واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بازدید دستاندرکاران کتب درسی کشور از موزه عبرت ایرانمسئولان تألیف کتب درسی دانشآموزان عبرت گرفتند!
موزه عبرت جای عجیبی است؛ جایی که احساس میشود زمان متوقف شده است؛ جایی که صبوری و استواری به محک آزمایش گذاشته و عیار آن سنگینتر از همیشه شد.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، دستاندرکاران تولید کتب درسی دانشآموزان امروز از موزه عبرت بازدید کردند؛ بازدیدی که حدود 3 ساعت طول کشید. حجتالاسلام والمسلمین محیالدین بهرام محمدیان معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به همراه مسئولان تألیف کتب درسی و تعدادی از اعضای هیأت علمی این سازمان در این بازدید حضور داشتند.
*** موزه عبرت جای عجیبی است؛ جایی که احساس میشود زمان متوقف شده است؛ جایی که صبوری و استواری به محک آزمایش گذاشته شد و عیار آن سنگینتر از همیشه شد. اینجا موزه عبرت است؛ جایی که شکنجهگاه کمیته مشترک ضد خرابکاری ساواک و شهربانی در دوره پهلوی بود؛ ساختمانی پیچیده و چند لایه با دیوارهای بلند و نمایی استوانهای شکل، که راه فرار را به روی هر زندانی میبست. صندلی داغ، کشیدن ناخن، آویزان کردن به طرق مختلف، فرو بردن سر زندانیان در داخل آب، تخت شلاق، صندلی آپولو و قفس داغ از جمله شکنجههای زندانیان در این زندان بوده است. قاسم حسنپور مدیر موزه عبرت ایران به تشریح وضعیت موزه عبرت پرداخت و گفت: این زندان دارای چندین لایه حفاظتی است و هرگاه یکی از زندانیان می توانست از یک لایه فرار کند، در لایه بعدی گرفتار میشد و در حقیقت فرار از این زندان صفر بود. وی ادامه داد: ساختمان طوری طراحی شده است که هیچ صدایی از داخل به بیرون نمیرود؛ ضمن اینکه در تابستان هوا به شدت گرم و در زمستان نیز هوا به شدت سرد است. حسنپور با بیان اینکه هیچ نوری به داخل سلولها نفوذ نداشته است، اظهار داشت: بیش از 90 نوع شکنجه در این زندان انجام میشد که سادهترین آن، کابلهای قطوری است که به کف پا میزدند. وی با اشاره به فوت 57 نفر در اثر شکنجه در این زندان، گفت: از سال 50 تا 57، گزارشها نشان میدهد که 8442 نفر در این زندان بازداشت شده و تحت شکنجه قرار گرفتند که البته آمارها حاکی است که این رقم حدود 10 هزار نفر است. ***
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان با بیان اینکه یکی از وظایف ما تقویت هویت انقلابی نسل آینده است، گفت: انقلابی بودن برای نسل آینده، یک ضرورت است و تمام ارکان حکومت باید انقلابی بماند و بیشتر از همه باید نسل آینده را با هویت انقلابی تربیت کنیم. وی با بیان اینکه یکی از وظایف ما در سند تحول این است که لایههای هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی را پی بگیریم، افزود: دوستانی که در موزه عبرت فعالیت میکنند یک مجموعهای از تاریخ انقلاب اسلامی را صیانت میکنند و این مجموعه میتواند درسآموز و عبرتآموز باشد؛ همه آدمهایی که امروز قدرت در دستشان است باید اینجا را ببینند و بدانند مشروعیت قدرت کشور به اقتدار درونی است که متکی به مردم و ایمان است. معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: 10 هزار نفر در اینجا شکنجه شدند اما این 10 هزار نفر شکیبایی کردند و یک حکومت تا دندان مسلح را از بین بردند؛ مردم ما باید بدانند که 70 میلیون جمعیت اگر انقلابی، صبور و شکیبا باشند، میتوانند نظام سلطه بینالمللی را به زانو درآوردند. وی اضافه کرد: برای ما هم فرصتی است تا ما خودمان برای منابع تاریخ معاصر انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر کشور در کتب درسی از این منابع استفاده کنیم و هم به دوستان پیشنهاد دادیم که اگر این اسناد از طبقهبندی خارج شدند، در دسترس عموم قرار دهند. مخصوصاً امروز که بعضیها به عمد دنبال این هستند که حاکمیت و سلطه نظام پهلوی را تطهیر کنند. حجتالاسلام والمسلمین محمدیان تصریح کرد: جنایتهایی که پهلویها در حق این ملت کردند با آب زمزم هم قابل شستوشو نیست که دو تا عکس از جشن فرهنگ و ادب شیراز بگذارند و بگویند فرح، آدم فرهنگی بود. وی با بیان اینکه تعدادی از افرادی که در این زندانها به سر میبردند زیر 18 سال بودند و این بخشی از جنایتهای آنهاست، گفت: این بازدید یک فرصت و تذکری بود هم به ما و هم دوستان که از این منابع بتوانیم استفاده کنیم و در دسترس مردم قرار دهیم. انتهای پیام/
95/05/10 :: 17:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]