واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مجازاتها هيچ ضربهاي به بنيان قاچاقچيان کالا نميزند
جانشين فرمانده ناجا با بيان اينكه در مبارزه با قاچاق كالا خلأ قانوني وجود دارد، گفت: مجازاتها هيچ ضربهاي به بنيان قاچاقچيان نميزند و راههاي دور زدن قانون وجود دارد.
سردار اسكندر مؤمني در همايش تخصصي پليس مبارزه با قاچاق كالا و ارز كه صبح ديروز در ستاد مركزي ناجا برگزار شد، به خبرنگاران گفت: پليس در راستاي برخورد با قاچاق كالا و ارز، قرارگاه مبارزه با قاچاق كالا و ارز را راهاندازي كرده است كه فعاليت اين قرارگاه در سال ۹۶ هم ادامه خواهد داشت.
وي با اشاره به دستاوردها و كشفيات امسال ناجا گفت: كشفيات ما در اين حوزه نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزايش داشته است. وي با بيان اينكه در پروندههاي بالاي ۵۰۰ ميليون تومان ۱۰۷ درصد افزايش كشف داشتهايم، گفت: در پروندههاي بين 100 تا 500 ميليون تومان هم افزايش 74 درصدي داشتهايم. پليس تمركز اطلاعاتي خوبي درباره باندها و مبادي ورودي كالاي قاچاق دارد و مرزها و مبادي ورودي نيز رصد ميشود.
به گفته جانشين فرمانده ناجا، تمركز پليس بر مرزهاي آبي و خاكي است و آمار كشفيات هم نشان ميدهد كه هدف گذاري پليس درست بوده است.
مؤمني در پاسخ به سؤالي درباره تجهيزات استفاده شده در مرزها نيز گفت: با توجه به حجم ورود كالاي قاچاق به كشور و به منظور جلوگيري از ورود اين كالاها بايد از تجهيزات به روز از جمله دستگاههاي مجهز استفاده شود كه علاوه بر بازرسيهاي دقيق از ترافيك در مرزها نيز جلوگيري شود. سردار مؤمني ادامه داد: جدا از اين فرآيند ورود و خروج كالاها نيز بايد به صورت هوشمند در بيايد و از كارهاي دستي پرهيز شود؛ چراكه عامل انساني احتمال خطا دارد و كار را هم زمانبر ميكند.
جانشين فرمانده ناجا ابراز اميدواري كرد كه خلأهاي قانون مبارزه با كالا و ارز برطرف شود. وي اضافه كرد: خلأ قانوني كه داريم اين است كه مجازاتها هيچ ضربهاي به بنيان قاچاقچيان نميزند و راههاي دور زدن قانون وجود دارد. مؤمني با بيان اينكه تمركز ما براي جلوگيري از فعاليت باندهاي بزرگ در مرزهاست، اظهاركرد: ساماندهي كولبران هم در اين برنامه جا ميگيرد و اميدواريم كه با ساماندهي اين موضوع كولبران هم تعيين تكليف شوند. وي درباره سامانه سپهتن كه به صورت مكانيزه و برخط كانتينرها را مورد بازرسي قرار ميدهد نيز گفت: بايد از دستگاهها و تجهيزات به روز براي مبارزه در امر قاچاق كالا و ارز استفاده شود. جانشين فرمانده ناجا اضافه كرد: يكي از بزرگترين باراندازهاي توقف و بازارهاي توزيع كالاهاي قاچاق در پايتخت است كه كيلومترها از مرزهاي كشور فاصله دارد، بايد تلاش كنيم كه از ورود كالاهاي قاچاق به داخل مرزها جلوگيري كنيم تا از ورود اين اجناس به بازار تهران هم جلوگيري شود. به گفته وي هم اكنون طبق آمار ورودي آمار، قاچاق كالا به كشور بسيار كاهش يافته است و اميدواريم اين روند ادامه داشته باشد.
سردار مؤمني افزود: همچنان حجم ورودي قاچاق كالا به كشور زياد است، اقداماتي در نيروي انتظامي و گمركات انجام شده است، اما با تمام اين برنامهها باز هم كالاي قاچاق وجود دارد و تا چند سال آينده مصمم هستيم كه كاهش ورود و افزايش كشفيات باعث رونق اقتصاد شود كه بايد قوانين بازدارنده باشد و خلأهاي آن از بين برود و كالايي كه كشف ميشود به هيچ وجه به چرخه توليد كشور بازنگردد.
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]