تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828964655




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نتیجه فشار کابینه ترامپ بر ایران، به زیان آمریکا خواهد بود


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دونالد ترامپ اقدام به چینش کابینه ای کرده است که تقریباً اغلب آن‌ها در مورد ایران سوء نیت دارند. جیمز ماتیس وزیر دفاع ترامپ ایران را تهدید اول برای ایالات متحده میداند که بیشترین بهره را از حضور داعش در منطقه میبرد و مایک فلین همچنان در پی اسنادی است که دست ایران را در انفجار بنغازی و همکاری با طالبان رو کند. 


به گزارش «تابناک» ویجی پراشاد استاد دانشگاه ترینیتی، تاریخ نگار و مفسر سیاسی، در مطلبی در نشریه «سالون»  نوشت:



نتیجه فشار کابینه ترامپ بر ایران، به زیان آمریکا خواهد بود



آنچه اما بیش از همه این روزها ژنرال های دولت ترامپ را نسبت به ایران مشکوک و بدبین میکند، این است که اکنون ایران بیش از هر زمان دیگری در منطقه غرب آسیا از قدرت برخوردار است. ایالات متحده خود دو تهدید جدی برای ایران را در منطقه از بین برده است: یکی طالبان در افغانستان و دیگری حزب بعث در عراق. بعد از آن آمریکایی ها برای عقب راندن ایران به درون مرزهای خود تلاش کردند ابتدا متحدان منطقه ای ایران را در سوریه و لبنان از میان بردارند، اما در هردو پروژه شکست خوردند. 


ایالات متحده بعد از آن از سال 2006 به ایجاد یک بحران ساختگی در مورد برنامه هسته ای ایران پرداخت و اروپا و سازمان ملل را با خود همراه کرد تا تحریم های فلج کننده بر روی ایران اعمال کند. در این زمینه نیز شکست خورد و این تحریم ها از سال 2015 به شکلی رسمی برداشته شد. 


بزرگترین رقیب منطقه ای ایران یعنی عربستان سعودی بنا به دلایل سیاسی از هرگونه تهدید بالقوه منطقه ای هراس دارد. چه در قالب ایران شیعی یا در قالب نو عثمان گرایی دولت ترکیه. اما از آنجایی که ترکیه بیش از ایران با غرب همراه بوده است، سعودی ها در مورد ترکیه حساسیت‌های کمتری دارند. در بسیاری از موارد که منافع این دو کشور با یکدیگر تقابل دارد – مانند مساله اخوان المسلمین در مصر – عربستان از بازوی دیپلماتیک خود برای عقب نشاندن ترک ها نهایت استفاده را میبرد اما زمانی که ین دو منافع مشترکی را با هم دنبال میکنند – همانند سقوط اسد در سوریه – همکاری دو کشور به نهایت خود میرسد. اکنون نیز که ترکیه در سوریه تغییر مسیر داده است به خوبی میتوان حدس زد که تنش میان آنکارا و ریاض بالا میگیرد.


اما از زمان انقلاب ایران هیچ همکاری ویژه و اساسی میانی ایران و عربستان وجود نداشته است. ترس سعودی ها از این نکته که ایرتان تهدید وجودی را متوجه حاکمیت مطلقه پادشاهی در این کشور کند، مانع از این امر شده. هرچند فرقه گرایی در این میان نقشی فعال دارد اما مساله اساسی بر سر نظریه حکومت است. برای عربستان سعودی اینکه یک کشور اسلامی باید پادشاهی مطلقه داشته باشد یک توتم است. 


این دیدگاه عربستان سعودی در کنار سم پاشی های اسرائیلی ها در دیدگاههای امنیتی آمریکا، ایران را برای سیاستمداران آمریکایی تبدیل به یک کشور شرور و شیطان‌صفت کرده است. هرچند اینگونه فانتزی های در سیاست خارجی جایی ندارد اما امروز شاهد آن هستیم که دقیقاً همین فانتزی ها حاکم بر سیاست خارجی آمریکا در مورد ایران شده است. 


در تاریخ 13 ژانویه روزنامه گاردین مطلبی منتشر کرد با این تیتر که ایران در حال تغییر ترکیب جمعیتی در سوریه به نفع شیعیان و برای حمایت از دولت بشار اسد است. منبع اصلی این مطلب یک مقام بدون نام لبنانی بود به همراه ابومازن درکوش یکی از مقامات سابق ارتش آزاد سوریه – از گروه‌های معارض دولت – و لبیب النهاص مدیر روابط خارجی گروه موسوم به احرار الشام – آن هم از گروه‌های تروریستی مخالف بشار اسد. کاملاً مشخص است که این منابع با چه رویکرد و نگاهی در مورد حضور ایران در سوریه سخن گفته اند.


در‌واقع به شکلی جالب توجه تمامی مستندات در سوریه نشان میدهد که این گروه‌های تروریستی و معارض بوده‌اند که منطقه به منطقه و روستا به روستا مشغول پاکسازی قومی و فرقه ای شیعیان به نفع جمعیت غالب سنی در سوریه بوده اند. به ویژه گروه احرار الشام. گزارش‌ها مستندی که از اقدام‌های فرقه ای این گروه در لاذقیه و کفریا و برخی دیگر از نواحی حومه دمشق و حمص متعدد هستند. اما هیچ کدام از آن‌ها تبدیل به تیترهای روزنامه گاردین نشد.


آنچه در این گزارشها هرگز به آن اشاره نمیشود این موضوع است که ایران چگونه قدرت خود در سوریه را مدیریت میکند. وقتی روسیه در سال 2015 وارد سوریه شد من از یک مقام ایرانی پرسیدم که چرا روسیه و نه ایران باید در سوریه مداخله نظامی کند. جواب وی جامع نبود اما دو نکته مهم را در پی داشت: اول اینکه ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای قدرت نظامی لازم برای مداخله ای با این وسعت در سوریه را ندارد. مداخله نظامی روسیه نمیتواند از سوی آمریکا با موازنه همراه شود زیرا این امر آمریکا را مستقیماً با روسیه درگیر میکند. نکته بعدی این است که مداخله مستقیم ایران در سوریه منجر به هراس اسرائیل و در نتیجه بمباران گسترده سوریه توسط ائتلاف غرب میشود. همچنین مداخله روسیه مستقیماً دولت بشار اسد را از اتهام نیابت ایران در منطقه نجات داد.


با وجود این اکنون ایران متهم اول در سوریه است و بسیاری از رسانه‌های غربی این کشور را به جنگ فرقه ای و جنایت جنگی در سوریه متهم کرده اند. این‌گونه تبلیغات در مورد نیات ایران تنها منجر به افزایش پارانویای عربستان از ایران و تولید گزارش هایی از این دست می‌شود که امثال ماتیس و فلین آن‌ها را دوست دارند. 



نتیجه فشار کابینه ترامپ بر ایران، به زیان آمریکا خواهد بود



اما اکنون شاهد آن هستیم که تیم ترامپ با عجله در پی انکار و تکذیب وعده ترامپ برای پاره کردن توافق هسته ای هستند. اروپا که به شدت از جنگ لیبی و تحریم های روسیه آسیب اقتصادی خورده است دیگر نمیتواند خود را از منابع با‌ارزش انرژی در ایران محروم کند. چین و روسیه اکنون مطمئن هستند که دیگر سازمان ملل متحد ایران را تحریم نخواهد کرد. دولت قبلی آمریکا با ایران به توافق رسید زیرا فشار های اروپا زیاد بود و همچنین به خوبی میدانست که بدون ایران ایجاد صلح و ثبات در عراق و سوریه ممکن نیست. اکنون اگر تیم ترامپ زیر توافق هسته ای بزند، تنها ایالات متحده منزوی خواهد شد.


گزینه های پیش پای دولت ترامپ برای تحت فشار قرار دادن ایران اندک است. نمیتوان با روسیه دوست بود و با ایران و چین جنگید. این تناقض درونی سیاست خارجی ترامپ است. حامیان اصلی مالی ترامپ یعنی رابرت و ربکا مرسر و مشاور وی جان بولتون نمیتوانند به سادگی واقعیات را تغییر دهند. آن‌ها میتوانند تا حد ممکن فشار را بر ایران افزایش دهند اما نتیجه این فشار بر علیه خود ایشان خواهد بود. 


۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن