واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: دو همسایه و شریک که چندسالی است علاوه بر روابط اقتصادی دوجانبه به دنبال افزایش همکاریهای سیاسی هستند، تاکنون این همکاری سیاسی موجب ایجاد امنیت و ثبات در منطقه نیز شده است.
به گزارش تراز ،اواخر تابستان امسال بود که استفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه در همدان در یک وبسایت عربزبان منتشر و توسط خبرگزاریهای مختلف پخش شد. در این گزارش، تصاویری از هواپیماهای روسی نیز منتشر شد که ظاهراً آنها را در این پایگاه نشان میداد. ساعاتی بعد، وزارت دفاع روسیه به طور رسمی تائید کرد که جتهای سوخو-۳۴ پس از برخاستن از پایگاه همدان حملاتی هوایی علیه اهداف داعش در دیرالزور انجام دادند. پروازهایی که گفته شد با مصوبه شورای عالی امنیت ملی انجام میشود.
حال، روز گذشته آقای علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به روابط راهبردی ایران و روسیه در زمینه مبارزه با تروریسم، از امکان صدور مجوز برای عبور هواپیماهای روسی از فضای ایران برای پشتیبانی از عملیات زمینی در سوریه خبر داده است.
دریابان شمخانی افزود: همکاری مشترک ایران و روسیه برای مبارزه با تروریسم در سوریه ابعاد جامع و گستردهای دارد و در صورت لزوم با اعلام نیاز مسوولان دفاعی کشور امکان صدور مجوز برای عبور هواپیماهای روسی از فضای ایران برای پشتیبانی از عملیات زمینی در سوریه وجود دارد.
هماهنگ کننده اقدامات سیاسی، نظامی و امنیتی ایران با سوریه و روسیه اظهار داشت: عبور هواپیماهای روسیه از آسمان ایران منوط به طی مقدمات و تصمیمات مشترکی است که به نیازمندیهای میدانی در مبارزه با تروریسم مرتبط است. شمخانی گفت: صدور مجوز عبور، فرآیند پیچیدهای دارد که مستلزم بررسیهای کارشناسی در ابعاد مختلف، نیاز سنجی دقیق و تعیین زمانبندی از پیش مشخص شده است.
با این گفته شمخانی، همکاریهای نظامی ایران و روسیه ابعاد تازهتری پیدا میکند.
پیش از این، مقام هماهنگ کننده ایران و روسیه گفته بود ما یک قرارگاه مشترک با روسها در سوریه داریم که یک کار مستشاری به ارتش سوریه و نیروی مقاومت انجام میدهد.
شمخانی توضیح داده بود که کار مشترکی نیز با عراق، روسیه و سوریه برای طراحی مبارزه با تروریسم در بعد نظامی داریم. او در نشستی خبری در 30 آذرماه هم استفاده از فضای ایران برای عبور جنگندههای روس را در چارچوب همین قرارگاه مشترک در سوریه خوانده بود.
روابط ايران و روسيه در سطح حاکمیتها نیز در نقطه طلايی خود به سر میبرد كه نقطه عطف آن ديدار پوتين با مقام معظم رهبری در تهران و سردار سليمانی با رييس جمهور روسيه در كرملين بود. نمونه بارز اين همکاریهای استراتژيك موضوع سوريه است كه به اذعان مقامات روس طرف ايرانی آنها را راضی كرد كه وارد سوريه شوند و اين نشان دهنده قدرت و جايگاه جمهوری اسلامی ايران در كرملين است.
همکاریهایی که در نشست آستانه نمود پیدا کرد و برگزاری موفق اجلاس آستانه دستاوردی قابل توجه برای تداوم ابتکارات سیاسی میان ایران و روسیه بود.
همچنین همکاریهای میدانی علیه تروریستها که تاکنون نتایج قابل توجهی داشته است، مانند آزادسازی حلب.
افزایش روابط چند وجهی دو کشور بیانگر آن است که دستگاه ديپلماسي تهران- مسکو برای تحكيم و گسترش روابط با يكديگر عزم و تلاش دارند تا با تكيه بر محور همسايه بودن و همکاریهای منطقهای و حتی فرامنطقه ای اقدامات بزرگی از جمله مبارزه با تروريسم بينالمللی و افراطی گری بر دارند و به حل و فصل مشتركی در سوريه دست يابند.
منبع: صبح نو
زمانبندی انتشار: 24 بهمن 1395 - 09:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]