تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، اعمال را پاكيزه، اموال را بسيار، بلا را برطرف و حساب (قيامت) را آسان مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833998185




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرما کدام بیماری‌ها را بدتر می‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سرما کدام بیماری‌ها را بدتر می‌کند؟
در هوای سرد تمام اعضای بدن برای مقابله با افت دما بسیج می شوند و واکنش هایی از خود بروز می دهند که شرایط را برای مبتلایان به برخی بیماری ها بخصوص بیماری های قلبی یا تنفسی کمی سخت می کند.
آفتاب‌‌نیوز : زمستان است و برف و سرمایش! خوشبختانه امسال آسمان روی خوش به زمین نشان داد و خیلی از مناطق و شهرهای کشور را سفیدپوش کرد. درست است که پرتقال ها تلخ شدند و به برخی از افراد خسارت هایی وارد شد، اما هر چه باشد زمستان باید برف باشد و سرما.

به گزارش تسنیم، چند مدت پیش بر خلاف تهران، هوای اکثر شهرستان ها برفی و سرد بود. درست است که سرما اثرات مثبتی نیز روی سلامتی دارد، اما همیشه اینطور نیست. بنابراین مردمی که در نقاط سرد و برفی کشور زندگی می کنند، باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند.

در هوای سرد تمام اعضای بدن برای مقابله با افت دما بسیج می شوند و واکنش هایی از خود بروز می دهند که شرایط را برای مبتلایان به برخی بیماری ها بخصوص بیماری های قلبی و تنفسی کمی سخت می کند. در این مطلب به بررسی تاثیر سرما در تشدید برخی بیماری ها، افراد آسیب پذیر در برابر سرما و روش های مقابله با آن می پردازیم.

سرما باعث تشدید بیماری های قلبی و تنفسی می شود

زمانی که هوا سرد می شود، بدن تمام قوایش را برای تولید گرما و حفظ دمای مناسب خود به کار می گیرد. در هوای سرد، علاوه بر لرزیدن که در اثر افزایش فعالیت عضلانی بروز می کند و افزایش عمومی سوخت و ساز بدن، مسائل دیگری از قبیل کاهش جریان خون در سطح پوست و افزایش ضربان قلب را نیز شاهد هستیم.

سرما روی سلامتی افراد سالمند، کودکان زیر دو سال، مبتلایان به بیماری های قلبی و تنفسی مانند آسم، عفونت تنفسی و همچنین مبتلایان به کم کاری تیروئید و بیماری های اعصاب و روان بیشترین تاثیر را دارد

به همین دلیل در سرمای شدید، برخی بیماری های زمینه ای بخصوص بیماری های قلبی عروقی و بیماری های  تنفسی تشدید می شوند و به موازات آن خطر بروز حملات حاد هیپوترمی (کاهش خطرناک دمای بدن که  باعث آسیب اندام ها و اختلال در عملکرد آنها می شود) و سرمازدگی نیز افزایش پیدا می کند.

بنابراین افرادی که دچار بیماری های قلبی و یا تنفسی هستند، باید بیشتر از گذشته به سلامتی خود اهمیت داده و خود را از سرما بپوشانند.

برخی داروها قدرت دفاعی بدن در برابر سرما را تغییر می دهند

در هوای سرد، مصرف برخی داروها باعث ایجاد یا تشدید علائم ناشی از سرما می شود. به عنوان مثال، برخی داروها روی دستگاه عصبی مرکزی تاثیر می گذارند و باعث ایجاد احساس لرز یا کاهش جریان خون در سطح پوست می شوند. به عبارت دیگر برخی داروها مانع از واکنش درست بدن نسبت به سرما می شوند. به عنوان مثال می توان به برخی از داروهای ضدفشارخون بالا یا آنژین صدری (درد قفسه سینه) و همچنین داروهای ضدصرع، داروهای نورولپتیک و داروهایی که روی هوشیاری مصرف کننده تاثیر دارند اشاره کرد. توجه داشته باشید که در اکثر موارد، مصرف هر دارویی به خودی خود خطرآفرین نیست، بخصوص اگر درست مصرف شود.

لازم است نسبت به عواملی مانند نوع بیماری یا سن بالای مصرف کننده هشیار بود. در هر حال نباید خودسرانه و بدون نظر پزشک اقدام به قطع مصرف دارو یا تغییر دوز آن کرد. لازم است داروی تان را مطابق تجویز پزشک و در زمان مقرر میل کنید و در عین حال پزشک تان را در جریان مشکلات احتمالی ناشی از آن قرار دهید.

چه افرادی بیشتر در معرض آسیب هستند؟

سرما روی سلامتی افراد سالمند، کودکان زیر دو سال، مبتلایان به بیماری ها بخصوص بیماری های قلبی و تنفسی مانندآسم، عفونت تنفسی و همچنین مبتلایان به کم کاری تیروئید و بیماری های اعصاب و روان بیشترین تاثیر را دارد.

قبل از خارج شدن از منزل لباس گرم بپوشید و سر، دست ها و پاها را بخوبی بپوشانید. برای پیشگیری از تنفس هوای سرد، بینی و دهان تان را نیز با شال گردن بپوشانید

علاوه براین افرادی که دچار سکته مغزی، آسیب های مغزی و تشنج هستند و همچنین افراد مبتلا به سوءتغذیه و افرادی که در هوای آزاد کار می کنند نیز بیشتر در برابر سرما آسیب پذیر هستند و باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند.

برای مقابله با سرما چه باید کرد؟

در مواقعی که هوا خیلی سرد است فعالیت های بدنی را محدود کنید. از ورزش های شدید بپرهیزید و اجازه ندهید بدن تان به یکباره گرم و سرد شود. قبل از خارج شدن از محل زندگی یا کار لباس گرم بپوشید و قسمت های انتهایی بدن (سر، دست ها و پاها) را بخوبی بپوشانید.

لازم است برای پیشگیری از تنفس هوای سرد، بینی و دهان تان را با شال گردن بپوشانید. نیازی به گرم کردن بیش از اندازه  منزل نیست، اما دمای منزل را در حد مناسبی نگه دارید. حواستان به وسایل گرمایشی سنتی (مثل کرسی) و نامناسب و احتمال مسمومیت با مونواکسیدکربن باشد.

به تغذیه تان اهمیت دهید

قبل از هر چیز مصرف نوشیدنی های داغ به غیر از قهوه را افزایش دهید. سوپ ها، چایی، انواع دمنوش ها و غیره کمک زیادی به مقابله با سرما و گرم شدن بدن می کنند. یادتان باشد که قهوه نوشیدنی مناسبی برای روزهای سرد نیست، چون کافئین گیرنده های رگ های خونی را مسدود کرده و از انقباض آنها جلوگیری می کند. زمانی که رگ ها گشاد شده  باشند، بدن با سرعت بیشتری گرمای خود را از دست می دهد.

از سوپ ها و غذاهایی استفاده کنید که حاوی پروتئین و قندهای دیرجذب باشند. چون در حین هضم پروتئین ها دمای بدن با  سرعت بیشتری بالا می رود. برنج، پاستاها و دیگر مواد غذایی نشاسته ای نیز بدن را گرم می کنند. مصرف سبزیجات و میوه ها نیز قدرت گرم کردن بدن را دارند. توصیه می شود از مصرف آجیل ها و میوه های خشک نیز غافل نشوید.





۰۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن