تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860387982




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتي كه قرار نيست ما بتوانيم!


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وقتي كه قرار نيست ما بتوانيم!
روزنامه آفرینش نوشت:

"روزگذشته معاون علمي فناوري رئيس جمهور در دومين کنفرانس ملي «مهندسي و تکنولوژي‌هاي سبز براي آينده پايدار» با پرسشي در اين زمينه که فيس‌بوک، ماکروسافت و برندهاي مهم تلفن‌هاي همراه چگونه توانستند بازارهاي جهاني را کسب کنند، افزود: اين نوع شرکت‌ها داراي ايده‌هاي خلاقانه بودند که اين ايده‌ها موجب رشد آنها شد."

اين گفته‌هاي مقام علمي كشور همچون سخنراني‌هاي ديگر همايش‌ها، صحبت‌هايي است كه با خواندش تصور مي‌شود زين پس تمام بودجه‌هاي علمي، چشم‌اندازهاي صنعتي و امور تحقيقاتي كشور بر منطق گفته شده حركت خواهند كرد و كافي است منتظر ثمردهي اين خط و مشي باشيم!.

اما درمقام عمل نه تنها چنين گفتارهاي زيبايي محقق نمي‌شود، بلكه هيچ عزمي براي ارتقاي تكنولوژي در بخش‌هاي پربازده ديده نمي‌شود و مبنايي براي تغيير رويه فعلي وجود ندارد. تكنولوژي همواره با ثروت همراه است، لذا اگر توان علمي كشور در ساخت و توليد محصولات سخت افزاري و نرم افزاري ارتقا يابد مسلماً بار اقتصادي مناسبي براي جامعه خواهد داشت.

مشكل اينجاست كه تكنولوژي و صنايع مادر دركشور ما در انحصار اقتصاد حكومتي قرار گرفته‌اند. معاون علمي فناوري رئيس جمهوري از تكنولوژي‌هاي سبز براي آينده پايدار سخن مي‌گويد و ايده‌هاي خلاقانه را موجب رشد بيان مي‌كنند اما از همين ايده‌آوران و مخترعان بومي استقبالي صورت نمي‌گيرد.

در دانشگاه MIT كه همه ساله به‌عنوان برترين دانشگاه مهندسي جهان انتخاب مي‌شود، بخشي براي ارائه طرح‌هاي علمي و فناوري وجود دارد كه طرح‌هاي جديد درحوزه تكنولوژي‌هاي پايدار و زيست محيطي را خارج نوبت مورد بررسي و تامين اعتبار مي‌كنند.

حال در روند حمايت از مخترعين داخلي و طرح‌هاي تحقيقاتي آنها ما چه مي‌كنيم؟ پس از گذراندن مراحل مختلف بوركراسي كه بعضاً چند سال به درازا كشيده مي‌شود، مخترع ما با هزينه شخصي خود مرحله آزمايشگاهي طرح را پيش مي‌برد و خواستار حمايت براي مرحله اجرايي است كه هيچ اهميتي به تلاش‌ها، مطالعات، صرف عمر و هزينه وي نمي‌شود و به قول معروف "دست به سرش مي‌كنند". همين مخترع دلسرد شده تنها با ايميل پروپوزال ترجمه شده طرح خويش به يكي از دانشگاه‌هاي معتبرجهان، بورسيه مي‌شود و درآنجا به مراحل بسياري بالايي درحوزه تحقيقاتي دست مي‌يابد. تازه بعد ازآن ما گلايه مي‌كنيم كه با فرار مغزها مواجهيم!

اخيراً شرکت ايرباس يکي از دو غول هواپيماسازي جهان گفته است تا پايان سال جاري ميلادي (2017) خودروي پرنده توليد مي کند و در طرحي جامع به دنبال تشكيل و توسعه ناوگان حمل و نقل هوايي اتوبوسي و اتومبيل‌هاي چند سرنشين براي كاهش ترافيك شهري و آلودگي محيطي مي‌باشد، آن وقت ما هيچ طرح داخلي مبني بر توسعه صنعت خودروسازي را بر نمي‌تابيم و اهميتي براي آنها قائل نمي شويم. بايد قبول كنيم كه ما نمي‌خواهيم كه بتوانيم! چرا كه امروز برخي از طراحان و مهندسان بزرگترين برندهاي خودروسازي جهان نخبگان ايراني‌هستند كه به سبب فراهم نبود امكانات و توان فني حاضر به بازگشت به ايران نيستند. آيا ما توان فراهم سازي امكانات صنعتي و زمينه تحقيقات علمي را نداريم؟ جواب منفي است. بلكه ما قصدي براي برهم زدن سود كنوني كه بي هيچ واسطه به جيب خودروسازان داخلي مي‌رود را نداريم.

ما حاضريم با قراردادهاي سنگين با خودروسازان خارجي با آنها محصولات چند رده خارج شده ساليان پيش اروپا را واردكنيم و سود آن را با طرف غربي شريك شويم، اما زمينه را براي اخلال در اين روند اقتصادي كه به صورت تحميلي به مردم ارائه كرده‌ايم را حفظ نماييم.

آنچه گفته شد نه از سر تخريب صنعت خودروسازي كشور باشد چرا كه چشم‌ها مي‌بيند و عقل‌ها قضاوت مي كنند. اما مراد از طرح اين بحث بي توجهي نسبت به سرمايه‌هاي انساني كشور است كه براي تلاش‌هاي مطالعاتي آنها و دستاوردهاي علمي‌شان اهميتي قائل نمي شويم. همانطور كه تكنولوژي موجب سودآوري اقتصادي مي‌شود، براي توليد تكنولوژي نيز نياز به هزينه اقتصادي است. اما اين هزينه‌ها در كشور ما چطور و چگونه صرف مي‌شود ؟!




تاریخ انتشار: ۰۷:۱۸ - ۲۹ دی ۱۳۹۵ - 18 January 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن