تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829528213




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

متعهد برجام‌ درکاخ ریاست جمهوری


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


تحلیل علی بیگدلی از انتخاب اشتان مایر به ریاست جمهوری آلمان
متعهد برجام‌ درکاخ ریاست جمهوری
«یک مذاکره‌کننده هسته‌ای رئیس‌جمهور شد.» فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه سابق آلمان که مذاکره کننده این کشور در مذاکرات برجام بود، به ریاست جمهوری آلمان رسید.
روز نو :  
«یک مذاکره‌کننده هسته‌ای رئیس‌جمهور شد.» فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه سابق آلمان که مذاکره کننده این کشور در مذاکرات برجام بود، به ریاست جمهوری آلمان رسید.

به گزارش روز نو؛ آلمان از جمله کشورهایی بود که بلافاصله پس از برجام مقاماتش برای توسعه روابط اقتصادی به تهران آمدند. علاوه بر این اشتاین‌مایر از منتقدان جدی ترامپ، رئیس جمهور آمریکاست. علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است که ظرفیت پنهان آلمان در دیگر کشورهای اروپایی پیدا نمی‌شود. این کارشناس اروپا در گفت‌وگوی خود با همدلی می‌گوید: با توجه به قدرت گرفتن جناح‌های راست افراطی، ایران باید بیشتر خود را به آلمان که شریک سنتی ایران در تجارت بوده و هست نزدیک کند. او همچنین از احتمال سفر حسن روحانی در آینده‌ای نزدیک به آلمان خبر می‌دهد.
رابطه ایران و آلمان با ریاست جمهوری اشتاین مایر را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟
در نظام سیاسی آلمان رئیس جمهور نقشی تشریفاتی دارد و یک عامل تنظیم کننده بین صدراعظم و هیات دولت است، به این ترتیب او نقش تعیین‌کننده‌ای در سیاست خارجی آلمان ندارد. اما نکته برجسته این است که آقای اشتاین‌مایر از مخالفان سرسخت ترامپ است و در زمان وزارت خارجه خود از رفتارهای ترامپ انتقاد می‌کرد و می‌گفت اگر ترامپ به کاخ سفید برود معلوم نیست تکلیف او با اتحادیه اروپا چگونه خواهد بود. جالب این است که در بین همه کشورهای برجسته اتحادیه اروپا ترامپ بیشترین بی‌توجهی را به آلمان و پس از آن به فرانسوی‌ها کرده است، لذا او روابطی با این کشورها ندارد. هرچند خانم مرکل به ملاقات ترامپ رفت، اما این دیدار تشریفاتی بود. تاکنون نیز نشانه‌ای از ایجاد رابطه نوینی بین آمریکا و کشورهای برجسته اتحادیه اروپا به وجود نیامده است و آقای مایر هم از این خصوصیت برخوردار است.
گفتید مایر می‌تواند نقش تنظیم‌کننده بین دولت و صدراعظم داشته باشد. آیا مایر در این نقش می‌تواند تعادل ایجاد کند؟
آقای مایر از دوستان نزدیک خانم مرکل است. خانم مرکل هم برای رسیدن مایر به ریاست جمهوری کمک زیادی کرده بود. هردوی آنها از یک حزب هستند که خود این قضیه امتیاز بالایی برای خانم مرکل به شمار می‌رود. لذا از جهت سیاسی مایر همان سیاست‌های عمده و کلان خانم مرکل را در رابطه با ایران و آمریکا تمدید خواهد کرد. آلمان همیشه شریک تجاری سنتی ایران بوده و آقای مایر هم شخصیت ملایم و منطقی دارد و امیدواریم با آمدن او روابط ما و آلمان گستردگی بیشتری پیدا کند. احتمالا در آینده‌ای نزدیک آقای روحانی به آلمان و چند کشور اروپایی دیگر سفر خواهد کرد.
زمانی که ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد، تحلیل‌گران می‌گفتند ایران باید نگاه خود را بیشتر متوجه اروپا کند. بعد از برجام هم آلمان از جمله کشورهایی بود که مقاماتش برای ایجاد روابط به ایران آمدند. فکر می‌کنید دولت ایران چقدر روی رابطه با آلمان حساب می‌کند؟
اروپا به طور کلی شریک اولیه و سنتی ایران بوده و از بین کشورهای اروپایی آلمان تقریبا بیشترین روابط را با ایران داشته است. ایران با آلمان صنعتی شده و این کشور در صنعتی کردن ایران نقش اول را داشته است. من معتقدم آلمان همیشه ظرفیت‌های بالا و پنهانی دارد که هیچ کدام از کشورهای اروپایی این ظرفیت را ندارند. همچنین میل به سلطه‌گری و استعمار در آلمان وجود ندارد، بنابراین ما بیشترین حجم تجارت خارجی‌مان در اروپا اول با آلمان و سپس با ایتالیا بوده که هردو روابط نزدیکی با ایران دارند و رفتار خشونت‌آمیزی هم در ماجرای برجام با ایران نداشتند.
نقطه برجسته مایر برای ایران حضورش در مذاکرات هسته‌ای بود. با توجه به تهدیدات ترامپ و اینکه او میانه خوبی با آمریکا ندارد، او چقدر می‌تواند در برابر تهدیدات علیه ایران درباره برجام مثمرثمر باشد؟
همان‌طور که فدریکا موگرینی هم دیروز گفته اتحادیه اروپا به طور جدی پشت برجام می‌ایستد تا این توافق به هم نخورد. خانم موگرینی اولا تنظیم کننده این قرارداد بوده و از طرف دیگر به خاطر اینکه اتحادیه اروپا از سال 2008 با بحران اقتصادی روبه‌روست، به هیچ وجه مایل نیست بازار ایران را از دست بدهد. ایران یک کشور ثروتمند با بازار 80 میلیونی است که الگوهای مصرفی‌اش نزدیک به اتحادیه اروپاست. لذا آنها تلاش می‌کنند ایران را از دست ندهند. خانم مرکل هم طرفدار این است که روابط کشورش با ایران گسترش بیشتری پیدا کند. ما باید امیدوار باشیم که ایشان دوباره به صدراعظمی آلمان برسد که به نظر من به احتمال 90درصد این اتفاق خواهد افتاد.
باید توجه کرد که محور غرب در حال تغییر است، به این معنا که محور نظام بین‌المللی دارد تغییر می‌کند. با پیروزی راست‌‌های افراطی در اروپا و سربلند کردن این جناح، ایران باید در سیاست‌های خارجی خود با اتحادیه اروپا با دقت نظر کند، چرا که اگر در اردیبهشت ماه که انتخابات فرانسه برگزار می‌شود، خانم مارین لو‌پن انتخاب شود وضعیت ایران بدتر خواهد شد. از این‌رو ما باید خود را به آلمان نزدیک‌تر کنیم، چراکه اگر فرانسه از اتحادیه اروپا بیرون بیاید با وضعیت فاجعه‌آمیزی رو‌به‌رو خواهیم بود. فرانسه و آلمان دو کشوری هستند که اتحادیه اروپا را نگه داشته‌اند. هرچند ممکن است سقوط اتحادیه اروپا از جهاتی برای ایران بهتر باشد، اما به عنوان فضایی قدرتمند در برابر آمریکا باقی ماندن این اتحادیه برای ما بهتر خواهد بود. اتحادیه اروپا قدرتی است که در برابر آمریکا مخصوصا با روی کار آمدن ترامپ می‌تواند توازنی در نظام بین‌المللی به وجود بیاورد. اولاند چندی پیش گفته بود «اگر ناتو فرو بپاشد ما ناچاریم ارتشی برای اتحادیه اروپا به وجود بیاوریم.» وجود اتحادیه اروپا نه تنها برای نظام بین‌المللی بلکه برای ما هم خیلی مهم است. با توجه به صحبت‌هایی که موگرینی در آمریکا داشته، اگر اتحادیه یک دست شود و بتواند این یک دستی را حفظ کند، شان اتحادیه اروپا بالاتر می‌رود و اگر اتحادیه در همین وضعیت بماند، برای ایران خیلی بهتر خواهد بود.
آیا ایران در فروپاشی اتحادیه اروپا نفعی هم خواهد داشت؟
اگر اتحادیه اروپا فرو بپاشد، ایران باید با تک‌تک اروپایی‌ها وارد مذاکره و معامله اقتصادی شود و این برای ما راحت‌تر است.

*همدلي




تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن