واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دادگاه ایرانی حکم تبرئه دولت آمریکا در قتل دختر ایرانی را صادر کرد
دادگاه حقوقی ویژه امور بینالملل تهران پس از 20 سال دولت امریکا را از قتل دختر معلول ایرانی تبرئه کرد.
آفتابنیوز : وکیل مادر مریم، دختری معلول که 20 سال قبل به طرز مرموزی در امریکا به قتل رسید بعد از اعلام شکایت برای رسیدگی به قتل فرزندش، درخواست خسارت 132میلیارددلاری از دولت امریکا را مطرح کرده بود. خسارت 132 میلیاردی به علت اخطار قبلی به دادستان امریکا در مورد قضات، پلیس و پزشکان آن کشور بود که زمینه جنایت را رقم زدهاند. این مادر سختکوش بعد از سالهای پیگیری پرونده در دستگاه قضایی ایران و امریکا تلاش کرد نماینده دولت امریکا را به پای میز محاکمه بکشاند. پس از سالها تلاش، جلسه رسیدگی بدون حضور نمایندهای از کشور امریکا در شعبه 55 دادگاه حقوقی ویژه اموربینالملل تهران تشکیل شد. دادگاه اما برای اطمینان از این که آیا مریم در ان کشور به قتل رسیده یا به به دلیل بیماری فوت شده، از کارشناس دادگستری در امور پزشکی استعلام کرد. براساس نظریه کارشناس، مریم به علت ناتوانی ناشی از مشکلات جسمی، بیماری صرع و عقبافتادگی ذهنی در مرکز درمانی در سنتپاول ایالت مینهسوتا امریکا نگهداری میشد و اول اکتبر سال 1996در ان مرکز فوت کرد. پزشک معالج علت فوت را بیماری صرع تشخیص داده است. جسد مریم سپس به ایران منتقل شده و بدون انتقال به پزشکی قانونی در بهشت زهرا دفن شده است و دلایل کافی برای اثبات مرگ به علت دیگری وجود ندارد.
ابهام در علت فوت مریم
نظریه کارشناس با اعتراض مادر مریم به هیات کارشناسی فرستاده شد. مادر مریم میگوید وقتی جسد دخترم به ایران منتقل شد مومیایی بود و بررسی علت مرگ وی وجود نداشت. کارشناس مربوطه هم با استناد به مدارک بالینی وی که از امریکا ارسال شده اعلام نظر کرده است. در اسناد پزشکی مریم علت فوت وی سفید گذاشته و اعلام هم نشده است و من به این نظریه اعتراض کردم. وقتی مادر مریم از پرداخت هزینه کارشناسی برای بررسی دوباره ممانعت کرد، دادگاه با استناد به نظر کارشناسی اولیه، درخواست مادر مریم را وارد نداست.
ماجرای قتل مریم چه بود؟
مریم، دختری که در شش سالگی برای درمان معلولیتاش به امریکا منتقل شده بود اول اکتبر سال 1996 در حالی که 36 ساله بود به طرز مشکوکی در یک موسسه پیشرفته پزشکی به نام میوکلینیک در ایالت مینهسوتای امریکا فوت شد. مادر مریم در طرح شکایت خود اعلام کرد که دخترش پیش از مرگ مورد شکنجه قرار گرفته و براثر جراحت ناشی از آن جان خود را از دست داده است. او توضیح داد: مدتی قبل از حادثه دخترم را برای درمان به امریکا منتقل کردم. ان جا بود که گرفتار وکیلی شیاد شدم. وقتی متوجه شد که پول زیادی همراه دارم با توطئه چینی ابتدا با رای دادگاه محلی شهر راچستر من را از حق سرپرستی دخترم محروم کرد. بعد از آن بود که پلیس دخترم را به یک مرکز خدمات اجتماعی منتقل کرد. او ادامه داد این پایان ماجرا نبود چرا که دولت متخاصم امریکا اموال میلیاردیام را هم تصاحب کرد.
درباره معلولیت مریم
مادر مریم درباره بیماری دخترش توضیح داد: او در بدو تولد به علت انوکسی به فلج مغزی مبتلا شد. در یازدهماهگی او را برای درمان به سوییس منتقل کردم که فایده نداشت و به ایران برگشتم. در چهارسالگیاش بود که خبر دادند جراح خوبی از امریکا به یکی از بیمارستانهای تهران آمده. خودم را به او رساند و پرونده پزشکی مریم را نشانش دادم. بعد از معاینه دخترم قول داد که با یک عمل جراحی میتواند قدرت راه رفتن را به او بازگرداند اما این طور نشد و دخترم به بیماری صرع هم متبلا شد. علت ابتلایش به صرع هم تزریق زیاد داروی بیهوشی به مریم بود. حالا مشکلاتم چندبرابر شد و برای درمان یک بیماری تازه هم باید اقدام میکردم. مادر مریم ادامه داد:مریم 6 ساله بود که تصمیم گرفتم برای درمانش راهی امریکا شوم. با هر سختی بود مریم را به آن کشور منتقل کردم ودرمانش را در یک مرکز مداوای ضربهمغزی شروع کردم. با اجرای برنامه روزی شش ساعت ورزشهای خاص انجام میشد به طوری که بعد از هفت ماه مریم موفق به راهرفتن شد.
دردسرهای تازه مادر مریم در سرزمین بیگانه
او میگوید: به خاطر مشکلاتی که در رفت و آمد به ایران داشتم تصمیم به سرمایه گذاری در آن کشور گرفتم. بعد از مشاوره با یک وکیل سرمایهگذاریام را شروع کردم. او وقتی متوجه میزان داراییام شد با همدستی یک پزشک اموالم را تصاحب کرد. برای این کار ابتدا با جعل اسناد پزشکی مدعی شد که به بیماری روانی مبتلا هستم. ارایه این سند به دادگاه منجر شد تا حق سرپرستی مریم از من سلب شود. دخترم به دستور قاضی به یک مرکز نگهداری از کودکان معلول منتقل شد و خودم هم در یک بیمارستان روانی بستری شدم. مدتی بعد که از بیمارستان خلاص شدم فهمیدم که قاضی دادگاه کسی نیست جز همسر پزشکی که در تبانی با وکیل این مشکلات را برایم ایجاد کرده بود.مادر مریم گفت وقتی به دیدن مریم رفتم متوجه جراحتهای زیادی در نقاط مختلف بدن او شدم. به خاطر این که دادگاه حق من را از سرپرستی دخترم محروم کرده بود از دادستان کل کشور امریکا درخواست کمک کردم. همه اسنادی که آن وکیل با همدستی قاضی و همسر پزشکش برایم ایجاد کرده بود را به دادستان دادم. بعد هم از ان مرکز به اتهام کودک آزاری شکایت کردم.وی ادامه داد: هر بار به دیدن دخترم میرفتم با زخمهای تازه در بدنش مواجه میشدم. هدف آنها از جداکردن مریم از من شکنجهروحیام بود تا روی عمل خلافقانون میوکلینک سرپوش بگذارم. تلاشهایم در دستگاه قضایی امریکا فرجامی نداشت و به ایران برگشتم.
درخواست کمک از پلیس بینالملل
بعد راهی پلیس اینترپل شدم و درخواست استرداد دخترم را مطرح کردم. هنوز زمان زیادی نگذشته بود که خبر رسید مریم در امریکا فوت شده است. با پیگیریهایی که انجام دادم جسد را به ایران منتقل کردم و با طرح شکایت در دادگاه لاهه درخواست غرامت 132 میلیارد دلاری را مطرح کردم تا با دریافت آن پول را صرف کودکان معلول کشورم کنم. بعد از چند سال دوندگی در دادگستری تهران سرانجام دادخواستم علیه دولت متخاصم امریکا مورد قبول قوه قضاییه قرار گرفت و 17 شکایت را علیه آن کشور مطرح کردم.
دردسرهای ناتمام مادر مریم در قوه قضاییه
در زمان ریاست آیت الله شاهرودی و به دستور ایشان شکایتهای مطرح شدهام تجمیع شد و گزارش آن 14 تیرماه سال 83 روی میز رییس وقت دادگستری استان تهران قرار گرفت. سرانجام 12 مهرماه همان سال پرونده برای رسیدگی روی میز قاضی غلامرضا جعفری، رییس شعبه 1017 دادگاه عمومی تهران قرار گرفت اما وارد جریان رسیدگی نشد. هفت سال از آن زمان هم گذشت تا این که دست به دامان دادستان وقت کل کشور شدم. جالب است بدانید رئیس شعبه 1006 دادگاه عمومی جزایی تهران در پیگیریهایی که انجام دادم خطاب به معاون قضایی رئیس کل دادگستری تهران نوشت که مادر مریم در همه پروندههای تشکیل شده در جایگاه شاکی حضور داشته و هیچگاه علیه وی طرح شکایت صورت نگرفته است و اکثر پروندههای ایشان به حالت راکد مانده و رسیدگی اصولی صورت نگرفته است.
برای مادر سختکوش ایرانی این پایان ماجرا نبود چرا که توانست مساعدت حجتالاسلام رئیسی، دادستان وقت کل کشور برای به جریان افتادن رسیدگی به پرونده را جلب کند. تیرماه سال 92 برای مادر مریم روزی فراموش نشدنی بود جرا آن روز قاضی احمداصانلو در شعبه 55 دادگاه امور بین الملل مجتمع شهید بهشتی رسمیت جلسه را اعلام کرد. آن روز مادر مریم در جایگاه قرار گرفت و شکایت خود را از دولت امریکا مطرح کرد. از سوی دولت امریکا اما هیچ نمایندهای در جلسه دادگاه حاضر نشد. قاضی بعد از شنیدن اظهارات شاکی ادامه جلسه رسیدگی را به روز دیگری موکول کرد. جلسهای که ادامه برگزاری آن تا 23 آبان ماه امسال به درازا کشید. رای دادگاه اما چیزی نبود که مینا پورزند در سالهای سختی که سپری کرده منتظرش بود. برائت دولت امریکا از اتهام قتل.
بنا به این گزارش، تبرئه دولت امریکا از قتل دختر ایرانی اعتراض مادر مریم را به همراه داشت. درحال حاضر اعتراض وی در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی هم در حال رسیدگی است.
منبع:رکنا
۲۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]