تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828943782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صاحبان امضاهای طلایی چه کسانی هستند؟ | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در یکی دو سال گذشته موضوع فسادهای اقتصادی و لزوم مقابله با آن به خواست عمومی تبدیل شده و این مسأله پس از مطرح شدن پرونده‌هایی مانند حقوق‌های نجومی، شدت بیشتری گرفته است.

به گزارش تراز ،بدون شک هیچ کشوری از خطر مجرمین یقه سفید در امان نیست و کشور ما نیز همواره با چنین مسئله‌ای درگیر می باشد. همین مسئله لزوم بررسی همه جانبه این جرایم را روشن می کند چرا که تاثیرات این جرایم بر جامعه به مراتب بیشتر از جرایم خیابانی است.  نماد مجرمین یقه سفید نیز نجومی‌بگیرانی بودند با سوءاستفاده‌های قانونی به دنبال منفعت‌های بیشتر از بیت‌المال.
برخی مقامات دولتی پس از بروز حواشی و افشاگری‌های صورت گرفته درباره حقوق‌های نجومی بعضی مدیران رده بالا در زیرمجموعه‌های دولتی مانند بانک‌ها و شرکت‌های دولتی، عنوان کرده‌اند که این افراد تخلفی را مرتکب نشده‌اند و تنها از ضعف قوانین استفاده کرده‌اند. آنچه که در این بین برای مردم سؤال است اینکه چگونه یک مدیر ارشد و رده بالا می‌تواند تنها با استفاده از ضعف قانونی برای خود حقوق و پاداش چند صد میلیونی و یا چند ده میلیونی تعیین و حتی برای لحظه‌ای نیز دچار عذاب وجدان نشود و یا نسبت به رفع آن ضعف قانونی هشدار ندهد؟ چگونه می‌توانیم مدیرانی داشته باشیم که چنین می‌اندیشند و خود را تافته جدا بافته از جامعه و مردمی می‌دانند که برای به دست آوردن لقمه‌ای نان حلال شبانه روز کار می‌کنند؟ چگونه برخی می‌توانند سهم جوان بیکاری را از بیت‌المال به صرف وجود منافذ قانونی بخورند و شب را نیز سر آسوده بر بالین بگذارند؟ پس وجدان، با مردم زیستن، درک شرایط کشور، اخلاق و جواب روز حساب چه می‌شود؟ همچنین چگونه برخی می‌توانند با داشتن امضاهای طلایی از بیت‌المال برای خود کیسه بدوزند و به دور از چشم مردم به مال‌اندوزی بپردازند؟ آیا چنین تفکری اساساً به مردم و حل مشکلات جامعه هم می‌اندیشد؟
مسلم خانی در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح نو» با تأکید بر اینکه طی یک پژوهش مشخص شد که ۱۰۴ عامل به عنوان علل و کانون‌های تولید فساد در کسب‌وکارهای ایران مطرح است گفت: موضوع تعدد و موازی بودن قوانین به عنوان اولین و مهم‌ترین دلیل فساد برانگیز در کسب‌وکارها شناخته می‌شود.
این کارشناس ارشد بازارکار اظهارداشت: طبق آخرین گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در ایران حدود ۱۳ هزار قانون داریم که این تعداد در یک بازه زمانی ۹۷ ساله تصویب شده و به عنوان نمونه ممکن است در بخش بانکداری یک قانون داشته باشیم و سپس برای آن بیش از ۱۰ مورد اصلاحیه و الحاقیه ایجاد شود. وی تأکید کرد: بنابراین برای افرادی که دارای زمینه‌های انحراف بوده و صاحب امضاهای طلایی نیز هستند بستری فراهم می‌شود که از این معابر و منافذ قانونی استفاده کنند. بررسی پرونده‌های فسادهای بزرگ نشان می‌دهد که تقریباً تمامی امور به صورت قانونی و شفاف انجام شده ولی پشت پرده آن دارای اسناد پشتیبان و اطلاعات ناصحیح است.
استاد کارآفرینی دانشگاه با اشاره به لزوم ایجاد نظام صلاحیت حرفه‌ای بیان داشت: این نظام می‌گوید باید بین تخصص، مهارت و نوع کاری که به افراد سپرده می‌شود تناسب برقرار باشد و به دامنه مسوولیت‌ها و اعتبار امضاها با عملکردهای گذشته افراد توجه شود.
کارشناس ارشد بازارکار گفت: بعد از مطرح شدن موضوع حقوق‌های نجومی دولت بخشنامه‌ای داد که حداکثر دستمزد باید به چه میزان باشد، اما برخی مدیران استفاده از حساب‌های اجاره‌ای را دنبال می‌کنند. برخی چون می‌دانند حساب‌های آنها چک می‌شود، حساب افراد دیگر را برای کارهای خود فعال کرده و حساب‌های مالی خود را به نحوی اداره می‌کنند که ناظران نتوانند آنها را کشف کنند.
استاد کارآفرینی دانشگاه افزود:‌ در مطالعه صورت گرفته پیرامون شناسایی ۱۰۴ عامل فساد برانگیز در اقتصاد ایران، به عاملی به عنوان فساد تهاتری نیز رسیده‌ایم. فساد تهاتری در واقعیت کسب‌وکار ایران پیشینه دارد و در این مورد فردی کاری را بدون مقررات انجام می‌دهد و فرد مقابل نیز باید کاری برای نفر اول انجام دهد و این بده و بستان سیاهی است که ضرر آن به جامعه می‌رسد و این موضوع متأسفانه به شدت رواج پیدا کرده و کسانی که امضاهای طلایی دارند و گروه‌هایی که قدرت تصمیم گیری و صدور مجوز دارند، این نوع فساد را ایجاد کرده و این مسأله باعث شده تا مردم فساد تهاتری را بپذیرند.
وی تصریح کرد: به صورت میانگین ۴۳ درصد کسب‌وکارها در ایران مجوز ندارند و این بخش بزرگ از کسب‌وکار در اقتصاد قابل رصد نیست و مالیات نمی‌پردازد. امروز در ایران با فرار مالیاتی پنهان و آشکار مواجه هستیم، چون بسیاری از کسب‌وکارها متشکل نیستند و مجوز کار ندارند.
کارشناس ارشد بازار کار افزود: در نظام کسب‌وکار ایران فسادها به نحوی بوده که یک سر آن در دولت‌ها بوده و در تمام دنیا نیز این‌گونه است.
یک زمانی هم دولت از طریق یک بخش خصوصی بنگاهی را اداره می‌کند که در این مدل ما در ایران نمونه‌های زیادی داریم و اینها دچار فسادهای نیابتی می‌شوند. این استاد دانشگاه تأکید کرد: زمانی که از فساد اقتصادی سخن می‌گوییم صرفاً موضوع دزدی، رشوه دادن و رد و بدل شدن پول مدنظر نیست. اینکه ما در پرداخت دستمزدها آگاهانه تأخیر ایجاد کنیم تا بتوانیم یک گردش مالی را رقم بزنیم در واقع فساد نرم و سفیدی است که افراد خیلی هم به آن اعتراض نمی‌کنند. کارشناس ارشد بازار کار اظهارداشت: اغلب فسادهایی که در نظام‌های اقتصادی با مخاطب مشتری صورت می‌گیرد از نوع سفید است. همچنین اینکه ما نرخ ارز دوگانه داریم، این موضوع باعث ایجاد رانت می‌شود.
به گفته خانی، از گلوگاه‌های دیگر فسادبرانگیز در کسب‌وکار موضوع رابطه‌های چندگانه نهادهای حاکمیتی با الگوهای اجرایی کسب‌وکار در کشور است. ما باید الگوی نظام جامع مدیریت حرفه‌ای را در ایران طراحی کنیم که اگر انجام شود بخش بزرگی از فسادهای نظام کسب‌وکار و اقتصاد به حداقل می‌رسد. وی ادامه داد: همچنین یک بررسی در مناصب مدیریتی نشان داد که حدود ۶۲.۴ درصد پرسش شوندگان دارای شغل‌های بزرگ‌تر از خودشان بودند و به اصطلاح شغل از شاغل بزرگ‌تر بود. 
 
 



منبع: صبح نو

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 24 بهمن 1395 - 09:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن