واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یک روزنامه آمریکایی پیشبینی کرد انفعال دولت روحانی در ماجرای تحریمهای ویزایی علیه شهروندان ایرانی، به ضرر وی در انتخابات تمام شود.
به گزارش تراز ،یک روزنامه آمریکایی پیشبینی کرد انفعال دولت روحانی در ماجرای تحریمهای ویزایی علیه شهروندان ایرانی، به ضرر وی در انتخابات تمام شود.
واشنگتنپست نوشت: بحرانی که در حال جوانه زدن است، کاملا به زیان حسن روحانی رئیسجمهور واقعنگر و میانهرو تمام میشود. او 4 سال پیش با وعده رونق اقتصادی و خروج از انزوا سرکار آمد. فرمان رئیسجمهور آمریکا در منع ورود اتباع هفت کشور مسلمان از جمله ایران، آشوبی در فرودگاههای سرتاسر جهان به پا کرد، اما در ایران با پاسخ خاموش حسن روحانی رئیسجمهوری این کشور مواجه شد که میگفت میان ملتها دیوار نکشیم.
واشنگتنپست میافزاید: تغییر رویکرد فعلی عمیقا به موقعیت روحانی آسیب وارد آورده و موقعیت او را در آستانه انتخابات ماه مه (اردیبهشت 96)، به شدت متزلزل کرده است. دو طرف در چند هفته اخیر با هم بر سر برنامه تولید موشکهای بالستیک ایران مشاجره پیدا کردهاند. ترامپ اتباع ایرانی را همراه با اتباع شش کشور مسلمان دیگر در فهرست ممنوعالورودها به آمریکا قرار داد. او ضمن آن تحریمهای تازهای علیه ایران در رابطه با برنامه تسلیحات موشکی تهران وضع کرد.
«گری سیک» که در زمان پیروزی انقلاب ایران در سال 1979 دستیار عالیکاخ سفید در امور ایران بود دراینباره میگوید: «عقل سلیم حکم میکند که اگر آمریکا واقعا شروع به درهم کوفتن ایران کند و آن را در موضع دفاعی قرار دهد و همیشه آن را زیر فشار تهدید نگاه دارد و حاضر شود از بعضی از منافع چشمپوشی کند، همه این رویکردها تماما به ضرر روحانی تمام میشود».
سیک ادامه میدهد «محافظهکاران در انتخابات پیش روی ایران، هنوز یک رقیب قابل اتکا برای رقابت جدی با روحانی رو نکردهاند. اما مسئله این است که در رقابتهای انتخاباتی ایران که معمولا فقط چند هفته بیشتر طول نمیکشد، همه چیز خیلی تند و سریع اتفاق میافتد».«سوزان مالونی» از کارشناسان سرشناس مرکز سیاستهای خاورمیانه وابسته به موسسه «بروکینگز» دراینباره میگوید: «بعید به نظر میرسد که رقیبی در انتخابات ظاهر شود که جایگزینی قانعکننده برای جلبنظر رایدهندگان باشد. اما پیشبینی کردن در مورد انتخابات ایران، کاری بس احمقانه است».
واشنگتنپست خاطر نشان کرد: در واقع مشکل روحانی در این است که ایرانیها به خاطر عدم رونق اقتصادی، از توافق هستهای به شدت عصبانیاند، چون روحانی گفته بود که این توافق، رونق سرمایهگذاری و سبک شدن فقر را موجب میشود. دولت ایران این توافق را مایه سبک شدن تحریمها و یک دستاورد برای خود میدانست.
بعضی از تحریمها مرتفع شده است اما سایر محدودیتها مانند تحریمهایی که مربوط به حمایت مالی ایران از گروههای تروریست است به قوت خود باقی است.
«ریچارد نفیو» جانشین سابق هماهنگکننده اصلی سیاست تحریمها در وزارت خارجه آمریکا در این زمینه میگوید «بانکهای خارجی نیز همچنان از قرارداد بستن با ایران طفره میروند.»
زمانبندی انتشار: 3 اسفند 1395 - 08:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]