تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مبادا جز حق، با تو اُنس بگيرد و جز باطل، از تو بهراسد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835057515




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا ديپلماسي سياسي جواب نمي‌دهد؟!


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چرا ديپلماسي سياسي جواب نمي‌دهد؟!
حميدرضا عسگري در سرمقاله امروز روزنامه آفرینش نوشت:

طي يك دهه اخير سير مناسبات و تعاملات سياسي ايران با همسايگان و ساير كشورهاي دنيا روبه افول گذاشته است و دستاوردهاي سياسي چنداني براي كشورمان متصور نيست. خصوصا طي دولت هاي نهم و دهم به سبب نوع ايفاي سياست خارجي دافعه دار كه با باز شدن پرونده ايران در شوراي امنيت برشدت و غلظت آن افزوده شد.

اين درحالي است كه تا پيش از اين و حتي در دوران پس از انقلاب و جنگ هشت ساله، روابط سياسي ايران با دنيا به اين سردي نبود. با تمام اين اوصاف بار ديگر طي مذاكرات طولاني هسته اي با كشورهاي بزرگ دنيا، يخ روابط سياسي شكسته شد و شاهد آغاز مجدد تعاملات و خروج از انزواي سياسي ايران بوديم.

البته موضوع هسته اي دريچه اي به روي مراودات با غرب باز كرد، اما روزنه ارتباط همگرايي با همسايگان را تنگ‌تر نمود . تعاملات سياسي با اعراب تبديل به خصومت شد و دوستي با تركيه وبرخي كشورهاي حاشيه خزر، و... به رقابت توام با تنش سياسي تنزل پيدا كرد.

نكته قابل توجه كه به عنوان ضعف سياست خارجي ما محسوب مي شود و ارتباط تنگاتنگي با نظام داخلي كشور دارد، بحث "اقتصاد سياسي" مي‌باشد. به بيان ديگر بال اقتصادي سياست خارجي ما شكسته شده و به همين سبب حركت با يك بال براي كشور مطلوب و ثمر بخش نخواهد بود.براي شفاف سازي بيشتر بحث به روابط ايران و تركيه اشاره مي‌كنيم. درحال حاضر ايران اختلافات شديدي در عرصه سياسي با دولت اردوغان دارد كه نمونه بارز آن نگاه متفاوت دوطرف در مسئله سوريه و ارتباط ايران با محور مقاومت در منطقه مي باشد. شايد اغراق نباشد كه بگوييم كارشكني‌هاي تركيه عليه منافع و مواضع ايران در سوريه و منطقه، بسيار شديدتر و عميق‌تر از آل سعود بوده است.

با تمام اين اوصاف شاهد حفظ و تحكيم روابط ميان طرفين هستيم. چراكه علت اصلي اين جذب‌كنندگي دوجانبه، درهم تنيده شدن اقتصاد دوكشور است. تعامل قوي اقتصادي مانع از آن مي شود كه دوكشور علي رغم اختلافات شديد در مسائل منطقه‌اي ارتباط سياسي خود را قطع كنند. حال بايد اين مدل را در چارچوب روابط با غرب و ديگر همسايگان جاگذاري كنيم. ما نياز به رابطه و تعامل با دنيا داريم و بايد اين روابط را ايجاد و تحكيم بخشيم.

اما بخش ديگر موثر بودن ديپلماسي سياسي، بستگي به توان و رونق اقتصاد داخلي دارد. سياست خارجي ما زماني با صلابت خواهد بود كه پشتوانه‌اي قوي داشته باشد. سال‌هاي پيش از تحريم غليرغم درآمدهاي سرشارنفتي، اقدامي جهت توسعه اقتصادي كشور صورت نگرفت و درآمدهاي كشور صرف امور جاري و گسترش واردات گرديد. دراين هنگام بود كه نگرش سخت براي رويارويي با ايران كنار گذاشته شد و ابزار تحريم اقتصادي جايگزين آن گرديد. چراكه آثار مخرب آن از جنگ نظامي بسيار بيشتر بود.

غرب مشاهده كرد كه ايران دچار آفت مصرف گرايي و واردات شده و اگر منبع درآمد آن محدود شود با مشكلات بزرگي مواجه خواهد شد. لذا آنچه مربوط به كسب درآمد و انتقال آن به ايران بود، تحت نظر تحريم‌ها قرار گرفت و مشاهده كرديم كه چه آمار و ارقامي از بابت كسب درآمد نجومي و سقوط اقتصاد به رشد منفي 10 درصد با تورمي 46 درصدي حاصل شد!.

اما تعجب و انتظار اصلي در شرايط كنوني از اين بابت است كه چرا اين چالش بزرگ اقتصادي كشور كه به عنوان شاهرگ سياست خارجي و سياست داخلي محسوب مي شود، مورد توجه و اهميت قرار نمي‌گيرد. منكر اقدامات انجام شده توسط تيم اقتصادي كشور نيستيم و از مانع تراشي‌هاي مخالفان نيز مطلعيم، اما با تمام اين اوصاف وقتي ضعفي بر ساختار اجرايي نظام وارد مي‌شود، بايد تمام قوا و توان كشور را بر آن معطوف كرد تا برطرف گردد و موجب بروز چالش‌هاي بيشتر نگردد.

ايستادگي و مقاومت درمقابل زياده خواهي‌ها و فشارهاي خارجي، زماني محقق خواهد شد كه ما از استقلال اقتصادي برخوردار باشيم. نمي‌توان انتظار داشت كه اقتصاد ما چشم به راه غرب باشد و سياست ما به صورت مستقل از آنها دنبال شود!. بايد پذيرفت كه اقتصاد سياسي ما دچار ضعف‌هاي بسياري است و بازبايد پذيرفت كه ما در چشم بر وابستگي دو مولفه سياسي و اقتصادي در امورات كشور بسته‌ايم. از يكسو خواهان سردمداري مقاومت سياسي هستيم و از سوي ديگر وابستگي اقتصادي ما را دچار دوگانگي خواسته‌ها و داشته‌ها نموده است. لذا بايد تعادلي ميان اقتصاد سياسي و سياست خارجي ايجاد نمود تا اين چالش موجود به صورت مرحله‌اي برطرف گردد.


تاریخ انتشار: ۰۷:۲۶ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - 15 March 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن