تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833575649




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درخواست وزیر ارشاد از حوزه علمیه


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
درخواست وزیر ارشاد از حوزه علمیه
درخواست وزیر ارشاد از حوزه علمیه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از عزیزان حوزه علمیه تقاضا می کنم برای پاسخ به انبوهی از سووالات نسل جوان در زمینه فرهنگ و هنر و چالش های موجود در جامعه به کمک ما بیایند.


به گزارش فرهنگ نیوز، سیدرضا صالحی امیری در آیین رونمایی از کتاب نفیس «مجموعه مقالات نخستین همایش ملی فقه و هنر» افزود: پرسش نسل جوان این است که مرز شریعت و فقاهت در حوزه هنر کجاست؟

وی اظهار کرد: اسلام عزیز، مکتب اهل بیت(ع) و فقه برای همه مسایل جامعه پاسخ مناسب با زمان و مکان دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اکنون با انبوهی از سوالات نسل جدید پرسشگر مواجهیم زیرا در دهه چهارم انقلاب اسلامی در زمینه های فرهنگی تغییراتی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه جامعه در حال تغییر و تحولات سنگینی است اظهار داشت: مجموعه تغییر و تحولات چهار دهه ایران درس های بسیاری به ما می دهد که من آنها را گردآوری و تدوین کرده ام و در یک فرصت مقتضی چاپ خواهم کرد.

مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دهه اول انقلاب اسلامی دوران حیات امام راحل ، صدارت رهبر معظم انقلاب و دفاع مقدس است و به لحاظ مطالعات تطبیقی دوره الگو نامیده می شود.

صالحی امیری گفت: در دهه دوم انقلاب با بحثی به نام توسعه مواجه می شویم و با ورود تکنولوژی، فضای فرهنگی و اجتماعی دچار تغییراتی می شود و چالش هایی همچون شکاف اقتصادی و غیره ... به وجود می آید.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در دهه سوم انقلاب با ورود اینترنت و ماهواره در جامعه اتفاق جدیدی شکل می گیرد ، روابط و تعامل افراد و مناسبات اجتماعی تغییر می کند ، به جای فقر اطلاعات غرق شدگی اطلاعاتی ایجاد می شود.

صالحی امیری ادامه داد: در دهه سوم انقلاب با این تغییرات عنصر زمان و مکان حذف و عناصر جدیدی وارد عرصه اجتماعی می شود به همین جهت شاهد تغییرالگوی مصرف فرهنگی در این مقطع می شویم و یک نوع مناقشه راجع به سنت و مدرنیته به وجود می آید که همچنان این مناقشه باقی است . مهمترین تاثیر این دو نگرش بر حوزه فرهنگ و هنر روی داده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد دهه چهارم انقلاب نیز گفت: در این دوران وارد فضای جدید می شویم ، تغییرات فرهنگی و کانون های مرجع برای نسل جدید بوجود می آید ، نسلی که انبوهی از پرسش ها را در سر دارد.

صالحی امیری گفت: اگر امروز بحث موسیقی در جامعه مطرح است ، موضوع ارشاد و جامعه هنری نیست ؛ مساله ای است که جامعه فقهی مرزها را باید تعریف کند ، هنری که باید در چارچوب شرع و قانون باشد.

وی تصریح کرد: اکنون بخش زیادی از مناقشات فرهنگی محصول عدم پاسخگویی به انبوه سووالات به صورت شفاف است. ما باید از نظام سلیقگی خارج و وارد فضای شفاف و روشن شویم.

وی با اشاره به رونمایی از کتاب ارزشمند ' همایش ملی فقه و هنر ' گفت: مدرسه هنر اسلامی در قم این کار را آغاز کرد که حرکتی بسیار مبارک و قطعا مورد حمایت ما است ، چراکه ما بیش از هر دستگاه و نهادی نیازمند پاسخ شفاف حوزه به انبوه سووالات نسل جوان در فضای فرهنگی هستیم و اعلام نیاز می کنیم که حوزه به کمک ما بیاید.

وی تصریح کرد: ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از هر نهاد دیگری نیازمند حضور فعال حوزه در عرصه فرهنگ و هنر هستیم.

صالحی امیری ادامه داد: در نظامی که مبتنی بر مبانی دینی ، شریعت و اندیشه های امام (ره) و رهبری استوار است باید بتوانیم به انبوه سوالات نسل جوان پاک پرسشگر پاسخ دهیم.
وی با اشاره به اینکه با وجود شبکه های اجتماعی موج جدیدی در فضای فرهنگی و هنری ایجاده شده و به شدت الگوی مصرف فرهنگی در حال تغییر است ، گفت: کانال های این شبکه ها مخاطب چند صدهزار یا چند میلیونی دارند.

وی توضیح داد: امروز گزارشی را از 100 کانال برتر شبکه های اجتماعی دریافت کردم ، مخاطبان 500 هزار به بالا آماری بسیار جدی است . در این شبکه ها روزانه سه میلیارد تولید اطلاعات شکل می گیرد و جامعه نیز آن را به سرعت مصرف می کند ، اما نکته مهم این است که تولید و توزیع نیازمند صیانت فقهی است.

وی گفت: ما هنگامی که برای مصرف کالایی استاندارد بودن آن را به مردم تاکید می کنیم چگونه برای سه میلیارد اطلاعات نظام صیانت و فقهاهت قائل نیستیم.

وی تصریح کرد: باید به جای مواخذه جوانان از خود بپرسیم برای پاسخ به نیازهای نسل جوان چه کردیم.

وی سخنان خود را اینگونه تکمیل کرد که نشست امروز آغاز مبارکی است و از عزیزان حوزه تقاضا می کنم با ما در طرح مسائل ، تبادل دیدگاه و گفت وگو وارد شده تا به پاسخ های روشنی برای نسل جدید برسیم.

وی با یادآوری این واقعیت که جامعه ما دین مدار است گفت : آمارها و سنجش های میدانی نشان می دهد بیش از 99 درصد جامعه به مبانی وحیانی ، دینی و الهی و صواب و عقاب ، معاد و پاکی ها اعتقاد و معرفت دارند. ممکن است در مناسک دچار ضعف هایی باشیم اما جامعه ایران جامعه معرفت گرا است و این یک سرمایه بزرگ در خدمت نظام است.

وی تصریح کرد: باید جوانان و زمینه های نشاط آنها و حضور با نشاط این نسل را در مرزهای شرع به رسمیت بشناسیم.

وزیر ادامه داد: 'رهبر معظم انقلاب تذکر داده اند که نه به ولنگاری اعتقاد دارند و نه جزم اندیشی ' . باید بدانیم که مرز این ها کجاست به همان میزان که ولنگاری تهدید و آسیب فرهنگی است ، جزم اندیشی هم برای جامعه خطرناک است و آنرا دچار رخوت خواهد کرد، باید به این سووالات پاسخ روشن دهیم.

صالحی امیری گفت: مرزهای اعتدال و عقلانیت در هنر کجاست ؟ و اینکه از دیانت صحبت می کنیم باید مرزهای آن مشخص شود.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام حسین نواب رییس مدرسه اسلامی هنر گفت: در کشوری که تاریخ تمدنی طولانی دارد به هنر به چشم فرصت نگاه نمی شود و گاهی تهدید انگاشته می شود.

وی ادامه داد: ما در یک کشور دینی زندگی می کنیم اگر تکلیف هنر و فقه به صورت شفاف مشخص نشود ، هیچکدام از ظرفیت ها را نمی توان استفاده کرد.

آیت الله ابوالقاسم علیدوست عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز به تعاریف مختلف از هنر پرداخت و گفت: اسلام با هنر آغاز می شود ، قرآن یک پدیده هنری و حتی رفتار پیامبر نیز هنر است.

وی در مورد کتاب ' مجموعه مقالات نخستین همایش ملی فقه و هنر' گفت: اگرچه نام این کتاب فقه هنر است ، اما بیشتر به فلسفه فقه هنر پرداخته است.

در پایان این مراسم صالحی امیری از آیت الله علیدوست و حجت الاسلام نواب تجلیل کرد.
 

منبع: ایرنا


95/12/4 - 08:35 - 2017-2-22 08:35:01





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن