تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند اِبا دارد از اين كه باطلى را حق معرفى نمايد، خداوند اِبا دارد از اين كه حق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817507586




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پوران درخشنده، بدون شعار


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 پوران درخشنده، بدون شعار
یادداشت/نگاهی به فیلم «زیر سقف دودی»
پوران درخشنده، بدون شعار آخرین ساخته پوران درخشنده، کارگردان دغدغه‌مند سینمای ایران در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد که طلاق عاطفی، به عنوان یکی از مسایل اجتماعی جامعه امروز کشور در این فیلم مطرح شد.


به گزارش فرهنگ نیوز : داستان «زیر سقف دودی» روایت ساده‌ای از خانواده ای متمول است که پدر خانواده صاحب یک کارخانه است و به دلیل روابط کمرنگ درون خانواده‌اش، به همسر موقت پناه برده و برای خود یک زندگی موازی ساخته است. زن خانواده بعد از بچه‌دار شدن هم خودش را فراموش کرده و هم همسرش را و بیشتر درگیر فرزندداری شده اما همین فرزند از او ناراضی است و روابط خوبی نه با پدرش دارد و نه با مادرش. تک فرزند این خانواده تحصیلات دانشگاهی اش را نتوانسته تمام کند و به همین دلیل نمی تواند به خواستگاری دختر مورد علاقه اش برود. زن تلاش می‌کند بنای خانواده را بازسازی کند و از ظاهر خود با رنگ کردن مو آغاز می‌کند و مشاوره با یک روانشناس را راه حلی برای نجات خانواده‌اش می‌داند اما در نهایت مرد خانواده که تنها نقش تأمین کننده مالی همسر و پسرش را بازی می‌کند و در کار خود هم شکست خورده است، خانواده را رها می‌کند اما اتفاق ناگواری که برای پسرش می‌افتد باعث می‌شود تا دوباره به زندگی بازگردد.

خانم درخشنده در آخرین اثر خود مسئله‌ای اجتماعی  و مهم را مطرح کرده اما در این فیلم نه داستان جذابی را روایت می‌کند تا مخاطب درک بهتری از داستان داشته باشد و نه می‌تواند با این اثر، مخاطب را همراه خود کند.

«زیر سقف دودی» فیلمی ساده و به دور از بازی‌های درست و هنرمندانه است و خانم درخشنده در مقام کارگردان نتوانسته محصولی با زوایای هنری بسازد. اما چند مؤلفه مهم در فیلم او دیده می شود که لازم به اشاره است:

    طلاق عاطفی در این فیلم مربوط به طبقه مرفه جامعه است که این خود آدرس درستی از معظلات جامعه است و طبقه مرفه بیشتر مورد خطاب این فیلم هستند.    خانواده در دنیای امروز از یک خانواده گسترده به یک خانواده هسته ای تبدیل شده است یعنی تعریف امروزی خانواده تنها زن، شوهر و فرزند است در حالیکه خانواده سنتی در بسیاری از جوامع متشکل از پدربزرگ، مادر بزرگ، عموها و... است و از حمایت و پشتیبانی همه اعضاء برخوردار بود. این نکته مهمی است که در لایه‌های پنهان فیلم نشان داده می شود. پدر و مادر شوهر که اصلا در فیلم دیده نمی‌شوند و پدر و مادر زن خانواده، هیچ وقت به خانه دخترشان نمی آیند و نمی توانند دخالت و یا حمایتی از خانواده دخترشان داشته باشند. حتی این خانواده تک فرزند است و تنها فرزند آن از فضای خالی و سرد خانواده اش گریزان است.    همسر موقت در این فیلم، درست است که در یک زندگی موازی قرار گرفته اما مانند بسیاری از آثار پیشین سینمایی متهم نمی‌شود. همسر موقت هم خودش محصول یک بحران بزرگ‌تر است که متهم نیست بلکه یک قربانی است و خانم درخشنده، آگاهانه و به درستی جایگاه و وضعیت این زنان را به تصویر کشیده است.    به نظر می‌رسد مخاطب اصلی خانم درخشنده در آخرین اثر سینمایی اش، نه فقط زنان بلکه مردان جامعه هستند که بالاخره یک پای طلاق عاطفی هستند و بهترین کار این کارگردان دوری از شعارهای کلیشه ای فیمنیستی است. پیش از این نیز فیلم های متفاوتی درباره بحران‌های خانواده در ایران ساخته شده اما آنقدر از شعارهای فمینیستی استفاده کرده اند که خودشان به یک بحران برای خانواده ایرانی تبدیل شدند. نگاه واقع گرایانه این کارگردان زن سینمای ایران، شاید به تأثیر بیشتر این فیلم کمک کند و واقعیت زندگی را به درستی نشان دهد. در این فیلم کسی به تنهایی متهم نمی شود و همه اعضای خانواده سهمی در بحران خانواده دارند.    در ابتدای فیلم چند بار صدای مناجات شنیده می شود که زن در تنهایی خود به آن پناه برده اما در ادامه فیلم، برای رهایی از بحران و توجه بیشتر به همسر و فرزند، این صدا دیگر شنیده نمی‌شود و انگار مسئله دین باید کمرنگ‌تر شود  و اعضای خانواده جای آن را بگیرد. هرچند این مسئله به عنوان یک نسخه درمان مطرح نمی‌شود اما می تواند مورد توجه مخاطب تیزبین قرار بگیرد. به گفته بسیاری از روانشناسان و کارشناسان خانواده، رجوع به دین و رفتار دینی یکی از اساسی‌ترین درمان های یک خانواده بحران‌زده است که به عنوان یک نسخه می‌توانست در این فیلم مطرح شود. 

منبع: تسنیم


95/11/17 - 16:58 - 2017-2-5 16:58:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن