واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ماجرای رویکرد نه چندان خوب مارکو روبیو به گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ برای وزارت خارجه اکنون تبدیل به یک معضل جدی درسیاست آمریکا آن هم در آغاز به کار دولت جدید ایالات متحده شده است. مارکو روبیو در هفته گذشته و طی نشست کمیته روابط خارجی سنا برای تأیید اعتبار تیلرسون، نشان داد که ظاهراً قصد ندارد به گزینه ترامپ رأی مثبت بدهد و این یک معضل اساسی برای دولت ترامپ خواهد بود.
به گزارش «تابناک» اکنون و در آستانه رأی گیری کمیته سنا برای تأیید اعتبار رکس تیلرسون به عنوان وزیر امور خارجه ترامپ، همه چشمها به مارکو روبیو است. سناتور جمهوری خواه که خود شکست سختی را در رقابتهای انتخاباتی از ترامپ خورده است، چندان روی خوشی به گزینه ترامپ نشان نداده است و از آنجایی که جمهوری خواهان تنها یک رأی بیشتر از دموکرات ها در کمیته روابط خارجی دارند، این امر تبدیل به یک معضل اساسی شده.
البته هنوز امیدهای جدی برای تیلرسون وجود دارد زیرا دو چهره مؤثر جمهوری خواه یعنی جان مک کین و لیندسی گراهام از وی حمایت کرده اند. اما در حالی که بعد از ظهر دوشنبه به وقت محلی قرار است رأی نهایی در مورد تیلرسون در کمیته روابط خارجی اتخاذ شود، همه نگاهها به روبیو معطوف شده.
در واوایل ماه جاری روبیو در نشست تأیید اعتبار تیلرسون به شدت به وی در مورد ارتباطش با روسیه تاخت. وی تیلرسون را به خاطر ممانعت از لقب دادن پوتین به عنوان جنایت کار جنگی و محکوم کردن وضع حقوق بشر در عربستان و فیلیپین مؤاخذه کرد و در نهایت از وی خواست که «شفافیت اخلاقی» از خود نشان دهد.
اکنون در آستانه رأی گیری روبیو با یک تنگنای جدی مواجه شده است. وی یا باید به تیلرسون رأی بدهد که به معنی عقب نشینی از موضوع حقوق بشر و روسیه است و یا با رأی منفی خود در اوان ریاست جمهوری ترامپ از وی عبور کند.
البته رأی منفی روبیو به تیلرسون به معنی نابودی همه امید های وی برای وزارت خارجه نیست زیرا هنوز هم تیلرسون میتواند برای رأی اعتماد به صحن سنای آمریکا برود، اما بدون تأیید کمیته روابط خارجی. اما این رأی منفی به معنی استهزاء و مؤاخذه همزمان دولت ترامپ و روابط آن را روسیه است.
هنوز روبیو مشخص نکرده است که رأی وی چه خواهد بود. بعد از مراسم تحلیف ترامپ در روز جمعه، روبیو دهان خود را همچنان بسته نگاه داشته است و تنها به این بسنده کرده که قبل از رأی گیری تصمیمی نهایی را خواهد گرفت.
نه لیندسی گراهام و نه جان مک کین هیچ کدام عضو کمیته روابط خارجی سنا نیستند. اما حمایت آنها از تیلرسون میتوان شرایط را برای روبیو در راستای مخالفت با تیلرسون سخت کند. مک کین پیش از این گفته بود که پاسخهای تیلرسون به سوالاتش که خصوصی بیان شده وی را متقاعد کرده است که او گزینه مناسبی برای وزارت خارجه است.
وی به همراه لیندسی گراهام در یک بیانیه مشترک که شب گذشته منتشر شد نوشتند: هرچند ما هنوز در مورد گذشته روابط تیلرسون با روسیه نگرانیهایی داریم اما معتقدیم به تیلرسون وکیل و نماینده موثری برای منافع ایالات متحده خواهد بود. حمایت این دو تأیید نهایی اعتبار تیلرسون در سنایی که جمهوری خواهان در آن برتری نسبی دارند را تضمین میکند.
جمهوری خواهان در سنا برتری 52 به 48 داشته و در کمیته روابط خارجی نیز 11 جمهوری خواه و 10 دموکرات حضور دارند. در نتیجه یا تیلرسون باید برخی از دموکرات ها را با خود همراه کند و یا نیازمند هر 11 رأی جمهوری خواهان در کمیته است که معنی نهایی این است روبیو در این میان تأثیر جدی دارد.
۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]