تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851456009




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيشگيري از اعتياد با آموزش مهارت‌هاي زندگي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پيشگيري از اعتياد با آموزش مهارت‌هاي زندگي
اعتياد حالت وابستگي يا عادت بيمارگونه در به كار بردن مواد سمي تحريك كننده است، اين مواد موجب تغيير در حس دروني و وضع عاطفي مصرف‌كننده مي‌شود.
نویسنده : سرگرد علي صباحي فرد* 
اعتياد حالت وابستگي يا عادت بيمارگونه در به كار بردن مواد سمي تحريك كننده است، اين مواد موجب تغيير در حس دروني و وضع عاطفي مصرف‌كننده مي‌شود. اعتياد را به عادت كردن، خو گرفتن و خود را وقف عادتي زشت و نكوهيده كردن معني كرده‌اند. اعتياد نوعي وابستگي رواني و جسماني به يك ماده و دارو مي‌باشد. سازمان جهاني آن را مسموميت حاد يا مزمن كه مضر به حال شخص و اجتماع است، تعريف كرده است. معضل اعتياد، همواره پيچيده‌تر، مرموزتر و خطرناك‌تر از گذشته و به اشكال مختلف نمود پيدا مي‌كند كه مشكلات بسياري را در جوامع مختلف با خود به همراه دارد، تا بدانجا كه موادمخدر را در كنار نابودي محيط زيست، فقر و تهديد اتمي، يكي از چهار بحران اصلي جهان معرفي كرده‌اند كه عوارض و مصائب بسياري را با خود به همراه داشته و دارد.

اعتياد علت بسياري از مشكلات اجتماعي است؛ بيماري‌هاي واگيردار و خطرناكي چون ايدز و هپاتيت، طلاق، فقر، خودكشي، فحشا، سرقت، فرار از منزل، افسردگي، انزوا و سرخوردگي است كه اينها تنها بخشي از تبعات شوم اعتياد است. لذا به درستي اعتياد را مادر بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي دانسته‌اند؛ چراكه اين معضل بر بسياري از مسائل زندگي شخصي و اجتماعي فرد معتاد سايه مي‌افكند و شخص معتاد و خانواده و اطرافيان او را از زواياي مختلف دچار گرفتاري‌هاي بسياري مي‌كند.
خداوند متعال در آيه 195 سوره بقره قرآن كريم هرگونه عامل را كه انسان به هلاكت و آسيب و گرفتاري بكشاند، ممنوع ساخته است، موادمخدر از جمله مصداق‌هاي اين آيه شريفه است؛ چراكه موادمخدر به فردمعتاد، خانواده، فرزندان و جامعه او آسيب مي‌رساند و او را به تباهي مي‌كشاند، همچنين «خداوند شراب را تنها به جهت اسمش حرام نساخته، بلكه ممنوعيت آن به جهت عوارض و مستي آن است، پس هر چيز ديگري مثل شراب كه عقل را از كار مي‌اندازد، حكم شراب دارد.» همواره اين موضوع مطرح شده است كه كشور ما در مسير ترانزيت موادمخدر و در همسايگي بزرگ‌ترين كشور توليدكننده موادمخدر جهان قرار دارد كه اين موضوع موجب تشديد ظهور و بروز معضل اعتياد در كشور ما شده و با توجه به جوان بودن جمعيت كشور، مشكلات بيشتر و عميق‌تري را متوجه كشور ما ساخته است؛ چراكه جوانان بزرگ‌ترين و مهم‌ترين سرمايه هر كشوري محسوب مي‌شوند و از قضا موادمخدر بيشترين تخريب خود را متوجه آنان مي‌كند.

تجربه نشان مي‌دهد غالباً جوانان اولين تجربه خود را  در زمينه موادمخدر به صورت تفريحي و در دوران نوجواني، كسب مي‌كنند كه به تدريج از حالت تفريحي به عادت و اعتياد تبديل شده است، از اين رو مي‌توان گفت كه دوستان لاقيد و ناباب مهم‌ترين علت گرايش نوجوانان و جوانان به معضل اعتياد هستند.  از سوي ديگر تحصيلات هم در نوع خود در موضوع اعتياد و ابتلا به آن تأثيرگذار است تا بدانجا كه تحقيقات صورت گرفته مؤيد اين مهم است كه افراد با سواد و با تحصيلات بالا نسبت به افراد بي‌سواد و كم‌سواد كمتر گرفتار اين معضل شوم شده‌اند كه اين موضوع دلايل و توجيهات خاص خود را دارد.

اختلافات خانوادگي هم در نوع خود تأثيرات خاصي را بر معتاد شدن افراد برجاي مي‌گذارد، از اين رو افرادي كه داراي والدين معتاد هستند يا داراي خانواده‌هاي به هم ريخته و متشنج مي‌باشند، بيشتر در معرض گرفتار شدن در دام اعتياد هستند.  نبايد فراموش كرد كه اعتياد به موادمخدر بلايي خانمانسوز است كه در بسياري موارد‌ تر و خشك را با هم مي‌سوزاند. يعني در خانه‌اي كه پدر معتاد است؛ زن و فرزندانش نيز به آتش اعتياد او خواهند سوخت و عوارض شوم اعتياد چه به‌صورت مستقيم و چه به‌صورت غيرمستقيم گريبانگير ديگر اعضاي خانواده نيز مي‌شود. لذا براي پيشگيري از اين بلاي خانمانسوز و واكسينه كردن فرزندانمان كه بالطبع بزرگ‌ترين و برترين سرمايه زندگي ما هستند، بايد شرايطي را فراهم كنيم كه فرزندانمان، ما را محرم اسرار خود بدانند و به راحتي مسائل و مشكلات خود را با ما در ميان بگذارند و به سادگي دست دوستي به سوي هر كسي دراز نكنند.  از سوي ديگر بايد تلاش كنيم كه الگويي خوب و موجهي براي فرزندانمان باشيم يا الگوهاي مناسبي را به آنان معرفي كنيم تا آنان هر كسي را الگوي خود نكنند. بايد اعتماد به نفس فرزندانمان را افزايش دهيم و آنان را مسئوليت‌پذير و نسبت به مسائل و مشكلات روز آگاه كنيم تا خود متوجه خوب و بدمسائلي همچون مختلف زندگي و پيرامون خود از جمله اعتياد باشند. نه گفتن را به فرزندانمان آموزش دهيم و به آنان بياموزيم كه قدرت مقابله و معارضه با مشكلات و انحرافات را داشته باشند و به راحتي اسير مشكلات خود نشوند و از نه گفتن نهراسند. آموزش مهارت‌هاي زندگي از مهم‌ترين موضوعاتي است كه مي‌تواند در پيشگيري از گرفتار شدن افراد به دام اعتياد كارساز باشد.  نبايد فراموش كرد كه دوستان بيشترين تأثير را در دوران نوجواني از خود بر جاي مي‌گذارند از اين رو بايد دوستان فرزندانمان را بشناسيم و در فرصت مناسب آنها را ملاقات كنيم و به فرزندانمان در انجام فعاليت‌هاي منطقي آزادي عمل و استقلال بدهيم و در عين حال به صورت نامحسوس آنها را زيرنظر داشته باشيم.

*  كارشناس اداره آموزش همگاني


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


حوادث

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن