محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828905160
روسیه رابطه با ایران را فدای روابط با آمریکا نمیکند | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: نماینده سابق پارلمان ارمنستان با اشاره به اینکه روسیه در دوره ترامپ رابطه با ایران را فدای روابط با آمریکا نخواهد کرد گفت: ایروان از ظرفیت مناسب همجواری با ایران استفاده مناسب را نبرده است.
به گزارش تراز ، روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بیش از هر زمان دیگری در تاریخ این کشور با حواشی مختص خود روبرو بود.
اکثر مقامات دولت وقت آمریکا به همراه اعضای ارشد حزب دمکرات تقریبا متفق القول معتقد بودند که مسکو بر جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حمایت از ترامپ در این انتخابات دخالت کرده است. این اظهارات تا جایی ادامه پیدا کرد که «جیمز کلاپر»، رئیس امنیت ملی آمریکا در دوره ریاست جمهوری اوباما در مصاحبه اخیر خود با شبکه ان بی سی، با اعتراف به اینکه دستگاه اطلاعاتی تحت امر وی هیچ گونه مدرکی دال بر دخالت و یا نفوذ مسکو در انتخابات ریاست جمهور آمریکا و پیروزی ترامپ نداشته، اما با اینحال تاکید کرد که اطمینان دارد چنین دخالتی توسط مسکو صورت گرفته است.
اما یکی دیگر از حواشی روی کار آمدن ترامپ مربوط به مساله برجام و تاکید وی بر لزوم از سرگیری مذاکرات مربوط به توافق میان ایران قدرت های بزرگ است. موضوعی که ایران بارها اعلام کرده که حاضر به مذاکره بر سر آن نیست.
مساله اینجاست که بدعهدی های طرف آمریکایی در عمل به تعهدات خود در قبال برجام منجر به ایجاد وقفه ای بزرگ و معنادار در آن دسته از فعالیت های اقتصادی – سیاسی شد که تهران حساب ویژه ای بر روی توسعه آنها در دوران پسابرجام باز کرده بود. ازجمله این موارد می توان به مساله اجرای پروژه کریدور اقتصادی استراتژیک شمال به جنوب اشاره کرد که در حقیقت می توان گفت ایران نقش محوری و مرکزی در این کریدور ایفا می کند.
با اینکه ایران و کشورهای همسایه این کشور به ظاهر هیچ مشکلی برای اجرای این پروژه ندارند، اما در عمل مشکلات منظقه ای میان همسایگان سهیم در این کریدور ظاهرا تا حدی بزرگ بوده که در عمل منجر به توقف پروژه مذکور شده است.
در همین راستا، خبرنگار مهر گفتگویی با «هامیاک هوانسیان»، نماینده سابق پارلمان ارمنستان و رئیس انجمن دانشمندان علوم سیاسی این کشور داشته که متن کامل آن در ادامه آمده است:
طی روزهای پس از برگزاری انتخابات آمریکا، شایعه دخالت روسیه و حمله سایبری این کشور به ساز و کار انتخاباتی دیگر کشورها قوت گرفته است. بسیاری از کشورهای غربی اکنون معتقدند که روسیه قصد دخالت در انتخابات این کشورها و حمایت از نامزد طرفدار مسکو را به شکلی سازمان یافته در دستور کار خود دارد. آیا چنین ادعاهایی اساسا صحت دارند؟
این که مسکو دوست نداشت «هیلاری کلینتون» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود امری مسلم است. این مسئله که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نقش داشته است قطعا نادرست است و این مسئله را مخالفان ترامپ برای بی اعتبار کردن وی مطرح کرده اند.
در کنار بی اعتبار ساختن و اذیت کردن ترامپ، هدف دیگری نیز وجود دارد که آن جلوگیری از بهبود روابط روسیه و آمریکا است. آن بحث هایی که در مورد دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و صحبت هایی از این قبیل که از سوی دولت های اروپایی مطرح می شود، نشان می دهد که سیاست کشورهای اروپایی مستقل از آمریکا نیست و آن ها فقط تظاهر به استقلال می کنند.
به عنوان مثال روسیه خواستار انتخاب «فیون» به عنوان رئیس جمهور فرانسه است چرا که معتقد است ریاست جمهوری وی می تواند به استقلال سیاسی فرانسه و همچنین همگرایی آن با روسیه کمک کند. یکی از اقداماتی که روسیه انجام می دهد کمک و آرزوی موفقیت برای آن دولت است و سیاست دیگری که پیش می گیرد این است که با دخالت در انتخابات به پیروزی وی کمک کند. اما روس ها چنین ابزار و تجربه ای ندارند و چنین کاری نمی کنند.
لابی گری و لابی گری سیاسی، نتیجه یک پروسه سیاسی است و این مسئله جزو فرهنگ سیاسی غرب است و روسیه هنوز کلاس سیاسی خود را در این سطح وارد نکرده است. به همین دلیل حتی در فضای پس از شوروی سابق تاثیر زبان روس ها هنوز همه چیز را حفظ می کند. در زمان انتخابات آمریکا، میزان نفوذ غربی ها و سفارت خانه های آمریکا در نتیجه انتخابات قابل مقایسه نیست.
قدرت روسیه پس از فروپاشی شوروی کمتر شده به عنوان مثال «ساکاوشیلی» در گرجستان رئیس جمهور شد در صورتی که این اتفاق مخالف سیاست های روسیه است. به طور کلی روسیه پس از فروپاشی شوروی این دیدگاه را ندارد که بخواهد در انتخابات سایر کشورها نفوذ کند. آن ها ممکن است از کسی حمایت کنند اما نفوذ و دخالت نمی کنند.
ارزیابی شما از آینده روابط سیاسی مسکو و تهران در دوران ریاست جمهوری ترامپ چیست؟ آیا نزدیکی واشنگتن به مسکو تاثیری بر حمایت روسیه از برجام و تهران خواهد داشت؟
خب اول اینکه، تاکنون فقط مذاکراتی در خصوص امکان ارتباط مسکو و واشنگتن به خصوص در موضوع مبارزه با تروریسم بین المللی انجام شده است. مسکو به اقدامات دولت جدید آمریکا که ایران را به تروریسم متهم کرده است، اعتراض کرده است. دوم، مسکو هیچ گاه روابط دوستانه خود با ایران و یا چین را فدای رابطه با آمریکا نمی کند. روسیه معتقد است که برای عادی سازی روابط مسکو- واشنگتن نیازی ندارد که رابطه اش با کشوری دیگر را تخریب کند. بنابراین انتظار می رود که مسکو از موضع خود در قبال برجام، کوتاه نیاید و آن را حفظ کند.
ترامپ بارها اعلام کرده که قصد کنار زدن برجام و برگزاری دور جدیدی از مذاکرات هسته ای با ایران را دارد. این درحالیست که شرکای اروپایی آمریکا معتقدند که برجام باید در هر صورت پابرجا مانده و به تداوم اجرای آن پایبند ماند. آینده برجام را چگونه ارزیابی می کنید؟
بله. البته که شروع دوباره مذاکراتی که موفقیت آمیز بوده است، کاری غیر عقلانی است. اما از آنجایی که ترامپ به طور کلی می خواهد مخالفت کند، و همچنین بر حمایت از اسرائیل تاکید دارد لذا اصرار دارد که در مورد برجام بازنگری شود. آیا این که ترامپ بتواند شرکای اروپایی خود را متقاعد کند که روابط تجاری با ایران نداشته باشند نیازمند لغو نظام تحریم هاست؟
ایران ظرف یک سال گذشته حتی با وجود تحریم ها هم سعی کرده است که ظرفیت های توسعه اقتصادی خود را حفظ کند. از طرف دیگر ایران کشوری نیست که بشود با زبان فشار و هشدار با آن صحبت کرد. این ممکن است تاثیر معکوس داشته باشد چرا که تهران می تواند دندان تیز کند و آزادانه فعالیت های هسته ای خود را بدون در نظر گرفتن دیدگاه تقویت امنیت بین المللی ادامه دهد.
همانطور که می دانید یکی از زمینه های همکاری های استراتژیک میان ایران و ارمنستان در چارچوب کریدور تجاری شمال به جنوب است که بخشی از مسیر ریلی آن از طریق ایران به ارمنستان منتهی می شود. آینده این کریدور را چگونه ارزیابی می کنید؟ چه مشکلات و موانعی بر سر راه اجرای این پروژه وجود دارد؟
کریدور شمال به جنوب یک مسیر مهم است و هنوز یک منبع بکر اقتصادی است که می توان آن را احیا کرد. من فورا بعد از استقلال یافتن ارمنستان رئیس انجمن علوم سیاسی ارمنستان شدم. در اوایل کار در دهه ۹۰ در مکان های مختلفی در ارمنستان راجع به این موضوع سخنرانی کردم و مقاله هایی ارائه دادم.
ارمنستان استفاده مناسبی از ظرفیت رابطه با ایران نکرده است و این در حالی است که با ایران هم مرز است. در این مدت مخالفان ما مکررا بدخواهی کرده اند و خواسته اند که ما را از این فرصت محروم کنند و نخواسته اند که به مسئله قره باغ خاتمه بدهند. اما رغبت اندکی از سوی پارلمان ارمنستان برای ارتباط با کشور برادر جمهوری اسلامی ایران، انجام گرفته است. این مرزها یک سرمایه گرانبها است که ما باید آن را حفظ کنیم.
ترامپ بارها اعلام کرده که قصد کنار زدن برجام و برگزاری دور جدیدی از مذاکرات هسته ای با ایران را دارد. این درحالیست که شرکای اروپایی آمریکا معتقدند که برجام باید در هر صورت پابرجا مانده و ادامه عمل به آن الزامی است. آینده برجام را چگونه ارزیابی می کنید؟
ارمنستان هم علاقمند است که برجام اجرا شود و نظام تحریم ها علیه ایران لغو شود. ایران و ارمنستان روابط تاریخی و محکمی داشته اند و نژاد هر دو ملت از نژاد آریایی است. آنچه که ما امروزه از آن محروم شده ایم ظرفیت خوب همکاری های دو طرفه است. این اتفاق فقط به خاطر تحریم های ایران نیست و دلایل دیگری نیز دارد.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 18 اسفند 1395 - 08:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
نفوذ ایران و روسیه در سوریه؛آمریکا فقط ناظر | پایگاه خبری تراز
تراز عضو شورای روابط خارجی آمریکا گفت ایران و روسیه نقش قوی در سوریه دارند و آمریکا به حاشیه افتاده است به گزارش تراز گیل زماخ لمون در گفتوگو با سیانان تصریح کرد آمریکا در مذاکرات سوریه به حد یک ناظر مذاکرات رسیده است پژوهشگر ارشد اندیشکده شورای روابطاوباما مقصر تخریب رابطه آمریکا و روسیه بود | پایگاه خبری تراز
تراز معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که تخریب رابطه مسکو و واشنگتن تقصیر باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا بوده است به گزارش تراز «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد بازسازی رابطه مسکو و واشنگتن که در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما رئیس جمهوررابطه با آمریكا؛ سرابی که بعضی نمیبینند | پایگاه خبری تراز
تراز سراب جلوهای دروغین از واقعیت است كه موجب فریب و گمراهی تشنگان و جویندگان آب می شود به تعبیر جناب سعدی چو خیال آب روشن كه به تشنگان نمایی به گزارش تراز سراب جلوهای دروغین از واقعیت است كه موجب فریب و گمراهی تشنگان و جویندگان آب می شود به تعبیر جناب سعدی «چو خیفصل جدید راهبرد نظامی ایران و روسیه | پایگاه خبری تراز
تراز دو همسایه و شریک که چندسالی است علاوه بر روابط اقتصادی دوجانبه به دنبال افزایش همکاریهای سیاسی هستند تاکنون این همکاری سیاسی موجب ایجاد امنیت و ثبات در منطقه نیز شده است به گزارش تراز اواخر تابستان امسال بود که استفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه در همدان در یک وبسانتظار بهبود روابط روسیه و آلمان با پیروزی اشتاین مایر | پایگاه خبری تراز
تراز روابط دوستانه و قدیمی فرانک اشتاین مایر با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه امکان بهبود روابط برلین و مسکو و افزایش تماسها در بالاترین سطح را فراهم کرده است به گزارش تراز روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» چاپ مسکو نوشته است روز گذشته در برلین نخستین تحول مهمولیعهد عربستان: رابطه عربستان با آمریکا راهبردی است | پایگاه خبری تراز
تراز ولیعهد عربستان سعودی رابطه این کشور با آمریکا را راهبردی خواند و تأکید کرد که هرگز تلاشهای کسانی که به دنبال ایجاد فتنه بین دو کشور هستند موفق نخواهد شد به گزارش تراز «محمد بن نایف» ولیعهد عربستان دیشب با «مایکل پومپئو» مدیر سازمان اطلاعات مرکزی۵ راهبرد جدید آمریکاییها در مقابله با ایران | پایگاه خبری تراز
تراز مایکل روبین کارشناس اندیشکده اِمریکن اِنترپرایز در گزارش جدید خود پنج راهبرد مقابله با ایران را ارائه میدهد مهمترین راهبرد این گزارش همراستا با خط جدید تحریمی کنگره آمریکا دستور به تحریم کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است به گزارش تراز مهمترین راهبرد این گزاترامپ: روابط دموکراتها را با روسیه بررسی کنید | پایگاه خبری تراز
تراز رئیسجمهور آمریکا خواستار تحقیق و تفحص در خصوص روابط قانونگذاران ارشد حزب دموکرات با مقامات روس شد به گزارش تراز به نقل از فاکس نیوز دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا روز جمعه پس از آنکه تصاویری از ملاقات قانونگذاران ارشد حزب دموکرات با مقامات روس منتشر شد ازمخالفت وزارت خارجه با حضور تیم کشتی آمریکا در ایران | پایگاه خبری تراز
تراز وزارت امور خارجه ایران و مراجع ذیصلاح در کارگروه ویژه با حضور تیم ملی کشتی آزاد آمریکا در رقابتهای جام جهانی ایران مخالفت کردند به گزارش تراز وزارت امور خارجه ایران و مراجع ذیصلاح در کارگروه ویژه با حضور تیم ملی کشتی آزاد آمریکا در رقابتهای جاتکلیف مسافران ایرانی آمریکا چه میشود؟ | پایگاه خبری تراز
تراز پس از حکمی که رئیسجمهور جدید آمریکا آن را امضا کرد سفر تمام اتباع ایرانی به خاک ایالات متحده برای مدتی مشخص ممنوع شد موضوعی که قبل از هر چیز مسافران پروازهایی را تحت تاثیر قرار داده که برای ورود آمریکا بلیت ایرلاینهای بینالمللی را تهیه کرده بودند به گزارش تراز پس از-
سیاسی
پربازدیدترینها