تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کمترین کفر این است که انسان از برادرش سخنی بشنود و آن را نگه دارد تا او را با آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832370523




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتي همه‌چيز «سوژه‌‌اي براي سرگرمي» مي‌شود!


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وقتي همه‌چيز «سوژه‌‌اي براي سرگرمي» مي‌شود!
سرمقاله نویس روزنامه آفرینش در شماره امروز نوشت:

سرنخ بعضي از عادت‌هاي رفتاري جامعه را كه دنبال كنيم، به نتايج معناداري مي‌رسيم كه مي‌توانند وضعيت روحي حاكم بر جامعه را به خوبي برايمان ترسيم كنند. از گذشته تا امروز، وقتي صحنه اعدامي در ملأ عام برپا مي‌شود، متاسفانه افراد زيادي كه گاهي باوركردن تعدادشان چندان آسان نيست، در محل اجراي حكم تجمع كرده‌اند و مشتاقانه، منتظر برقرار شدن حكم اعدام و دست و پا زدن افراد محكوم بين زمين و آسمان هستند.

درحالي كه به طور طبيعي، سلامت روان اقتضا مي‌كند كه از ديدن درد و رنج يك حيوان هم، دچار ملالت و اندوه شويم. حال، چه مي‌شود كه ديدن صحنه مجازات و اعدام چند نفر مجرم و جنايتكار، برايمان تبديل به سوژه‌اي مفرح ‌مي‌شود، جاي تفكر و تأمل دارد.

اما اين موضوع، فقط اختصاص به مواردي مانند تماشاي اعدام ندارد و داراي گستره‌اي وسيعتر است. آنچه به آن اشاره شد، معضل و مشكلي است كه اين روزها در شبكه‌هاي اجتماعي هم به گونه‌اي ديگر خود نمايي مي‌كند. در روزهاي اخير و در جريان حادثه تلخ پلاسكو ، از همان لحظات آغازين بروز حادثه، شاهد بوديم كه صفحات فضاهاي مجازي، شبكه‌هاي اجتماعي، كانال‌ها و گروههاي تلگرامي و... يك‌مرتبه با ارسال و دست به دست شدن فيلمها و عكسهاي مربوط به اين حادثه، به حدّ انفجار رسيد. غرض از اين سخنان، سانسور خبري، عدم اطلاع‌رساني و... نيست. برعكس، اطلاع‌رساني سريع مي‌تواند در مواردي، يكي از كاركردهاي خوب شبكه‌هاي اجتماعي قلمداد شود.

بحث بر سر آن است كه مبادا تماشاي فيلمها و تصاوير دردناكي كه به طور طبيعي بايد باعث آشفتگي خاطر و اندوه‌ قلبي شود، براي ما به موضوعي عادي مبدل شود. چرا كه اين مسأله مي‌تواند رفته رفته تبعات منفي روحي-رفتاري و اثرات نامطلوبي از زواياي مختلف براي جامعه داشته باشد كه يكي از آنها، همان مقوله‌اي است كه بيشتر آن را با عنوان قساوت قلب مي‌شناسيم.

درواقع، عادي شدن تماشاي اين نوع صحنه‌ها، آهسته آهسته مي‌تواند ما را نسبت به بسياري از آن چيزهايي كه به طور معمول، متأثر و متألم‌كننده است، بي‌تفاوت كند. كمااينكه، مدتهاست علم و دانش روانشناسي، ما را از مطالعه صفحات حوادث روزنامه‌ها و داشتنِ ولع نسبت به خواندن مطالب آنها برحذر مي‌دارد. در همه جاي دنيا، از مخاطبان خواسته مي‌شود درصورتي كه در سنين خاصي هستند و يا مشكل روحي يا جسمي دارند، از تماشاي فيلمهاي خشن و خاص، خودداري كنند. چيزي كه امروز، در شبكه‌هاي اجتماعي ما هيچ تعريفي براي آن ارائه نشده و چشم‌هاي ما به طور روزانه، به تماشاي دهها فيلم و تصويري مشغول است كه ديدن تنها يكي از آنها بايد انساني را براي ساعتها به تفكر و تألم روحي وادارد. اين موضوع، فقط خاص حادثه پلاسكو نبود. در سالهاي اخير، بارها شاهد تكرار اين موضوع به شكلهاي مختلف بوده‌ايم. در اين رابطه، ما نيازمند فرهنگسازي جدي هستيم تا ديدن صحنه‌هاي درد و رنج ديگران، برايمان در حكم فيلم و تصويري براي فوروارد كردن، تلقي نشود. فرهنگسازي‌ كه هر كدام از ما، لازم است از خود شروع كنيم، تا كم‌كم در جامعه فراگير شود، تا بعد از اين، شاهد مواردي مثل انتشار فيلم آخرين لحظات زندگي و جان دادن افراد، آتش‌سوزي، ويراني، سيل و...، و تبديل آنها به يك سرگرمي قابل دست به دست شدن در گروه‌هاي مجازي نباشيم.



تاریخ انتشار: ۰۷:۲۳ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - 23 January 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن