واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: خلیجتایمز: بدون روحانی، ایران به روزهای بدتر از زمان احمدینژاد باز خواهد گشت
آیا روحانی میتواند بار دیگر در انتخابات ریاستجمهری پیروز شود؟ / روحانی دریچهای مهم برای دسترسی ایرانیان به جهان خارج را گشود/بدون روحانی، ایران ممکن است به سوی وضعیتی بدتر از گذشته و روزهای انزوای زمان احمدینژاد باز خواهد گشت.
آفتابنیوز : سرویس سیاسی- روزنامه اماراتی «خلیج تایمز» با انتشار گزارشی به گمانهزنی و تحلیل و ارزیابی درباره احتمال پیروزی مجدد حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری پرداخته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ این روزنامه با اشاره به ثمرات حضور روحانی در قدرت برای منطقه مینویسد: بدون روحانی، ایران ممکن است به سوی وضعیتی بدتر از گذشته سوق یابد و بار دیگر از نظر بینالمللی منزوی شده و در وضعیت بدی قرار گیرد و جهان دیگر نگاه مثبتی به آن کشور نداشته باشد. حسن روحانی رییسجمهوری ایران قطعا در حال حاضر چشمهایش را نمیتواند بر روی نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ماه مه آینده ببندد؛ این انتخابات سرنوشت درقدرتبودن او و همچنین پروژههایش برای تغییر موقعیت بینالمللی ایران را تحت تاثیر قرار میدهد.»
این روزنامه در ادامه افزوده است: اکنون کمتر از دو سال از زمانی که شهروندان ایرانی به خیابانها ریختند تا توافق هستهای را جشن بگیرند میگذرد. اکنون امریکا هدف انتقاد قرار گرفته است؛ چرا که پس از صدور فرمان ترامپ رییسجمهوری ایالات متحده، ممنوعیت و محدودیتهای زیادی برای ایرانیان و سفرشان به امریکا ایجاد شده است. اکنون مایکل فلین مشاور امنیت ملی ترامپ است. او پس از آزمایش موشکی اخیر تهران به آن کشور هشدار داد. جای تعجب ندارد که روحانی و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه او علیه تصمیم اخیر ترامپ مبنی بر ممنوعیت سفر مسلمانان از جمله اتباع ایران به امریکا از خود واکنش نشان دادند. روحانی، ترامپ را یک تازهکار سیاسی و فردی که نمیداند در جهان چه اتفاقاتی میافتد خواند و ظریف نیز ادعای دولت امریکا درباره ممنوعیت سفر اتباع ایرانی به امریکا را بیپایه و بیاعتبار خواند. او همچنین گفت که این اقدامات نشان میدهد که ادعاهای دولت امریکا درباره دوستی با مردم ایران بیپایه و پوچ هستند.
هر دوی آنان (روحانی و ظریف) دلایلی منطقی و واقعی برای نگرانی دارند. از زمان قدرتگیری روحانی در سال ۲۰۱۳ میلادی توافق هستهای یک دستاورد واقعی برای روحانی بوده است. شکست در بهبود روابط با امریکا میتواند شرایط و ظرفیتهای ایران برای پیوستن دوباره به اقتصاد جهانی را کاهش دهد. پس از یک دهه تحریم، روحانی با وعده رفع موانع توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی در انتخابات پیروز شد. با این حال، اقتصاددانان محافظهکار از سوی دیگر بر دولت روحانی فشار میآورند. آنان مدعی شدهاند که کاهش نرخ تورم که توسط دولت روحانی عملی شد و یکی از موفقیتهای اصلی او در حوزه اقتصاد بود نیز سبب تعمیق رکود اقتصادی شده است».
این روزنامه در ادامه با اشاره به رابطه دیرینه روحانی و رهبری، مینویسد: «روحانی از حملات بیامان محافظهکاران مصون نمانده است. اخیراً آیتالله هاشمی بهطور غیرمنتظرهای درگذشت. فقدان او یعنی از دست دادن یکی از متحدان قدرتمند روحانی؛ این موضوع در بلندمدت میتواند او را آسیبپذیر سازد. همچنین رفع حصر یکی از وعدههای مهم دادهشده توسط روحانی در دوران انتخابات بود.»
این روزنامه در ادامه اشاره میکند که مخاطرات زیادی هنوز هم برای چشمانداز یک ایران بازتر وجود دارد. شورای نگهبان به احتمال بسیار زیاد اجازه حضور نامزدهای واقعا اصلاحطلب را نخواهد داد. این بدان معناست که روحانی محتملترین نامزد مورد حمایت اصلاحطلبان خواهد بود. با این حال در صورتی که تندروها بتوانند کرسی ریاستجمهوری را از آن خود کنند باید منتظر فشار بیشتر دولت بر شهروندان در داخل و ارائه چهرهای ناخوشایند از ایران در افکار عمومی بینالمللی مشابه دروان ریاستجمهوری احمدی نژاد باشیم.»
این روزنامه در پایان مینویسد: «چهار سال ریاستجمهوری روحانی سبب شده تا حافظه روزهای دوران ریاستجمهوری احمدینژاد قدری از ذهن مردم ایران دور شود با این حال، باید دانست که دستاوردهای دولت میانهرو روحانی در چند سال گذشه بهراحتی میتواند معکوس شود. باید دانست که روحانی دریچهای قابلتوجه را برای دسترسی ایرانیان به جهان خارج ایجاد کرد. اگر منتقدان بتوانند در انتخابات ریاستجمهوری او را حذف کنند همان دریچه کوچک ایجاد شده نیز بسته خواهد شد.»
۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]