تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه بنده اى بخواهد چيزى بخواند و يا كارى انجام دهد و بسم اللّه  الرحمن الرحيم بگويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829532705




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مافیایی خواندن تئاتر تا سنت‌های غلط اجتماعی در جشنواره تئاتر فجر تبریز


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 مافیایی خواندن تئاتر تا سنت‌های غلط اجتماعی در جشنواره تئاتر فجر تبریز
گزارش از حاشیه‌های دامنه‌دار نمایش "اَر آرواد"
مافیایی خواندن تئاتر تا سنت‌های غلط اجتماعی در جشنواره تئاتر فجر تبریز حاشیه‌های دامنه‌دار جشنواره تئاتر فجر تبریز ایجاب می‌کند که نگاه مدیریتی در این زمینه اصلاحاتی داشته باشد و نمایش دست چندمی مانند نمایش باکو در تبریز صرفاً برای گذاشتن عنوان بین‌المللی بر روی جشنواره استانی دعوت نشود.


به گزارش فرهنگ نیوز، دومین جشنواره تئاتر فجر آذربایجان شرقی هفته گذشته در تبریز برگزار شد و در آن 6 نمایش مختلف از ایران و یک نمایش از جمهوری آذربایجان به نمایش گذاشته شد.

نمایش «اَر آرواد» از باکو پس از نمایش روز نخست حواشی‌ای در پی داشت که دومین روز اجرای این نمایش را با سانسورهایی همراه کرد.

یکی از نخستین منتقدان این نمایش علی‌رضا رنجی پور بود که پس از نخستین روز اجرا در صفحه اینستاگرام خود به اجرای این نمایش اعتراض کرد و آن را بی‌محتوا و ضد فرهنگ اسلامی دانست.

علی‌رضا رنجی پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم پیرامون اجرای نمایش باکو می‌گوید: من در خود جشنواره مشکل خاصی ندیدم و تنها مشکلی که وجود داشت مربوط به نمایش کشور جمهوری آذربایجان به نام «اَر آرواد» به کارگردانی علی لالایف می‌شود که ازنظر محتوایی و پیامی حرفی برای گفتن نداشت.

این هنرمند عرصه تئاتر خاطرنشان می‌کند: من نمی‌دانم با حضور این افراد در جشنواره و هزینه‌هایی که کردند چه هدفی داشتند.

چنین اتفاقاتی یک‌بار دیگر رخ دهد برای همیشه از عرصه هنر خداحافظی می‌کنم

رنجی‌پور درباره انتقادات برخی مسئولان مبنی بر اینکه منتقدان این نمایش با اهداف شخصی چنین مباحثی را مطرح می‌کنند، تصریح می‌کند: من هیچ‌گونه اختلاف شخصی باکسی ندارم و اگر اختلافی داشته باشم مستقیماً اختلافم را مطرح می‌کنم. من یک هنرجو هستم و رسالت من بر من واجب می‌کند که در هر بخش فرهنگی اتفاقی رخ می‌دهد واکنش نشان دهم. من اگر بابک نهرین نیازی به کمک داشته باشد قبل از هرکسی من به او کمک می‌کنم و اعتراض من به گروه‌های مافیایی فرهنگ و هنر بود که برای رسیدن به اهداف خود به هر کاری دست می‌زنند.

هنرمند تبریزی می‌افزاید: اطمینان داشته باشید اگر در انتخابات شرکت کرده بودم و جایگاه حقوقی داشتم واکنشی شدیدتر از این داشتم.

ممیزی نمایش باکو هیچ مشکلی نداشته و این نمایش مورد تأیید بود

بابک نهرین به‌عنوان دبیر اجرایی این جشنواره مشکل خاصی را متوجه این نمایش نمی‌داند و معتقد است ممیزی‌های لازم روی این اجرا صورت گرفته بود و هیئت بازبینی ارزیابی‌های لازم را در مورد این نمایش انجام داده بودند.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز درباره بحث ممیزی نمایش باکو می‌گوید: من معتقدم این حواشی مربوط به مسائل شخصی می‌شود و ربطی به گروه باکو ندارد. وقتی نمایشی به اجرا درمی‌آید از فیلترهای مختلفی عبور می‌کند و مورد بازبینی قرار می‌گیرد که در هیئت بازبینی ما افراد روحانی هم حضور دارند و افراد آگاه به مسائل دینی، سیاسی، هنری، جامعه‌شناسی و آسیب‌شناسی نمایش‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.

نهرین می‌افزاید: این هیئت بازبینی مسائل مدنظر خود را اعلام کردند و گروه باکو هم این موارد را اعمال کرد و هیچ‌گونه مشکلی وجود نداشت. تنها استانی که در این جشنواره نمایش بین‌المللی داشت آذربایجان شرقی بود متأسفانه بسیاری از افراد دوست ندارند تبریز شهر نخستین‌ها باشد.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی تصریح می‌کند: ما سربلندانه این جشنواره را برگزار کردیم و در اختتامیه نیز دیدیم که همه مسئولان حمایت کردند و در کنار آن نماینده ولی‌فقیه در استان، استاندار، فرماندار و سایر مسئولان حمایت‌های لازم را انجام دادند و دیدید که هیچ اتفاق خاصی نبود و برخی می‌خواستند از کاه کوه بسازند که این انصاف نبود چراکه انصاف نیمی از دین است.

نمایش‌نامه‌های کلاسیک نیازمند نگاه امروزی و دید جدیدی است

دارا دولت‌آبادی از پیشکسوتان عرصه تئاتر تبریز به تمجید از برنامه‌ریزی‌های این جشنواره پرداخته و معتقد است که مشکل خاصی در این جشنواره به چشم نخورد. وی در گفت‌وگو با خبرنگار ما پیرامون حواشی اجرای نمایش باکو می‌گوید: من نخستین روز نمایش جمهوری آذربایجان را از نزدیک دیدم. این اثر 107 سال قبل نوشته‌شده است و مسائل این نمایش مربوط به مشکلات یک قرن پیش است.

وی می‌افزاید: بهتر است به این نمایش‌نامه‌ها با دید امروزی نگاه کرد. برای مثال شکسپیر بیش از 400 سال پیش نمایش‌نامه‌های خود را نوشته است یک روش این است که این نمایش‌نامه به‌صورت قدیمی به اجرا دربیاید و یک روش دیگر این است که با دید و طراحی امروزی اجرا شود که این هم یک ژانر کار محسوب می‌شود.

این پیشکسوت عرصه تئاتر خاطرنشان می‌کند: من معتقدم به نمایش‌نامه‌های کلاسیک باید با دید جدید نگاه کرد.

نمایش «اَر آرواد» بر سنت‌های غلط اجتماعی تکیه کرده است

محمد رمضانی که به‌عنوان نویسنده نمایش «آنایوردوم آذربایجان» در این جشنواره حضور داشت نگاهی متفاوت به این اجرا دارد و محتوای آن را بیان سنت‌های غلط اجتماعی از دریچه طنز می‌داند.

وی درباره نمایش «اَر آرواد» می‌گوید: صد و هفت سال می‌گذرد از روزی که اوزه‌یر حاجی‌بیگف نمایش اَر آرواد را به صحنه برد. این نمایش طنز نشان می‌دهد حساسیت اوزه یر حاجی بیگف به‌عنوان هنرمندی آگاه و اصلاحگر را برانگیخته بوده است.

رمضانی می‌افزاید: در نمایش آر آرواد با شوهری قمارباز روبه‌رو هستیم که به جهت ترس از همسر مجبور می‌شود پول بادآوردهٔ قمار را به او تقدیم کند. همین امر موجب می‌شود به فکر طلاقی حیله گرانه بیفتد تا بعد از جدایی از همسر با آسایش به زندگی دلخواه خود بپردازد.

این نویسنده تبریزی خاطرنشان می‌کند: در نمایش اوزه یر حاجی بیگف با درایتی هنرمندانه خاطرنشان می‌سازد همواره زنان هستند که قربانی اعتیاد مردان به قماربازی می‌شوند. این نمایش در ژانر کمدی نوشته‌شده و طبیعی است پایان خوش داشته باشد، زنان قربانی در نمایش در انتها پیروز میدان و مردان قمارباز و طمع‌کار بازندهٔ آن هستند.

رمضانی با تمجید از این اثر تصریح می‌کند: اوزه یر حاجی بیگف علاوه بر شروع داستان که با قمار است، در لحظاتی دیگر نیز به یادآوری مضمون اصلی نمایش می‌پردازد، تا نگاه مستقیم یا غیرمستقیم تماشاگر را به آن جلب کند. در نمایش آر آرواد درصحنهٔ عروسی صحنهٔ قماربازی مهمان‌ها را داریم که جهت یادآوری مضمون اصلی نمایش به‌کاررفته است و همچنین نشان می‌دهد هرکدام از حاضرین در مجلس می‌توانند به شخصیت دیگری برای بازی یا نمایشی دیگر تبدیل شوند. در این نمایش می‌توان به ده‌ها اشارهٔ هنرمندانهٔ اوزه یر حاجی بیگف از سنت‌های غلط اجتماعی تکیه کرد.

تئاتر تبریز در انتظار نگاه یکسان ممیزی به اجرای نمایش‌ها

به نظر می‌رسد اجرای تئاتر باکو در تبریز با توجه به نگاه بابک نهرین مدیریت انجمن نمایش و تئاتر شهر تبریز هم‌خوانی دارد و با توجه به اتفاقاتی که در نمایش‌های طنز وی رخ می‌دهد این نمایش در جشنواره تئاتر جایی یافته است و از سویی دیگر نیز ممکن است بسیاری از متخصصان تئاتر فاخر و جدی این امر را مقبول ندانند و نسبت به آن واکنش‌هایی داشته باشند.

ممکن است این نگاه از سوی قشر عموم مردم، قشر مذهبی و حتی قشر فرهنگی تئاتر با انتقاداتی مواجه شود و بایستی مدیریت فرهنگی شهر و در رأس آن ارشاد دقت بیشتری در این خصوص به خرج دهد.

فعالان عرصه تئاتر نیز انتظار دارند نگاهی که به این تئاتر بین‌المللی از سوی مسئولان وجود دارد به فعالیت‌های تئاتر فاخر بومی نیز صورت گیرد و ممیزی در نمایش‌های تئاتر فاخر و جدی نیز همچون نگاه ممیزی به تئاتر باکو انجام پذیرد چراکه بسیار سهل گیرانه ممیزی صادر شده و در تبریز اجرا شد که با فرهنگ بومی همخوانی نداشت.

همچنین مدیریت بایستی نگاه حرفه‌ای‌تری به تئاتر داشته باشد و اگر قرار است نمایشی طنز بین‌المللی در تبریز به روی صحنه برود از تئاترهای طنز فاخر دعوت شود و نگاه مدیریتی در این زمینه اصلاحاتی داشته باشد و نمایش دست چندمی مانند نمایش باکو در تبریز صرفا برای گذاشتن عنوان بین‌المللی بر روی جشنواره استانی دعوت نشود.

البته نباید از تلاش‌های صورت گرفته توسط مدیریت تئاتر شهر تبریز برای پیشرفت تئاتر و خروج از فضای سنگین سابق چشم‌پوشی کرد ولی مسئولان امر نیز بایستی تغییراتی در نگاه مدیریتی خود داشته باشند. 

منبع: تسنیم


95/11/5 - 16:58 - 2017-1-24 16:58:28





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن