تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817466932




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اکتشاف 13 میدان نفتی و گازی جدید در دولت یازدهم


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اکتشاف 13 میدان نفتی و گازی جدید در دولت یازدهم
میدان گازی که در سال ۹۴ کشف شد میدان گازی پازن است که در جنوب شیراز واقع است و حجم درجای ذخیره گاز اکتشافی آن ۱۹٫۵ TCF و میزان میعانات گازی آن نیز ۴۶۳ میلیون بشکه است.
مدیر اکتشاف نفت گفت: ضریب موفقیت چاه‌های اکتشافی در دنیا ۳۰ درصد است و این ضریب در ایران ۶۰ درصد است یعنی از سه چاه حفاری شده ۲ چاه به نتیجه رسیده است.

به گزارش جهان اقتصاد، صالح هندی مدیر اکتشاف نفت در نشست خبری خود با اعلام خبر اکتشاف ۹ میدان گازی جدید و ۴ میدان نفتی جدید و یک مخزن نفتی در دولت یازدهم (طی سال‌های ۹۲ تا ۹۵) اظهار داشت: طی این مدت ۴ ساله مجموعا ۶٫۵ میلیارد بشکه نفت، ۶۲٫۶ TCF گاز درجا حاصل این کشفیات بوده است.

وی تصریح کرد: میدان گازی که در سال ۹۴ کشف شد میدان گازی پازن است که در جنوب شیراز واقع است و حجم درجای ذخیره گاز اکتشافی آن ۱۹٫۵ TCF و میزان میعانات گازی آن نیز ۴۶۳ میلیون بشکه است.

وی افزود: با حفر یک چاه در بخش شمال غربی میدان به میزان قابل توجهی گاز تولیدی افزایش خواهد یافت لذا حفر یک چاه تحدیدی در برنامه ما قرار دارد.

هندی همچنین گفت: میدان گازی خارتنگ در ۱۲۰ کیلومتری شرق بوشهر در میدان کشف شده در دولت یازدهم است که کار حفاری آن در سال ۹۲ به اتمام رسیده و حجم درجای ذخیره گاز آن ۱۶٫۴ TCF و حجم میعانات آن ۲۶۱ میلیون بشکه است.

وی ادامه داد: میدان گازی چارک در ۲۲۰ کیلومتری غرب بندرعباس نزدیک به دریا نیز دیگر میدانی است که در سال ۹۳ حفاری آن آغاز شده و حجم ذخیره گاز آن ۱۷٫۳۸ TCF و میزان میعانات آن نیز ۱۷۴ میلیون بشکه است.

وی همچنین از میدان نفتی یادمان به عنوان میدان کشف شده طی ۴ سال گذشته نام برد و افزود: این میدان جزو میادین مرزی است و در آبادان واقع شده و جزو کشفیات تله‌چینه‌ای است که حجم نفت درجای آن ۲٫۸ میلیارد بشکه برآورد شده که انتظار می‌رود با کشف میادین با این سایز در این منطقه (۶۵ کیلومتری اهواز نزدیک میدان جفیر و شرق میدان آزادگان) میزان ذخایر افزایش یابد.

هندی در ادامه به کشف میدان نفتی سپهر در جنوب غربی استان خوزستان در دشت آبادان و ۶۵ کیلومتری اهواز کنار جفیر، یادآوران و آزادگان اشاره و اظهار داشت: این میدان نیز به دلیل تله‌چینه‌ای بودن روش توسعه‌ای خاص خود را دارد و مجموع نفت درجای محاسبه شده آن ۲٫۱۹۱ میلیارد بشکه برآورد شده است.

در ادامه این نشست مدیر اکتشاف نفت به کشفیات پنج ساله پنجم به اضافه سال ۹۵ اشاره و اظهار داشت: طی این مدت ۱۱ میدان جدید گازی ۱۰ میدان جدید نفتی، ۲ مخزن گازی، ۲ مخزن جدید نفتی و ۴ میدان نفتی با حفر چاه تحدیدی داشته‌ایم که مجموع نفت و میعانات تجمعی آن ۳۰ میلیارد بشکه بوده و ۴٫۷ میلیارد بشکه از آن قابل استحصال بوده و میزان گاز کشف شده نیز طی مدت برنامه پنج ساله پنجم ۱۲۸ TCF بوده که ۸۳٫۸ TCF این میزان قابل استحصال است.

وی افزود: مجموعه این اکتشافات با ۳۸ حلقه چاه اکتشافی و تحدیدی اتفاق افتاده است.

هندی خاطرنشان کرد: از بلوک‌های اکتشافی که ۱۴ قرارداد برای آنها منعقد شده ۱۱ قرارداد به اتمام رسیده است که ۱٫۲ میلیارد دلار جذب سرمایه داشته‌ایم که برخی از این قراردادها موفق بوده و برخی نیز ناموفق اعلام شده‌اند اما با توجه به اینکه ناموفق ها نیز برای ما با ریسک سرمایه گذار همراه بود موفقیت آمیز بوده اند .

وی تصریح کرد: مجموعه کشفیات طی برنامه پنج ساله پنجم ۱۶٫۶ TCF و ۱٫۶ میلیارد بشکه نفت بوده است.

 

هندی با اشاره به علاقمندی دانشگاه‌ها و شرکت‌های بین المللی برای مطالعات مشترک نفتی در ایران اظهار داشت: این شرکت‌ها علاقمند بودند که با هزینه خودشان مطالعاتی انجام داده تا با زمین شناسی ایران آشنا شده سپس وارد کارهای توسعه‌ای شوند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون کار ۴ مطالعه مشترک با شرکت‌ها و دانشگاه‌های معتبر دنیا انجام داده‌ایم، تصریح کرد:  با شرکت های  MOV از اتریش، لوک اویل روسیه، دانشگاه بارسلونای اسپانیا و ناپل ایتالیا مطالعات مشترک داشته‌ایم (شرکت رپسول و  اکسون گس به دلیل تحریم‌ها تحت پوشش دانشگاه‌های بارسلونا و ناپل ورود پیدا کردند.)

هندی در ادامه با اشاره به اینکه ۶ دکل خشکی و یک دکل حفاری جدید دریایی به ناوگان حفاری اکتشاف اضافه شده است، بیان کرد: قرار است که در برنامه پنج ساله ششم ۳۵ حلقه چاه خشکی و ۵ حلقه چاه دریایی در خلیج فارس حفاری شود.

وی با اشاره به اینکه در برنامه پنج ساله پنجم در زمینه لرزه‌نگاری موفق عمل نکرده‌ایم، افزود: در برنامه ششم ۷ هزار کیلومتر لرزه‌نگاری دو بعدی و ۶ هزار کیلومتر لرزه نگاری سه‌بعدی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سیاست‌های وزیر در اکتشاف تنها افزایش حجم نفت و گاز نیست، افزود: محل و نوع کشف بر حجم کشفیات اولویت داده شده است لذا بر این اساس مدیریت اکتشاف حوزه‌های رسوبی را در اولویت قرار داده و ۵ طرح اولویت‌دار را تعریف کرده‌ است.

وی خاطرنشان کرد: ۱۴ بلوک به تصویب رسیده در قالب قراردادهای جدید به مناقصه می‌روند البته پروژه‌هایی که در ردیف توسعه‌ای قرار دارند در اولویت قرار داشته و مناقصه آنها توسط شرکت اکتشاف انجام می‌شود و برنامه دیگر ما این است که بلوک‌های قبلی که جذابیت زیادی نداشته‌اند با الگوی بیع متقابل توسعه داشته باشند.

این مقام مسئول همچنین از نهایی شدن دو کار مطالعاتی جدید نیز خبر داد و افزود: مذاکرات انجام کار مطالعاتی با شرکت پتروناس مالزی و یک شرکت معتبر اروپایی انجام شده ضمن اینکه شرکت‌های زیادی نیز برای ورود به مطالعه میادین نفتی و گازی ایران ابراز علاقه کرده‌اند.

مدیر اکتشاف نفت با اشاره به اینکه اکتشاف نوک پیکان زنجیره ارزش صنایع بالادستی نفت است اظهار داشت: اگر کل زنجیره بالادستی نفت را ۴ حلقه بدانیم اکتشاف پیشانی تمام مراحل است و تیم اکتشاف اولین گروهی هستند که به منطقه اعزام می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته اکتشاف به خاطر فرازونشیب‌های مالی آسیب‌ زیادی دیده است، تصریح کرد: ضریب موفقیت چاه‌های اکتشافی در دنیا ۳۰ درصد است و این ضریب در ایران ۶۰ درصد است یعنی از سه چاه حفاری شده ۲ چاه به نتیجه رسیده است.

وی ادامه داد: در برنامه پنج ساله پنجم اکتشاف موفق شد ۸۰ درصد نفت و ۸۰ درصد گاز قابل استحصال را جایگزین کند یعنی گاز اکتشافی ۱۹۰ درصد جایگزین گازهای تولیدی شده است. این میزان گاز جدید کشف شده این پیام را می‌دهد که در آینده شانس اکتشاف گاز بیش از نفت است.


تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - 14 February 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن