واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آسم و راههای درمان آن
یک فوق تخصص گوش و حلق و بینی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: با وجود افزایش آگاهی در مورد پاتولوژی آسم و پیشرفت در دارودرمانی و برنامه های مراقبتی، هنوز میزان مرگ و میر ناشی از آسم بالاست.
آفتابنیوز : دکتر "بیژن خادمی"، فوق تخصص سر و گردن اظهارداشت: آسم بیماری التهابی مزمن راه های هوایی است که موجب حساسیت بیش از حد راه هوایی، ورم مخاطی و تولید مخاط می شود؛ این التهاب منجر به دوره های عود ملایم آسم می شود که سرفه، خس خس ریه و تنگی نفس از نشانه های آن است.
وی با بیان اینکه آسم از سایر بیماری های انسدادی ریه متفاوت است، ادامه داد: به علت اینکه بیماری عودکننده است، ممکن است به طور خود به خود یا با درمان برطرف شود و بیماران مبتلا به آسم ممکن است نشانه های متناوب را همراه با وضعیت های حاد تجربه کنند که این علایم از چند دقیقه تا چند ساعت و یا چند روز طول می کشد.
آسم در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد
این پزشک فوق تخصص، افزود: آسم در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد، اما بیشتر به عنوان بیماری مزمن دوران کودکی است؛ با وجود افزایش آگاهی در مورد پاتولوژی آسم و پیشرفت در دارو درمانی و برنامه های مراقبتی، هنوز میزان مرگ و میر ناشی از آسم بالاست؛ برای بیشتر بیماران، آسم بیماری مخربی است که بر مدرسه رفتن و حضور سر کلاس، انتخاب شغل، فعالیت های جسمانی و کیفیت زندگی تاثیر می گذارد.
آلرژی؛ مهمترین علت آسم
دکتر خادمی آلرژی را مهمترین علت آسم برشمرد و توضیح داد: تماس مزمن با محرک های راه هوایی یا مواد آلرژی زا، باعث شدت آسم می شود، مواد آلرژی زا می توانند فصلی، مثل گیاهان، درختان و گروه های گیاهی یا دایمی مثل خاک، گرد و غبار و حیوانات باشند، عوامل موثر در شروع نشانه های آسم و حملات آسم در بیماران شامل عوامل محرک راه های هوایی تنفسی نظیر آلودگی هوا، گرما، سرما، تغییرات درجه حرارت، بوهای زیاد، عطرها و دود، فعالیت های ورزشی، استرس و هیجانات عاطفی، سینوزیت با ترشحات پشت حلق، داروها، عفونت های ویروسی دستگاه تنفس و ریفلاکس معده است.
به گزارش فارس،او ادامه داد: بیشتر بیماران مبتلا به آسم به انواع عوامل حساس هستند، تغییر وضعیت بیماران مبتلا به آسم به شرایط محیطی، فعالیت های برنامه درمانی و سایر عوامل بستگی دارد.
3نشانه شایع آسم چیست؟
مدیرگروه بخش گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، علایم این بیماری را به صورت سه علامت شایع سرفه، تنگی نفس و خس خس ریه معرفی کرد که در بعضی مواقع سرفه تنها علامت آسم است.
دکتر خادمی گفت: حملات آسم اغلب در شب روی می دهند و علت این مسئله به درستی روشن نیست، حمله آسم ممکن است به طور ناگهانی باشد، اما اغلب با افزایش نشانه ها طی چند روز گذشته آغاز می شو؛ سرفه ممکن است با یا بدون تولید خلط باشد و گاهی خلط به حدی غلیظ است که فرد قادر به تخلیه از راه سرفه نیست؛ علائم آسم ناشی از فعالیت های فیزیکی شامل بیشترین نشانه ها در حین ورزش، نبود علایم در شب و گاهی فقط احساس سوزش و قطع تنفس در ضمن ورزش است.
آگاهی؛ کلید مهم در کیفیت مراقبت آسم و پیشگیری از آن
او آگاهی را کلید مهم در کیفیت مراقبت آسم و پیشگیری از آن دانست و آموزش به بیمار در مورد اجتناب از مواد ایجاد کننده حملات را بسیار کارآمد عنوان کرد.
این پزشک متخصص در خصوص آسیب های ناشی از آسم توضیح داد: عوارض ممکن است شامل آسم مقاوم، نارسایی تنفسی و پنومونی ( ذات الریه ) باشند، انسداد راه هوایی به ویژه در طول حملات حاد آسم، اغلب باعث کاهش سطح اکسیژن خون می شود که نیاز به تجویز اکسیژن است؛ به این بیماران باید مایعات کافی داده شود، زیرا به علت تعریق و از دست دادن نامحسوس آب هنگام تنفس سریع، دچار کم آبی می شوند.
دکتر خادمی اضافه کرد: برای درمان دو دسته دارو استفاده می شود، یکی داروهایی که طولانی اثر هستند و برای کنترل علائم آسم استفاده می شوند و دسته دیگری که سریع اثر می کنند و به عنوان درمان علائم و حملات آسم به کار می روند، زیرا علت اصلی آسم التهاب است و برای کنترل آن از داروهای ضد التهاب استفاده می شود.
۰۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]