واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
رویارویی روحانی با جبهه محافظه کاران در ایران
نگراني روحاني از تكرار سرنوشت سال84هاشمي در انتخابات96
به نظر می رسد تاریخ در جمهوری اسلامی ایران احتمال تکرار شدن دارد. این موضوع تا حدودی نگران کننده است چرا که وضعیت کنونی تا حد زیادی مشابه سرنوشت پایانی برای ایت الله هاشمی است ممکن است این سرنوشت برای روحانی در انتخابات پیش رو تکرار شود.
روز نو : به نظر می رسد تاریخ در جمهوری اسلامی ایران احتمال تکرار شدن دارد. این موضوع تا حدودی نگران کننده است چرا که وضعیت کنونی تا حد زیادی مشابه سرنوشت پایانی برای ایت الله هاشمی در سال 84 است ممکن است این سرنوشت برای روحانی در انتخابات پیش رو تکرار شود.
به گزارش سايت روزنو،«شهیر شهید ثالث» تحلیلگر مسائل سیاسی ایران در مقاله ای در سایت «گلف نیوز» امارات با اشاره به چالش های پیش روی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو می نویسد:«در ۲۶ دسامبر بخشی از محافظه کاران خبر از تشکیل جبهه ای موسوم به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی دادند.
این گروه جدید محافظه کار خود را متعهد به ایجاد اتحاد میان تمام گروه هاي چند پارچه محافظه کاران ایران می داند که در ایران از آنان تحت عنوان اصولگرایان یاد می شود. آنان می خواهند در نهایت برای قرارگیری پشت سر یک نامزد واحد محافظه کار با یکدیگر به اجماع برسند. هدف آن ها این است که از تقسیم و تشتت آرا در چالش با حسن روحانی رییس جمهوری کنونی ایران در انتخاباتي که در سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار مي شود جلوگیری بعمل آوردند.
این گروه حمایت چندین سازمان مذهبی را به سوی خود جلب کرده و در اولین گردهمایی اش كه در تاریخ ۲۳ فوریه برگزار کرد گفته شد سه هزار نفر به نمایندگی از ۲۵ حزب در آن حضور داشتند اند تا ۳۰ عضو کمیته مرکزی این جبهه را انتخاب کنند. واقعیت آن است که در صورتی که نهادهای خاص نظامی و شبه نظامی حمایت خود را از جبهه نیروهای انقلاب اسلامی اعلام کنند روحانی در انتخابات با منازعه ای دشوار برای انتخاب مجدد مواجه خواهد شد».
شهید ثالث در ادامه می نویسد:«کمیته تازه انتخاب شده این جبهه متشکل از چهره های رادیکال است که در طول چهار سال گذشته فارغ از موضع خصمانه شان نسبت به روحانی و تیم سیاست خارجی او مخالف برجام نیز بوده اند و مخالف مذاکره با امریکا برای دستیابی به هرگونه توافقی بودند. در طول برگزاری این نشست سه هزار نفره فهرست مختصری از ده نامزد احتمالی ریاست جمهوری که در نهایت یکی از آن ها به عنوان نامزد نهایی برای مصاف با روحانی انتخاب شود مطرح شدند».
او در ادامه با اشاره به افراد معرفی شده توسط جبهه می نویسد:«جبهه مردمی پیشنهاد نامزدی نهایی را به ابراهیم رئیسی ارائه کرد اما او از پذیرش این پیشنهاد خودداری کرد. او متولی استان قدس رضوی است که مسئولیت مدیریت دارایی گسترده متعلق به استان امام هشتم شیعیان امام رضا (ع)را برعهده دارد.
در برخی از محافل درباره احتمال برعهده گیری نقش های مهم تری توسط او در آینده ایران گمانه زنی هایی می شود. برخی از ناظران معتقدند که دلیل امتناع ابراهيم رئیسی نگرانی او از این موضوع بود که اگر در انتخابات ریاست جمهوری بازنده شود هیچ شانس دیگری برای برعهده گیری نقشی مهم تر در اینده ایران را نخواهد داشت.
نکته قابل توجه غیاب علی لاریجانی رییس کنونی مجلس و یک اصولگرای وابسته به جناح محافظه کاران میانه رو در جبهه مردمی است. او اکنون از محافظه کاران تندرو که بسیاری از آنان در جبهه مردمی حضور دارند فاصله گرفته است و به روحانی نزدیک شده است.
در تاریخ ۲۶ فوریه، کمی پس از تشکیل همایش جبهه مردمی، حسین علی امیری معاون رییس جمهوری در امور پارلمانی اعلام کرد که حسن روحانی قصد نامزدی در رقابت های انتخاباتی را دارد. نشریه «صبح صادق» ارگان سیاسی رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این میان شادی خود را نسبت به تشکیل جبهه مردمی پنهان نکرد. در بخشی از نوشته های این هفته نامه آمده است:«نتیجه گیری مهم آن است که نظریه عدم وجود رقیب جدی برای روحانی که از سوی اعتدالیون و اصلاح طلبان مطرح می شد مشخص شد که یک مغالطه بوده است و تحولات جدیدی مانند ظهور جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در حال روی دادن هستند».
شهید ثالث در ادامه اشاره می کند که نهادهای خاص نظامی از جانبداری سیاسی منع شده است با این حال، با توجه به منابع مالی فراوانی که در اختیار دارند و در صورتی که آن نهادها بخواهند از جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی حمایت کنند برای انتخاب مجدد روحاني با مشکلات زیادی ايجاد خواهد شد.
او می نویسد:«روحانی در تاریخ ۲۵ فوریه در سخنرانی ای درباره احتمال مداخله نیروهای نظامی و سازمان های وابسته به آن که میلیون ها نفر عضو دارند در انتخابات ریاست جمهوری ابراز نگرانی کرد. در ژوئن سال ۲۰۰۵ میلادی محمود احمدی نژاد یک اهنگرزاده از شهر کوچکی در ایران که تقریبا به طور کامل در کشور و در جامعه بین المللی ناشناخته بود به رییس جمهوری ایران تبدیل شد.
هشت روز قبل از انتخابات وب سایت «بازتاب» در خبری نوشته بود که تعدادی از مقامات برخي نهادهادرگیر فعالیت های گسترده با هدف حمایت از یک نامزد خاص می باشند. این افرد به صراحت به زير مجموعه هاي خود دستور داده اند که باید از یک نامزد خاص حمایت کنند پس از شکست ایت الله هاشمی در انتخابات به احمدی نژاد، رییس جمهوری سابق ایران در مصاحبه ای اظهار کرد که در اقدامی بی سابقه با استفاده از میلیاردها پول و منابع دولتی در روشی سازمان یافته برخی از افراد در انتخابات دخالت کردند. من تنها می توانم بگویم که از خدا می خواهم که حافظ ما باشد. روحانی نیز به نظر می رسد ترس از تکرار تاریخ و دچار شدن به سرنوشت ایت الله هاشمی در انتخابات سال84 را دارد».
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]