تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان، درنده اى است كه اگر رها شود، گاز مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829436200




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تبليغاتي براي دامن زدن به فقر


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تبليغاتي براي دامن زدن به فقر
انقلاب ما انقلاب ارزش‌ها بود و مردم كشورمان براي احياي ارزش‌هايي كه در نظام طاغوت مي‌رفت تا به فراموشي سپرده شود برخاستند...
نویسنده : زهرا چيذري 
انقلاب ما انقلاب ارزش‌ها بود و مردم كشورمان براي احياي ارزش‌هايي كه در نظام طاغوت مي‌رفت تا به فراموشي سپرده شود برخاستند و به رهبري معمار كبير انقلاب ارزشي‌ترين انقلاب دنيا را رقم زدند. طي 38 سال عمر انقلاب قدرت‌هايي كه از استقلال ايران آسيب ديده بودند همه هم و غم خود را براي از نفس انداختن انقلابمان به كار بستند و تهاجمي هشت ساله را به اين كشور تحميل كردند؛‌ تهاجمي كه بر‌خلاف انتظارات نه فقط ارزش‌هاي انقلابي را در كشور كمرنگ نكرد بلكه خود عامل وحدت دروني مردم در برابر دشمني بيروني شد و اگرچه جنگ هشت ساله ويراني و خسارات جاني و مالي بسياري به مردم كشورمان تحميل كرد اما در نهايت پيروز اين ميدان ما بوديم و همين شكست موجب شد استراتژي در قبال كشورمان از تهاجم سخت به تهاجم نرم و تغيير نظام ارزشي حاكم بر جامعه تغييرجهت يابد؛‌موضوعي كه به آرامي و با نفوذ فكري – فرهنگي در ميان برخي مديران جامعه در برهه‌هاي گوناگون، زمينه‌ساز دستيابي به هدف تغيير ارزش‌ها شد.

در اين بين تبليغات تجمل‌گرايي و ارزشمندي ثروت‌اندوزي اساسي‌ترين نقش را براي تغيير ارزش‌ها در جامعه ايران ايفا كرد و رسانه‌ها اصلي‌ترين ابزار براي تزريق فرهنگ و هنجارهاي جديد در جامعه شدند؛‌فرآيندي كه با وجود هشدارهاي كارشناسان درباره نتايج اين نمايش ثروت در بروز شكاف و احساس تبعيض در جامعه همچنان ادامه دارد و جداي از تبليغات رسانه‌اي براي كالاها و خدمات لوكس و غير ضروري برنامه‌سازان رسانه‌ها از جمله رسانه ملي چه در سريال‌هاي تلويزيوني و چه در برنامه‌هاي اجتماعي كه به ظاهر با هدف ارتقاي فرهنگ عمومي ساخته مي‌شود در تمامي عناصر بصري و عملي خود از جمله چينش ميزانسن و دكوراسيون صحنه، ‌آخرين مد روز دكوراسيون داخلي را به تصوير مي‌كشند تا الگويي عملي را به جامعه ارائه كنند.

از سوي ديگر نتايج عملكرد برخي دستگاه‌ها نيز چيزي جز تغيير نظام ارزشي جامعه نيست. مراكز تجاري مدرن در مناطقي از شهر كه مردمش به لحاظ اقتصادي در گروه فقير يا متوسط جاي مي‌گيرند يكي از ابزارهاي ديگري است كه مي‌تواند ساختارهاي ارزشي جامعه را دچار بحران كند و نمايشي ازثروت را براي افرادي به اجرا در‌آورد كه بي‌ترديد تنها مي‌توانند نقش تماشاچي را در اين ميان داشته باشند. اين در حالي است كه مراكز تجاري مدرن در كشورهايي مانند امريكا عموماً در خارج از شهر قرار دارند و كالاهاي مورد نياز مردم را با قيمتي پايين‌تر عرضه مي‌كنند اما در ايران چنين مراكزي در بافت زيستي شهري به‌وجود آمده‌اند.

از سوي ديگر كالاهايي كه در اغلب اين مراكز عرضه مي‌شود كالاهاي لوكسي است كه داشتن آنها براي عامه مردمي كه در چنين مناطقي زندگي مي‌كنند غير‌ممكن است. با وجود اين اما چنين مراكزي نيازهاي اقشار بالاي جامعه را برطرف مي‌كنند و افراد متوسط جامعه هم در مسير كسب ارزش احترام از قشر ثروتمند پيروي مي‌كنند.

 در اين روند احساس نياز به داشتن كالاهاي لوكس در قشر فقير جامعه هم شكل مي‌گيرد؛ پس آنها يا به دنبال راهي براي به دست آوردن اين ارزش‌هاي بدلي هستند يا در پي ناتواني از دست يافتن به اين خدمات يا كالاها، دچار احساس محروميت نسبي مي‌شوند. اين احساس محروميت نسبي زمينه شكل‌گيري بسياري از آسيب‌هاي اجتماعي را در اقشار متوسط و ضعيف جامعه پديد مي‌آورد. از سوي ديگر از آنجايي كه ثروت‌اندوزي به يك ارزش تبديل شده است شاهد شكل‌گيري طبقه خاصي از ثروتمندان در جامعه هستيم كه از راه‌هاي ميانبر و مسيرهاي خلاف به ثروت‌هاي بادآورده رسيده‌اند و طبقه نوكيسه را تشكيل داده‌اند. اين بخش از جامعه نيز آسيب‌هاي اجتماعي مختص خود را دارند؛ ‌آسيب‌هايي كه اگرچه به لحاظ فرم و محتوا با آسيب‌هاي طبقه فقير و متوسط متفاوت است اما در مجموع برآيند آسيب‌هاي اجتماعي در جامعه را تأمل‌برانگيزتر مي‌نمايد.
بديهي است تنها راهكار مديريت نفوذ از مسير آسيب‌هاي اجتماعي بازگشت به همان ارزش‌هايي است كه 37 سال پيش براي احياي آنها قيام كرديم ‌و براي اين بازگشت همه نهادها بايد سهم خود را ادا كنند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن