محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832144277
دو هفته از ریاست جمهوری ترامپ گذشت؛ از تحریم ها علیه ایران تا فریاد بر سر نخست وزیر استرالیا
واضح آرشیو وب فارسی:الف: دو هفته از ریاست جمهوری ترامپ گذشت؛ از تحریم ها علیه ایران تا فریاد بر سر نخست وزیر استرالیا
بخش بین الملل الف، 17 آبان 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
دونالد ترامپ در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ (1 بهمن)به عنوان چهل و پنجمین رئیسجمهور آمریکا سوگند یاد کرد و بر کرسی ریاست جمهوری ایالات متحده نشست. عدم تجربه سیاسی و حزبی، شخصیت خودشیفته، رفتارهای پوپولیستی و مواضع جنجالی ترامپ در رقابت های انتخاباتی موجب شد که عده زیادی بر این گمان باشند که با روی کار آمدن وی سیاست ها و برنامه های دولت آمریکا در دو عرصه داخلی و خارجی با تغییرات رادیکال مواجه شود. اما شاید کمتر کسی چنین انتظار داشت این تغییرات به این سرعت عملیاتی شود. ترامپ از لحظه ورود به کاخ سفید اقدامات و سیاست های جنجالی بسیاری را کلیده زده است. با گذشت دو هفته از ریاست جمهوری ترامپ او در حال حاضر به نامحبوب ترین رئیس جمهور آمریکا در این مدت زمانی تبدیل شده است. بر این اساس در یک نظرسنجی که به سفارش سیبیاس انجام گرفته، در حال حاضر تنها ۴۰ درصد با او موافقاند. طبق نظرسنجی سیانان ۴۴ درصد ترامپ را تایید میکنند و موسسهی نظرسنجی گالوپ در همین زمینه به رقم ۴۳ درصد رسیده است. همین اتفاقات موجب شده که عده بسیاری از همین الان شروع به حدس و گمانه زنی درباره عاقبت و سرنوشت ترامپ کنند. بر این اساس برخی بر این نظر هستند بواسطه اقدامات و کارهای جنجالی ترامپ او تنها یک دوره رئیس جمهور خواهد بود. عده ای دیگر معتقدند با توجه به مخالفت ها و انتقادات برخی سناتورهای ارشد جمهوری خواه مانند جان مک کین و لیندسی گراهام، اگر ترامپ با همین رویه به کار خود ادامه دهد ممکن است حتی یک دوره رئیس جمهوری نیز به پایان نرساند. از طرف دیگر بعضی از کارشناسان معتقدند که دونالد ترامپ به وعده های انتخاباتی خود عمل کرده و برخلاف برخی جوسازی ها، طرفداران او کاهش نیافته اند. مثلا در این باره می توان به نظرسنجي خبرگزاري رويترز و ايپسوس اشاره کرد که درباره منع ورود مسلمانان از هفت کشور صورت گرفته است. براساس اين نظرسنجي 31 درصد آمريکاييها گفتند اين ممنوعيت موجب ايمني بيشتر آنها مي شود، 26 درصد گفتند ايمني آنها را کمتر مي کند و 33 درصد گفتند هيچ تغييري در وضعيت ايمني آنها ايجاد نخواهد کرد.
اما شاید قضاوت کردن درباره این که آینده ترامپ و دولت او به کجا خواهد انجامید بسیار زود باشد. اما یک نکته مشخص است و آن این که رئیس جمهور جدید آمریکا از نگاه تجاری به سیاست می نگرد و در پس هر سیاست و برنامه ای بدنبال تحقق اهداف و منافع مادی می باشد و همین شاید موجب شود ایالات متحده در دوران ترامپ بسیاری از تعهدات و تکالیفی که قبلاً برعهده داشته دیگر انجام ندهد. در ادامه به برخی از مهترین اقداماتی که تاکنون ترامپ انجام داده اشاره شده است. فرمان های اجرایی و یاداشت های ریاست جمهوری دونالد ترامپ بعد از ادای سوگند بلافاصله اولین فرمان اجرایی خود را یعنی بررسی لغو اوباما کر صادر کرد. گفته می شود با حذف اوباما کر بیش از بیست میلیون آمریکایی بیمه درمانی خود را از دست می دهند. ترامپ یک هفته بعد فرمان اجرایی محافظت از کشور در مقابل ورود تروریستهای خارجی را صادر کرد که بر اساس آن به مدت ۴ ماه درهای آمریکا به روی پناهجویان بسته و همچنین صدور ویزا برای شهروندان هفت کشور مسلمان ( ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن ) به مدت سه ماه متوقف شد.
این اقدام اعتراضات و واکنش های بسیاری را بدنبال داشت. این فرمان موجب شد که ترامپ دادستان کل و وزیر دادگستری این کشور را به سبب آنچه سر باز زدن از اجرای این قانون نامیده شد، برکنار کند. همچنین کاخ سفید یک روز بعد از ادای سوگند ترامپ با صدور بیانیهای اعلام کرد آمریکا از توافقنامه تجارت آزاد با سرزمینهای مجاور اقیانوس آرام کناره گیری خواهد کرد. معاهده ترنس پاسیفیک با هدف یکسانسازی استانداردهای تجاری 12 کشور (ژاپن، مالزی، ویتنام، برونئی، استرالیا، سنگاپور، نیوزیلند، کانادا، آمریکا، پرو، مکزیک و شیلی) در دو سوی اقیانوس آرام منعقد شده است. ترامپ در هفتمین روز کاری خود یاداشتی را امضا کرد که بر اساس آن وزیر دفاع می بایست در مدت 30 روز طرح شکست داعش را به وی تقدیم کند. سیاست ترامپ در قبال ایران؛ افزایش فشار و تحریم بدون لغو برجام درباره چشم انداز رویکرد دولت ترامپ درباره ایران باید گفت در این دولت شاهد انتصاب مقاماتی هستیم که تندروترین مقامات متصور برای دولت آمریکا درباره رویکرد واشنگتن درخصوص تهران هستند. وزیر دفاع، مشاور امنیت ملی و شماری از مقامات دارای رتبه های پایین تر در حوزه امنیت ملی آمریکا که تقریبا همه آنها از نظامیان هستند و همچنین مایک پومپئو رئیس جدید سازمان سیا ، همگی نگرشی تخاصمی درباره ایران دارند. از این رو به بهانه موشکی و تروریسم تحریم های جدی علیه ایران وضع شده است. در این راستا دولت ترامپ ایده لغو توافق هسته ای را کنار گذاشته و پیگیر اعمال تحریم ها فزاینده و بی اثر کردن برجام می باشد. ترامپ و پوتین؛ آینده ای مبهم ترامپ عنوان کرده سخن گفتن از لغو تحریم های روسیه زود است اما تلاش خواهد کرد روابط جدیدی با روسیه داشته باشد. اما به نظر می رسد کابینه ترامپ و کنگره چندان به روسیه خوش بین نیستند. به عنوان مثال نیکی هیلی، نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل متحد اواخر هفته قبل هیلی ادامه داد: باعث تاسف است که باید در نخستین حضورم در شورای امنیت، اقدامات ستیزه جویانه روسیه را محکوم کنم. وی در ادامه بیان کرد: ما خواستار توسعه روابط با روسیه هستیم؛ اما وضعیت ناراحت کننده شرق اوکراین موضوعی است که محکومیت آشکار و شدید اقدامات روسیه را طلب می کند. هیلی گفت تحریم ها علیه این کشور تا بازگشت شبه جزیره کریمه به خاک اوکراین لغو نخواهد شد. از سوی دیگر ساختار آمریکا به شدت به نزدیکی ترامپ به پوتین حساس می باشند. در این باره باید به تهدیدات و هشدارهای مک کین به ترامپ اشاره کرد. صحبت تلفنی با ملک سلمان؛ زمینه سازی برای تقابل با ایران ترامپ در فعالیتهای انتخاباتی خود از کشورهای ثروتمند جنوب خلیج فارس خواسته بود تا هزینههای سیاست های آمریکا که مرتبط با این کشورها می باشد را بر عهده بگیرند. بر این اساس رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، هفته قبل با تعدادی از سران کشورهای خاورمیانه از جمله سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی تماس تلفنی برقرار کرد. در پی این تماس تلفنی که در حدود یک ساعت به طول انجامید، کاخ سفید بیانیهای صادر و در آن از جزئیات گفتگوی دو طرف پرده برداشت. در بیانیه کاخ سفید آمده که ترامپ و پادشاه سعودی بر حمایت از ایجاد مناطق امن در سوریه و یمن به توافق رسیدند. آنها همچنین برمقابله با فعالیت های ایران در منطقه تاکید کردند.
همچنین ترامپ چند رز قبل در حاشیه مراسم «صبحانه مناجات ملی»، ملاقاتی مختصر با «ملک عبدالله دوم» پادشاه اردن داشت. ترامپ در این ملاقات نه چندان رسمی، در خصوص مسائل خاورمیانه و نقش امان در این میان با پادشاه اردن سخن گفت. آنطور که کاخ سفید اعلام کرده، ترامپ در خصوص امکان ایجاد مناطق امن در سوریه هم با شاه اردن مذاکره کرده است. سیاست ترامپ در قبال اسرائیل و شهرک سازی ترامپ قبل از آغاز ریاست جمهوری به صورت صریح از نتانیاهو و رژیم صهیونیستی حمایت کرد و قول داد سفارت آمریکا را به بیت القدس منتقل کند. به همین دلیل بود که نتانیاهو با ساخت 6 هزار واحد مسکونی در مناطق اشغالی موافقت کرد. اما کاخ سفید اخیراً با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «با وجودی که فکر نمیکنیم وجود شهرکها مانعی برای صلح باشد اما ساختن شهرکهای تازه و یا گسترش آنها احتمالا برای دستیابی به هدف (صلح) مفید نیست.» این بیانیه بخشی از سیاستمداران راستگرای اسرائیل را هم متعجب و هم ناامید کرده است. دیدار با نخست وزیر انگلیس نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهور آمریکا هفته قبل دیداری با هم داشتند. این دو بعد از دیدار در کاخ سفید در کنفرانس خبری مشترک حاضر شدند. دونالد ترامپ در بیانات آغازین خود رابطه با انگلیس را «خاص» توصیف کرد و گفت که خواستار تقویت روابط با این کشور است.
ترزا می گفت که با رئیسجمهور آمریکا درباره مسائل مختلف از جمله مبارزه با داعش صحبت کرده و دو طرف توافق کردهاند تلاشها برای مقابله با این گروه تروریستی را افزایش دهد. وی مدعی شد که آمریکا و انگلیس در حال حاضر رهبری تلاشها برای مقابله با داعش را بر عهده دارند. نخستوزیر انگلیس همچنین گفت که ترامپ در این نشست به وی گفته که کاملاً از ائتلاف ناتو حمایت میکند.ترامپ قبلا ناتو را ائتلافی «منسوخ» خوانده بود و گفته بود که این ائتلاف کارآیی ندارد. گفت و گوی تلفنی با نخست وزیر استرالیا؛ بدترین تلفن ترامپ ترامپ قرار بود به مدت یک ساعت با نخست وزیر استرالیا پیرامون توافق دوجانبه پذیرش پناهجویان صحبت کند اما ظاهراً این گفت و گو بیش از 25 دقیقه طول نکشیده است و در جریان آن ترامپ به مایکل ترنبول گفت که این «بدترین مکالمه تلفنی» بوده است که از روز ورودش به کاخ سفید تا کنون داشته است. ترامپ، نخست وزیر استرالیا را متهم به تلاش برای صادرکردن بمبگذاران بعدی بوستون به آمریکا کرد و شکایت کرده است که با اجرای این قرارداد قصد دارد وی را به طور سیاسی بکشد. ترامپ توافقی که در دوران اوباما به امضا رسیده را «احمقانه» توصیف کرد. بر اساس این توافق، دولت وقت آمریکا پذیرفته بود که به ۱۲۵۰ پناهجویی که در چند کمپ استرالیایی اقامت دارند، اجازه دهد به آمریکا پناهنده شوند. ساعاتی پس از انتشار این گزارش، نخست وزیر استرالیا در سخنانی کوتاه با تاکید بر اینکه توافق بین طرفین همچنان به قوت خود باقی است گفت: «گفتگوی ما صریح٬ صادقانه و خصوصی بود. اگر شما گزارش هایی در این مورد دیده اید٬ من نکته ای برای اضافه کردن به آنها ندارم.» اما نخست وزیر استرالیا در گفت وگو با رادیو سیدنی تاکید کرد: من میخواهم در مورد برخی گزارشها و قطع تلفن بگویم، درست نیست، تماس مودبانه به پایان رسید.
استرالیا با وضع قوانین سختگیرانه ای، پناهجویانی که با قایق خود را به سواحل استرالیا می رسانند به جزایری از جمله نارو و گینه نو می فرستد. این در حالی است که ترامپ به شدت مخالف ورود مهاجران و پناهجویان به آمریکا می باشد و بعید به نظر می رسد در کوتاه مدت افکار و عقاید خود را در این زمینه تغییر دهد. درگیری با رئیس جمهور مکزیک اما جنجالی ترین گفت و گوی تلفنی ترامپ با همتای مکزیکی بوده که رسانه ها عنوان کردند در آن رئیس جمهور ایالات متحده تهدید به اعزام نیروهای نظامی به مرز دو کشور کرد. اما کاخ سفید و دولت مکزیک این خبر را تکذیب کرده اند. آمریکا و مکزیک بر سر طرح دونالد ترامپ برای ایجاد دیوار مرزی اختلاف دارند و در حالی که ترامپ اصرار دارد دولت مکزیک هزینه مورد نیاز احداث این دیوار را بدهد ، رییس جمهور مکزیک گفته بابت چنین دیواری که یکی از وعده های انتخاباتی ترامپ بوده، یک دلار هم پرداخت نخواهد کرد.
به نوشته بی بی سی، دونالد ترامپ در گفتگوی تلفنی با انریکه پنا نیتو، رئیس جمهوری مکزیک، از کوتاهی آن کشور در زمینه مقابله با آدمهای بد در آنجا انتقاد کرد و گفت: به نظرم ارتش شما از آنها ترس دارد؛ نظامیهای ما ترسی ندارند، بنابراین ممکن است من آنها را آنجا بفرستم تا کارشان را تمام کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]
صفحات پیشنهادی
اولین تحریم دولت ترامپ علیه ایران / اضافه شدن 13 فرد و 12 نهاد به لیست سیاه
اولین تحریم دولت ترامپ علیه ایران اضافه شدن 13 فرد و 12 نهاد به لیست سیاه براساس این خبر تحریم جدیدی علیه ایران از سوی امریکا اجرا نشده است بلکه افراد و سازمان های جدیدی به تحریم های قبلی ایران اضافه شده اند امریکا 13 فرد و 12 سازمان و شرکت را به لیست تحریم های ایران اضافه کرجزئیاتی از طرح تحریمی جدید دولت ترامپ علیه ایران
جزئیاتی از طرح تحریمی جدید دولت ترامپ علیه ایرانتاریخ انتشار جمعه ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۲ ۰۸ بعد از چند روز جنجال رسانه ای و جو سازی پیرامون آزمایش موشکی ایران و در حالی که مایکل فلین مشاور امنیت ملی دولت ترامپ طی بیانه ای به ایران در خصوص این آزمایش های هشدار داد اکنون برخی از رهاس: ترامپ با حفظ برجام تحریمها علیه ایران را تشدید کند | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس شورای روابط خارجی آمریکا ضمن مخالفت با ادعاهای قبلی ترامپ مبنی بر پاره کردن برجام پیشنهاد کرد دولت جدید آمریکا افزایش تحریمها و محدودیتهای جدید را علیه ایران در دستور کار قرار دهد به گزارش تراز ریچارد هاس ضمن تحلیلی در وال استریت ژورنال مینویسد «به طترامپ منفورتر از اوباما در هفته اول ریاستجمهوری | پایگاه خبری تراز
تراز نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد که دونالد ترامپ دوران ریاستجمهوری خود را با محبوبیتی به مراتب کمتر از رئیسجمهور پیشین این کشور آغاز کرده است به گزارش تراز نتیجه نظرسنجی یک دانشگاه آمریکایی از مردم این کشور نشان میدهد که دونالد ترامپ رئیسجمهور جدید آمریکا در 5 روز اولچالش جدید ترامپ با تهران/ وضع تحریمهای سنگین علیه ایران
چالش جدید ترامپ با تهران وضع تحریمهای سنگین علیه ایران واشنگتن اگزمینر ایران می تواند نخستین آزمون عمده سیاست خارجی دولت ترامپ باشد تصمیم ایران به آزمایش یک موشک بالستیک می تواند ترامپ را که در میانه تصمیم گیری برای چگونگی برخورد با یک تهران جسور است با چالش جدید روبرو کند تاحتمال حمایت ترامپ از برجام/ آینده ایران به وضعیت انتخابات ریاست جمهوری وابسته است
دبیر سابق روزنامه نیویورک تایمز احتمال حمایت ترامپ از برجام آینده ایران به وضعیت انتخابات ریاست جمهوری وابسته است به گفته یک کارشناس امور خاورمیانه دونالد ترامپ که بارها توافق هستهای را بدترین توافق تاریخ خوانده است ممکن است در نهایت از این توافق حمایت کند به گزارش ایلنا بهدر هفتههای آتی علیه ایران اقداماتی صورت میگیرد/ سیاست خارجی غیرمتعارف ترامپ ادامه داد
تهدید یک مقام دولتی آمریکا در هفتههای آتی علیه ایران اقداماتی صورت میگیرد سیاست خارجی غیرمتعارف ترامپ ادامه داد دو روز بعد از ادعاهای ترامپ در مورد ایران روز گذشته جمعه دولت ترامپ طرح تحریمهای اقتصادی ایران به بهانه آزمایشهای اخیر موشکی و حمایتهای ایران از گروههای شبهآینده مبهم توافق هسته ای ایران تحت ریاست جمهوری ترامپ
آینده مبهم توافق هسته ای ایران تحت ریاست جمهوری ترامپتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷ ۲۰ یک روزنامه سوئیسی در مطلبی به بررسی آینده مبهم و نامشخص توافق هسته ای ایران با غرب تحت ریاست جمهوری "دونالد ترامپ" در آمریکا پرداخت به گزارش تسنیم روزنامه سوئیسی " نخیز جمهوری خواهان برای تشدید تحریمهای ایران
خیز جمهوری خواهان برای تشدید تحریمهای ایرانبخش سیاست خارجی الف 8 بهمن 95تاریخ انتشار جمعه ۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۱۰ سه سناتور آمریکایی مجددا طرحی را برای وضع تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران به سنای آن کشور ارائه کرده اند این طرح در صورت تصویب و تبدیل شدن به قانون تحریمجان کری: تحریمها علیه ایران را نگه داشتیم
جان کری تحریمها علیه ایران را نگه داشتیمتاریخ انتشار سه شنبه ۲۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۲۳ ۱۴ وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که «برای کاهش فروش غیرقانونی نفت داعش تلاش و برای قطع منابع مالی گروههای تروریستی در سوریه کمک کردیم » به گزارش فارس «جان کری» وزیر خا-
سیاسی
پربازدیدترینها