واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: کميتههاي ويژه دولت و مجلس کاری هم میکنند؟!
انتظار میرود بررسیها موجب شود امسال اتفاق تازهای بیفتد...
اعتراض سينماگران به جشنواره فيلم فجر اتفاق تازهاي نيست، اما با حاشيههايي که امسال به وجود آمده و پاي وزارت ارشاد و کميسيون فرهنگي مجلس را نيز به ميان کشيده، انتظار ميرود حداقل در برخورد با اعتراضات اين دوره اتفاق تازهاي بيفتد.
سال گذشته خانه سينما اعلام کرد نحوه برگزاري جشنواره را با توجه به اعتراضات آسيبشناسي خواهد کرد که اين موضوع در حد يک خبر باقي ماند و عملاً اتفاقي نيفتاد، بايد ديد وعده مجلس و دولت درباره اين دوره نيز تنها واکنشي زودگذر به جو ايجاد شده پس از جشنواره خواهد بود يا نه.
سيوپنجمين جشنواره فيلم فجر را ميتوان يکي از پرحاشيهترين دورههاي آن در طول اين سيوچند سال دانست.
شايد به همين دليل است که وعدههاي آشنايي را که درباره بررسي مشکلات و اعتراضات آن داده ميشود بايد جديتر گرفت. نگاهي به اتفاقي که سال گذشته افتاد و تجربههاي قبلي در حوزه سينما، نشان ميدهد وعدههايي که درباره بررسي مشکلات رويدادهاي فرهنگي داده ميشود اغلب با جو ايجاد شده ميآيند و بعد هم با دور شدن از اين جو به کلي فراموش ميشوند.
سال گذشته 27 بهمنماه آتيلا پسياني، سخنگوي خانه سينما در خبر کوتاهي اعلام کرد: «هيئت مديره خانه سينما، پيرو انتقادهايي که به نحوه برگزاري اين دوره از جشنواره فيلم فجر دريافت کرده است، به زودي نشستهايي تخصصي را با موضوع آسيبشناسي نحوه برگزاري جشنواره فيلم فجر برپا خواهد کرد.»
پس از آن، حدود يک ماه بعد خبري منتشر شد که به دبيري فريدون جيراني همايشهايي با عناوين «1- تأثير جشنواره بر رشد کمي و کيفي سينماي ايران، مروري بر يک تاريخ 2- افقهاي پيشروي جشنواره ملي و جهاني فيلم فجر 3- ضرورت بازنگري در آييننامهها و ساختار اجرايي جشنواره ملي فيلم فجر 4- رابطه مديريت سينما و جشنواره، دولتي ماندن يا استقلال 5- داوريها؛ سليقه يا معيار 6- جشنواره ملي و استعدادهاي جوان 7- مروري بر جشنواره جهاني فيلم فجر و نسبت آن با ديپلماسي پسابرجام» در خانه سينما برگزار خواهد شد، اما عملاً خروجي و نتيجهاي در اينباره به بيرون درز نکرد و در واقع اتفاق خاصي نيفتاد.
امسال يک روز پيش از اختتاميه با توجه به اعتراضات سينماگران به داوري و سه انصراف از نامزدي جشنواره فيلم فجر، سيدرضا صالحياميري، وزير ارشاد از تشکيل کميتهاي به سرپرستي مشاور عالياش با همراهي رئيس سازمان سينمايي براي بررسي اعتراضات خبر داد. گرچه وزير ارشاد در ادامه صحبتهايش هيچکدام از اعتراضات را وارد ندانسته بود.
همانروز احد آزاديخواه، دبير کميته فرهنگ، هنر و رسانه کميسيون فرهنگي مجلس نيز از ارزيابي جشنواره فيلم فجر در اين کميته خبر داد.
او در بخشي از صحبتهاي کوتاهش در اينباره گفت: «با توجه به حساسيت و اهميت جشنواره فيلم فجر در نخستين جلسه کميته فرهنگ، هنر و رسانه کميسيون فرهنگي مجلس ارزيابي اين جشنواره در دستور کار قرار ميگيرد و نقاط قوت و ضعف، دلخوريها و حواشي ايجاد شده و همچنين عملکرد مديران جشنواره فيلم در اين جسله بررسي خواهد شد.»
جالب است که در توضيحي که در پايان اين خبر آمده، روزهاي پاياني جشنواره فجر بحراني توصيف شده است: «جشنواره فيلم فجر امسال از ابتدا با انتقادهايي به انتخاب هيئت انتخاب از سوي مسئولان، انتخاب فيلمها براي بخش مسابقه، انتخاب نامزدهاي دريافت سيمرغ و... روبهرو بوده که البته يک سر همه اين حواشي فيلم «ماجراي نيمروز» است، اما اين اتفاقها در روزهاي پاياني شرايط بحراني را براي اين جشنواره ايجاد کرده است.»
در نهايت بايد گفت اين دوره از جشنواره از معدود دورههايي است که دولت و مجلس براي بررسي اعتراضات و حواشي آن پا پيش گذاشتهاند، اما بعيد نيست با وجود چنين واکنشهايي باز هم با فروکش کردن جنجالها و از بين رفتن جو ايجاد شده، بررسي اين اعتراضات و اعلام نتيجهاي واضح که ميتواند در دورههاي بعد مورد استفاده قرار گيرد به فراموشي سپرده شود. بايد منتظر ماند و ديد دو کميتهاي که از سوي مجلس و دولت مسئول بررسي اين حواشي شدهاند در روزها و هفتههاي آينده نظر قاطعي در اينباره خواهند داد يا خير.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]