واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
گزارش لسآنجلس تایمز از رقابت شکست خورده محافظه کاران ایران با روحانی
روزنامه لسآنجلس تایمز آمریکا انتخابات ریاست جمهوری در پیش روی ایران و وضعیت حسن روحانی "رییس جمهور میانه رو ایران " را با وجود حملات گسترده مخالفانش مورد توجه قرار داده است.
روز نو : روزنامه لسآنجلس تایمز آمریکا انتخابات ریاست جمهوری در پیش روی ایران و وضعیت حسن روحانی "رییس جمهور میانه رو ایران " را با وجود حملات گسترده مخالفانش مورد توجه قرار داده است.
به گزارش روزنو در این گزارش با اشاره به اینکه مخالفان روحانی در انتقاد از مهم ترین دستاورد 4 سال نخست او یعنی "برجام" همصدا و همنوایی می کنند، افزوده است با این حال آنها قادر نشده اند یکصدا پشت سر یک نامزد بایستند تا روحانی را در انتخابات ماه می 2017 (اردیبهشت 96) به چالش بکشند.
بر اساس این گزارش ورود دستکم 10 نامزد فرضی محافظه کار به میدان رقابت با روحانی نشانه ای از تشتت در اردوگاه اصولگرایان جمهوری اسلامی است.
لس آنجلس تایمز افزوده است با وجود تلاش ائتلاف تازه اصولگرایان موسوم به "جمنا" برای جمع بندی نامزدهای اصولگرا و فرستادن یک نامزد برای رقابت با روحانی، اما چتر "جمنا" همه اصولگرایان را در بر نمی گیرد و یکی از معتبرترین شخصیت های اصولگرا یعنی علی لاریجانی که ریاست مجلس ایران را بر عهده دارد، پشت سر روحانی ایستاده است.
بر اساس این گزارش در حالی که نامزدهای اصلی رقیب روحانی هنوز شخص نشده اند و به نظر نمی رسد تا ماه آوریل (فروردین) معلوم شوند، اما به زعم بسیاری از ناظران روحانی به احتمال زیاد خواهد توانست در انتخابات 19 می آینده (26 اردیبهشت) دومین دور ریاست جمهوری خود را تضمین کند.
"بهروز قمری" استاد تاریخ دانشگاه ایلینویز آمریکا در این باره به لسآنجلس تایمز گفته است: "موقعیت سیاسی روحانی تا اینجای کار قوی است." به گفته قمری، اردوگاه اصولگرایان و محافظه کاران ایران به قدری بی نظم و آشفته است که به نظر نمی رسد آنها بتوانند با اجماع روی یک نامزد یا دستور کار مشترک تهدیدی جدی علیه روحانی ایجاد کنند.
لس آنجلس تایمز نوشته تجربه 3 دهه گذشته نشان داده همه روسای جمهور ایران دو دوره ای بوده اند و از سوی دیگر تجربه دو دهه گذشته نشان داده طیف های داخل جبهه اصولگرایان به شدت سرکش بوده اند و آخرین باری که آنها توانسته اند روی یک نامزد واحد به توفق برسند در انتخابات ریاست جمهوری 2 خرداد 1376 بوده که البته نتیجه آن انتخابات هم به شکست آنها انجامیده است.
لسآنجلس تایمز با اشاره به افزایش احتمالی سطح تنش بین ایران و آمریکا در ماه های آینده و به چالش کشیده شدن بیشتر جموری اسلامی در جبهه هایی چون سوریه از سوی آمریکا و متحدانش به نقل از "علی واعظ" تحلیلگر امور ایران در گروه بحران بین المللی نوشته است: بسیار بعید است که در چنین شرایط منطقه ای و بین المللی نظام جمهوری اسلامی بخواهد حسن روحانی را برای شرکت در انتخابات آتی رد صلاحیت کند.
به گفته واعظ در حالی که تهدیدهای دولت ترامپ علیه ایران افزایش یافته رد صلاحیت روحانی برای دور بعدی انتخابات می تواند به بی ثباتی و عدم قطعیت در ایران بینجامد.
با این حال به گفته واعظ افزایش لحن انتقادی مقامات و روحانیون ارشد حکومتی علیه روحانی در ماه های گذشته نشان می دهد که حسن روحانی در صورت پیروزی در انخابات آتی به احتمال زیاد رییس جمهور ضعیف تری از دوره چهار ساله اول خواهد بود.
برای اصلاح طلبان ایران حسن روحانی با وجودی که بسیاری از مطالبات آنها را هنوز برآورده نکرده، اما نامزدی مطلوب به حساب می آید چون به گمان ناظران، مقامات و روحانیون ارشد حاکم بر ایران اجازه بازتر شدن بیشتر فضا آن گونه که مطلوب اصلاح طلبان است را نخواهند داد و حسن روحانی سقف تحمل آنهاست.
بر اساس این گزارش شاخص های اقتصادی ایران از زمان روی کار آمدن روحانی بهبود یافته و این کشور از رشد منفی اقتصادی به رشد نزدیک به 7 درصدی در سال 2016 میلادی رسیده ، تورم به زیر 10 درصد کاهش داده شده و نرخ بیکاری روی عدد 11 درصد ایستاده است؛ هر چند که برخی کارشناسان نرخ واقعی بیکاری را بیشتر از نرخ رسمی آن می دانند.
لس آنجلس تایمز در پایان عدم پیوستن علی لاریجانی به ائتلاف موسوم به "جمنا" را نشانه ای مهم از انتخاب دوباره روحانی به مقام ریاست جمهوری برای یک دوره 4 ساله دیگر دانسته و به نقل از ناظران مسایل سیاسی ایران نوشته: علی لاریجانی توانسته است ارتباط کاری خوبی با رییس جمهور روحانی برقرار کند و در صورت پیروزی روحانی در انتخابات آتی ، لاریجانی می تواند روی شرکت جدی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2021 (1400 ) حساب باز کند.
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]