واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: رییس بانک مرکزی: نظام بانکی کشور "زیانده" است
رئیس کل بانک مرکزی ایران با بیان اینکه نظام بانکی کشور زیانده است، گفت: باید به گونهای بانکداری کنیم که توجیه اقتصادی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، ولیالله سیف در نشست با مسئولین و فعالان اقتصادی استان کرمانشاه که امروز (۱۹ بهمن) در محل اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به شرایط دشواری که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد، گفت: دولت کشور را در شرایطی تحویل گرفت که اقتصاد از تعادل خارج شده بود و نرخ تورم ۴۰.۴ درصدی را در مهرماه سال ۹۲ و تورم نقطه به نقطه تا ۴۵ درصد را در خرداد ۹۲ تجربه کردیم.
وی ادامه داد: به علاوه اقتصاد کشور درگیر تلاطم ناشی از نوسانات شدید نرخ ارز بود، بگونهای که هیچ سرمایهگذاری حاضر نبود در این شرایط غیرقابل پیشبینی سرمایهگذاری کند.
سال ۹۶ سال جهش اقتصادی کشور است
وی در ادامه با بیان اینکه دولت در این ۳.۵ سال عمدتا به دنبال کارهای زیربنایی برای بهبود اقتصاد کشور بوده، عنوان کرد: مردم آثار این فعالیتها را از سال ۹۶ در زندگی خود میبینند و شرایط اقتصادی کشور در این سال متفاوت خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی ایران معتقد است، سال ۹۶ سالی برای آغاز حرکت اقتصادی مثبت کشور با شیب تند خواهد بود.
سیف افزود: این حرکت شرایط را برای رفاه و زندگی بهتر مردم که لیاقت آن را دارند، فراهم میکند.
بانکها از ۱۰۰ درصد سپرده ها میتوانند ۴۰ درصد تسهیلات بدهند
وی در ادامه از محدودیت بانکها در پرداخت تسهیلات یاد کرد و افزود: بانکها اکنون انباشته از مشکلات چهار دهه هستند که بخش قابل توجهی از آن به بانکها تحمیل شده است.
رئیس کل بانک مرکزی ایران معوقات بانکی، بلوکه شدن بخشی از دارایی بانکها در داراییهای غیرمالی، بدهی بخش دولتی و ... را از مهمترین مواردی دانست که باعث شده بانکها در تنگنای مالی قرار گیرند و داراییهایشان قفل شود.
سیف تاکید کرد: به همین دلیل بانکها میتوانند از ۱۰۰ درصد سپردههایی که میگیرند، فقط ۴۰ درصد تسهیلات پرداخت کنند.
او افزود: البته منکر بروکراسی اداری در بانکها نیز نیستیم که این شرایط هم باید تسهیل شود.
وی گفت: شادابی بانکها برای شادابی اقتصاد کشور ضروری است و نمیتوان در برخی موارد که برای بانک به صرفه نیست، بانک را وادار به پرداخت تسهیلاتی کرد که باز نمیگردد.
رئیس کل بانک مرکری ایران اشارهای هم به وثایق بانکی داشت و افزود: سختگیری بانکها در خصوص وثایق باید تعدیل شود، چون اگر فردی توان بازپرداخت بدهی نداشته باشد، وثیقه هم کارساز نیست، بلکه بانکها باید در زمان پرداخت تسهیلات به نقدینگی حاصل از پروژه توجه و بر اساس آن قسط بندی را انجام دهند.
سیف در خصوص نرخ بهرههای بانکی نیز تاکید کرد: زمانی نرخ سود بانکی ۲۹ درصد بود که اکنون به ۱۷ درصد رسیده است، اما بانک هم برای کاهش نرخ سود محدودیتهایی دارد.
وی افزود: ما هم موافقیم که برای برخی طرحها از جمله طرحهای کشاورزی باید حمایت کنیم و تسهیلات رازان بدهیم، اما محدودیتهایی هم برای بانک وجود دارد.
او گفت: بانکداری یک فعالیت اقتصادی است که باید توجیه اقتصادی داشته باشد، اما نظام بانکی کنونی کشور زیان ده شده و به همین دلیل نمیتوان نرخ سود را از مقداری کمتر کرد.
رئیس کل بانک مرکزی ایران گفت: اگر بخواهیم بحران کنونی بانکها را در دو کلمه خلاصه کنیم، عدم تعادل بین دارایی و بدهی و عدم تعادل بین درآمد و هزینه در بانکها است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - 07 February 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]