تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840768887




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نمایندگان مجلس در انتقاد به تندروی‌ها و نادیده گرفتن پیشنهاد «آشتی ملی» تاکید کردند


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



نمایندگان مجلس در انتقاد به تندروی‌ها و نادیده گرفتن پیشنهاد «آشتی ملی» تاکید کردند
«آشتی ملی» کلیدواژه همگرایی و انسجام ملی بین جریانات سیاسی کشور است که از سوی اصلاح‌طلبان و قبل از آن از سوی برخی چهره‌های تاثیرگذار اعتدالی از جمله آیت‌الله‌هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری به منظور رفع کدورت‌ها و سوءتفاهم‌های ایجاد شده طی سال‌های گذشته ایجاد شده است.
روز نو : حساسیت به آشتی ملی بی‌مورد است.
 
«آشتی ملی» کلیدواژه همگرایی و انسجام ملی بین جریانات سیاسی کشور است که از سوی اصلاح‌طلبان و قبل از آن از سوی برخی چهره‌های تاثیرگذار اعتدالی از جمله آیت‌الله‌هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری به منظور رفع کدورت‌ها و سوءتفاهم‌های ایجاد شده طی سال‌های گذشته ایجاد شده است.

به گزارش روز نو؛ سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهور 8 ساله دولت اصلاحات اخیرا با تاکید بر تهدید رئیس جمهور آمریکا علیه ایران، خواستار ایجاد همدلی بیشتر بین چهره‌های درون نظام و همه افرادی که قلبشان برای ایران می‌تپد، شد. گفتنی است؛ پس از اینکه صحبت درباره همدلی و آشتی ملی فضای سیاسی کشور را در بر گرفته بود و برخی اعضای فراکسیون امید از جمله احمد مازنی و محمدرضا عارف موضوع گفت‌وگوی ملی در پارلمان را مطرح کرده بودند، در روز 22 بهمن که نماد همدلی و پیروزی انقلاب اسلامی است، برخی تندروها این بار در بندرگز، به برهم زدن سخنرانی چهره‌های سیاسی از جمله احمد مازنی، نماینده روحانی تهران در مجلس شورای اسلامی اقدام کردند. پیش از این نیز بارها و بارها تندروها و افراطیون در مناطق مختلف کشور میتینگ‌های سیاسی و سخنرانی افرادی از جمله سیدحسن خمینی، مرحوم‌ هاشمی رفسنجانی، موسوی لاری، علی لاریجانی، آذر منصوری، علی مطهری و.... را به هم زده بودند. موضوعی که تاکنون به شکل‌های مختلف تکرار شده و گویا قرار نیست این روند خاتمه یابد. چرا که طبق تاکید نمایندگان، منافع حزبی و شخصی برخی مانع از آن است که منافع ملی را اولویت دهند. گفتنی است؛ برخی نمایندگان مجلس نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و در انتقاد به این روند در گفت‌وگو با همدلی مواردی را متذکر شدند.
بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید با تاکید بر آشتی ملی به همدلی گفت: خوب است که پیام آشتی ملی از طرف شخصیت‌هایی مطرح می‌شود که جریان فکری و سیاسی آنها در جامعه از اکثریت قاطع برخوردار است و این امر نشان می‌دهد اکثریت جامعه خواهان آشتی ملی و حل مشکلات کشور هستند.
نماینده شیراز در مجلس تصریح کرد: البته اقلیت جامعه که تریبون دارند و صدای آنها بلند است و منافع حزبی، جناحی و شخصی خود را به منافع ملی ترجیح می‌دهند، می‌خواهند شرایط به همین منوال پیش برود و آشتی ملی و همدلی را نادیده و نشنیده بگیرند چرا که منافع آنها در ادامه تنش‌ها و ناآرامی‌ها است.
این نماینده اصلاح‌طلب مجلس تصریح کرد: هر کسی که دلش برای کشور و مردم بسوزد قطعا خواستار تفرقه نیست، خصوصا در وضعیت فعلی که ترامپ عملا جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند. این نشان می‌دهد صدای آشتی ملی که حتی قبل از انتخاب آقای ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا از طرف بزرگان و شخصیت‌های اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا مطرح می‌شد، درست و ضروری بوده است.
پارسایی با بیان اینکه امیدواریم این افراد هم به خودشان بیایند و در به نتیجه رساندن این همدلی و انسجام کمک کنند، ادامه داد: امیدواریم این موضوع از طرف جریان رقیب با استقبال مواجه شود و آشتی ملی به معنای واقعی کلمه اجرا شود.
سخنگوی فراکسیون امید خاطرنشان کرد: طبیعی است هر پیشنهادی که مطرح شود و منافع برخی تندروها را به خطر بیندازد، با آن پیشنهاد منطقی مقابله می‌کنند و به تندروی‌های خود که مخالف با منافعشان است، ادامه می‌دهند.
همچنین قاسم میرزایی‌نکو در گفت وگو با همدلی با اشاره به رفتار تندروهای بندرگز دربه هم زدن سخنرانی یکی از نمایندگان مجلس در 22 بهمن، با توجه به زمانی که جریانات سیاسی اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا بر آشتی ملی تاکید می‌کنند، گفت: البته این‌گونه رفتارها و تندروی‌ها از برکات است تا پیام آشتی ملی مسیرهای اصلی خودش را پیدا کند.
نماینده دماوند در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به نظرم قهر و آشتی در میان نیست مسئله این است که حلقه اطراف خود را بسیار تنگ کرده و بسته‌ایم. باید این حلقه را کمی بازتر کنیم. هم به اصلاح‌طلبان و هم اصول‌گرایان توصیه می‌کنم اگر این حلقه را بازتر کنید رقابت‌های بهتری خواهیم داشت.
عضو فراکسیون امید خاطرنشان کرد: به نظرم کسی با دیگری قهر نیست، ولی رفاقت‌ها سنگین شده است و باید فضا را کمی بازتر کنیم. پس اگر مسائل و منافع ملی مد نظرمان باشد، این همدلی‌ها بیشتر می‌شود.
او ادامه داد: کاری که تندروها در شیراز با آقای مطهری کردند، الان برکات و اثرات مثبتش را می‌بینیم. منظورم این نیست که تندروی‌ها را تایید کنم، بلکه تاکید دارم که این رفتار نادرست باعث می‌شود که مردم بیشتر این تفکر را بشناسند و حقایق برای آنها روشن شود.
میرزایی‌نکو با تاکید بر اینکه هرکجا چنین تندروی‌هایی انجام می‌شود قطعا پای منافع حزبی، سیاسی یا فردی در میان است، گفت: اگر این منفعت‌ها در میان نباشد و منافع ملی وسط باشد، دیگر این رفتارها معنا و مفهومی ندارد و تکرار نمی‌شود.
عضو کمیسیون شوراهای مجلس با بیان اینکه چرا سخنرانی آقای مازنی که نماینده مجلس و یک فرد روحانی است و هیچ پرونده خاصی ندارد، از سوی تندروهای بندر گز در روز 22 بهمن به هم می‌خورد؟ تاکید کرد: این تنگ نظری آنها را می‌رساند و البته بخشی از آن اتفاق هم به دلیل خودسری‌ها است که اگر منافع ملی وسط بیاید شاهد چنین رفتارهای نادرستی نخواهیم بود.
همچنین علیرضا محجوب، دیگر عضو فراکسیون امید با انتقاد از رفتارهای تندروانه برخی در فضایی که همه خواستار آشتی و انسجام ملی هستند، به همدلی گفت که رعایت قانون به نفع همه ما و همه کسانی است که در این کشور زندگی می‌کنند.
نماینده اصلاح‌طلب چند دوره مجلس با انتقاد از تندروی افرادی که قصد ندارند بر مدار قانون حرکت کنند و با تندروی‌های خود فضای کشور را ملتهب می‌کنند، گفت: «قانون‌ستیزی، قانون‌گریزی، مقابله با قانون و دور زدن قانون دلیل خوبی برای دفاع از تفکری نیست که می‌خواهد بنیادی‌تر و انقلابی‌تر از قوانین موجود، حمایت کند.
او تاکید کرد: اساس انقلاب این است که اسلام در جمهوری اسلامی و جمهوری اسلامی در قانون اساسی خلاصه می‌شود و قانون در این باره تکلیف قاطعی دارد. بنابراین همه باید تمرکز خود را روی بازگشت به قانون بگذاریم.
محجوب تصریح کرد: اگر همه ما به قانون بازگردیم همه چیز به جای خودش برمی‌گردد و تخلف، فساد و سوءاستفاده از میان برداشته می‌شود. بنابراین اگر برخی به بهانه مبارزه با فساد، تندروی‌هایی می‌کنند، این اول فساد است. پس اولین گام فساد، اجرا نکردن و خروج از قانون است.
این نماینده چند دوره مجلس با بیان اینکه «قانون کلید اصلی ما برای حل همه مشکلات است» گفت: همه را به رعایت قانون دعوت می‌کنم و معتقدم افراد می‌توانند طبق میل و خواست خودشان فکر کنند، ولی حق ندارند طبق میل‌شان رفتار کنند و قانون را نادیده بگیرند.
محجوب با بیان اینکه تندروی‌ها پیشینه تاریخی و اجتماعی دارد، اظهار کرد: از نظر تاریخی برخی دوست دارند رادیکالیسم سیاسی باشند و از این رفتار لذت می‌برند و همواره برخی این رفتار را در طول تاریخ انجام داده‌اند. از نظر پیشینه اجتماعی نیز جامعه‌ای که در خط مهاجرت است، ناهنجاری و فاصله‌هایی که ایجاد می‌کند زیاد است. شاید متحرک بودن جامعه از نظر یکجانشینی و مهاجرت پیوسته و افزایش جمعیت، از دلایل عمده این برداشت‌ها باشد.
عضو فراکسیون امید مجلس با تاکید بر اینکه مرجعی برای مقابله با این رفتارها وجود ندارد، تصریح کرد: در همه دنیا تندروهایی هستند که مخالفت‌هایی نشان می‌دهند و مثلا در آمریکا هم مخالفان، مقابل ترامپ اعتراض خود را با تظاهرات نشان می‌دهند و او نمی‌تواند آنها را قلع و قمع کند. این موضوع در همه دنیا روال است و این اتفاقات رخ می‌دهد و تنها مختص به کشور ما نیست.
او در پاسخ به این سوال که چرا با تندروهایی که سخنرانی افراد و شخصیت‌ها را بدون در نظر گرفتن قانون به هم می‌زنند، برخوردی صورت نمی‌گیرد،گفت: در هیچ منطقی مقابله فیزیکی با مخالفان جواب نمی‌دهد و مشکل اینجاست که دستگاه‌های ارشادی و قانونی به خوبی از آرا و افکار مختلف صیانت نمی‌کنند و باید این بخش را تقویت کنیم.
محجوب ادامه داد: به سختی توانسته‌ایم جرم سیاسی را در مجلس نهم به تصویب برسانیم. ولی هنوز به عنوان قانون نتوانسته‌ایم آن را به نتیجه برسانیم. به نظرم باید چنین قوانینی مصوب شوند تا حریم قابل قبولی برای افکار و صاحبان اندیشه پیدا شود.
این نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه «روش غلط برای هر کسی غلط است» تصریح کرد: نباید مخالف خود را قیچی کنیم، باید یکدیگر را تحمل کنیم و این چیزی است که باید یاد بگیریم. سید محمد خاتمی روزی گفت باید تمرین دموکراسی کنیم، به نظرم هر وقت توانستیم به این حرف برسیم و این تمرین را انجام دهیم، می‌توانیم به آینده امیدوار باشیم.
همچنین علیرضا رحیمی، عضو دیگر فراکسیون امید هم در گفت‌وگو با همدلی تاکید کرد: آشتی ملی و گفت‌وگوی ملی یک ضرورت در فضای سیاسی کشور است. بخشی از خسارت‌هایی هم که در کشور ایجاد می‌شود از عدم گفت‌وگوی مستقیم بین جریان‌های سیاسی است.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه «جریان‌های سیاسی مشترکات زیادی در چارچوب قانون اساسی و انقلاب دارند» افزود: آنها می‌توانند بر اساس آن مشترکات همگرایی ایجاد کنند و گفت‌وگوها را از فضای دور به فضای نزدیک بکشانند.
او ادامه داد: بزرگان سیاسی اصلاح‌طلب در این باره اعلام آمادگی کرده اند و انعطاف‌پذیری و صداقت‌شان را در باب باز شدن گفت‌وگوها نشان داده‌اند. همچنین آقای مازنی و دکتر عارف به عنوان پیشنهاد دهنده، گفت وگوی ملی در سطح پارلمان را مطرح کرده‌اند که بین فراکسیون‌ها و دیدگاه‌های مختلف در مجلس این اتفاق بیفتد و آغازی باشد برای گفت‌وگوهای ملی در سطح کشوری و خارج از مجلس.
رحیمی تاکید کرد: هر چقدر در این مسیر قدم بزرگ‌تری برداریم یک گام به سمت آشتی ملی برداشته می‌شود. البته حساسیت برخی نسبت به کلمه آشتی ملی نگاهی بدبینانه به ادبیات است. به نظرم آشتی زمانی اتفاق می‌افتد که دو نفر یا دو جریان و جناح سیاسی، مناسبات و روابطی با هم داشته ‌ند و اکنون بین این روابط و مناسبات شکافی ایجاد شده است. بنابراین در ادبیات فارسی به بازگشتن به حالت قبل آشتی می‌گویند و اگر این اتفاق در سطح ملی بیفتد، به آن آشتی ملی می‌گویند.
این نماینده اصلاح‌طلب مجلس تاکید کرد: به چنین تلاشی در ادبیات سیاسی نیز آشتی ملی گفته می‌شود و معتقدم گفت‌وگوی ملی، رقیق شده آشتی ملی است و گفت‌وگو مقدمه آشتی ملی است. بنابراین حساسیت‌هایی که نسبت به واژه‌های سیاسی وجود دارد، حساسیت‌های بی‌موردی است.
نماینده تهران در خانه ملت با تاکید بر اینکه «شکاف و فاصله بین گروه‌های سیاسی اتفاق افتاده است، نه گروه‌های سیاسی و حاکمیت» تصریح کرد: بنابراین این همگرایی و نزدیکی باید بین جریان‌های سیاسی اتفاق بیفتد و هم کار مبارکی است و هم مورد نیاز و ضرورت کشور است.
عضو فراکسیون امید خاطرنشان کرد: نگاه ما جریانی و حزبی نیست و وقتی جریان اصلاحات آشتی ملی را مطرح می‌کند، به عنوان یک ضرورت ملی و گفتمانی آن را بیان کرده است. بنابراین باید منتظر قدم‌های اولیه گروه‌ها و احزاب مختلف باشیم تا این گفت‌وگو و آشتی اتفاق بیفتد.

*همدلي




تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن