واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قيمت تنظيمي به جاي خريد تضميني در دستور كار دولت است
وزير اقتصاد گفت كه دولت مصمم است از ظرفيتهاي موجود در بورس براي بخش كشاورزي استفاده كند، بر اين اساس سياست قيمت تنظيمي كه به جاي خريد تضميني تعيين شده، فرايند را سهل كرده است.
وزير اقتصاد گفت كه دولت مصمم است از ظرفيتهاي موجود در بورس براي بخش كشاورزي استفاده كند، بر اين اساس سياست قيمت تنظيمي كه به جاي خريد تضميني تعيين شده، فرايند را سهل كرده است.
به گزارش مهر، علي طيبنيا در مراسم رونمايي از سامانه معاملات پسته در بورس كالا گفت: پسته يكي از مزيتهاي بخش كشاورزي ايران است و امروز در اين جلسه به نوعي شاهد پيوند بين بازار سرمايه و كشاورزي هستيم. اين در حالي است كه در فرايند ايجاد اشتغال و مقابله با فقر، مجبور به تمركز روي بخش كشاورزي هستيم.
وزير امور اقتصادي و دارايي افزود: در عين حال امنيت غذايي كه در استقلال كشور هم نقش دارد، از كشاورزي است و راهاندازي معاملات پسته در بورس يكي از راههاي جهاني شدن پسته است. شكلگيري يك بازار منسجم و فرايند كشف قيمت در يك بازار رقابتي سبب حضور اين محصول در بازارهاي بينالملل است.
وي تصريح كرد: اقتصاد مقاومتي كه جهتگيري اقتصاد ما را تشكيل ميدهد، برونگرا است و اگر ميخواهيم از ظرفيت داخلي به خوبي استفاده كنيم چارهاي جز حضور در اقتصاد بينالمللي نداريم.
به گفته طيبنيا اقدامي كه صورت گرفته و در آينده شاهد تعميم اين امر به ساير محصولات هم خواهيم بود، به جهاني شدن پسته كمك كند.
وي اظهار داشت: از زمان تصويب قانون جديد بازار سرمايه كه امكان معرفي ابزارهاي نوين مالي فراهم شد، شاهد گسترش بورس هستيم. ما مصمم هستيم از ظرفيتهاي موجود در بورس براي بخش كشاورزي استفاده كنيم و بر اين اساس سياست قيمت تنظيمي كه به جاي خريد تضميني تعيين شده، فرايند را سهل كرده است.
طيبنيا گفت: آنچه هدف اصلي است دستيابي به رشد اقتصادي پايدار است كه باعث كاهش فقر شود ضمن اينكه بازار سرمايه هم بايد نقشآفريني كند.
وزير اقتصاد گفت: نظام مالي كشور پاسخگوي تأمين نياز نيست و مشكل عمده ما در نظام تأمين مالي است كه بانك محور است؛ پس بايد بازار سرمايه را فعال كرد، براي اينكه نظام بانكي بتواند كار خود را به درستي انجام دهد برنامهاي جامع تدارك ديده شده است.
وي افزود: بايد در جهت تسويه بدهي دولت برنامه داشته باشيم.
وزير اقتصاد ادامه داد: بازار سرمايه بايد محل مناسبي براي نگهداري داراييهاي مردم باشد و فعاليتهاي اقتصادي را هم پشتيباني كند، اين در صورتي است كه خانوارها پسانداز دارند و پساندازها روي هم انباشته و تبديل به دارايي مردم شده است بنابراين آنها حق دارند دارايي خود را در يك بازار شفاف نگهداري كنند و جايي قرار دهند كه روي بازدهي آن ميتوانند حساب باز كرده و ريسك آن را ارزيابي كنند و محك بزنند. وي افزود: جايي كه دارايي از قدرت نقدشوندگي مناسب برخوردار باشد يكي از خواستههاي مردم است كه بهترين فضا نيز همان بازار سرمايه بوده كه مردم ميتوانند وارد آن شده و سرمايهگذاري نمايند، اين در شرايطي است كه به صورت سنتي مردم عادت دارند كه داراييهاي خود را در املاك، مستغلات، طلا و عتيقه وارد كرده و منتظر سود آن باشند در حالي كه بازار سرمايه ميتواند به خوبي در اين حوزه نقشآفريني كرده و در خدمت توسعه كشور باشد.
اين عضو كابينه يازدهم خاطرنشان كرد: معاملات بايد در بازار شفافي صورت گيرد و مجرايي براي آن قرار گيرد كه ثروت از دارايي به سرمايه تبديل شود ضمن اينكه دارايي مولد كه منشأ توليد نبود در اين بازار ميتواند به يك دارايي مولد تبديل شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]