واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مصوبه دولت امريكا مانع حضور هنرمندان در جشنواره تئاتر فجر شد
در نشست رسانهاي سي و پنجمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، دبير اين رويداد هنري به اين مسئله اشاره كرد كه سال گذشته با يك مسئله كمتر چالش داشتيم كه امسال مشكلاتي را براي ما ايجاد كرد...
نویسنده : جواد محرمي
در نشست رسانهاي سي و پنجمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، دبير اين رويداد هنري به اين مسئله اشاره كرد كه سال گذشته با يك مسئله كمتر چالش داشتيم كه امسال مشكلاتي را براي ما ايجاد كرد و آن هم مصوبه غيرعادلانه امريكاست كه در بخش دريافت ويزا و سفر برخي گروههاي تئاتري به ايران نتوانستيم دعوت لازم را انجام دهيم.
نشست خبري سي و پنجمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر روز گذشته با حضور سعيد اسدي، دبير جشنواره و پيمان شريعتي، دبير اجرايي اين رويداد هنري و جمعي از نمايندگان رسانهها در سالن كنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
با وجود اينكه مسئولان دولت يازدهم از برجام به عنوان يك دستاورد كه توانسته بخشي از تحريمهاي ظالمانه را از ميان بردارد ياد ميكنند و مدعياند گشايشها در بخشهاي مختلف ايجاد شده و حتي سال گذشته رئيسجمهور مشكل آب خوردن مردم را نيز به برجام ربط داده بود، روز گذشته دبير جشنواره تئاتر فجر از مصوبه غيرعادلانهاي سخن گفت كه امسال باعث شده براي ورود ميهمانان خارجي به داخل كشور مشكلات تازهاي ايجاد شود.
پيمان شريعتي، دبير اين جشنواره نيز در سخنان خود به اين مسئله اشاره كرد كه به عنوان مثال براي گروه ۴۰ نفره لهستان مشكلات عديدهاي براي حضور در ايران پيش آمده است.
گفتمان انقلاب اسلامي بايد در جشنواره تئاتر فجر برجسته شود
سعيد اسدي در بخشي از اين نشست از جشنواره تئاتر فجر به عنوان بزرگداشت فجر انقلاب اسلامي ياد كرد و به اين مسئله اشاره كرد كه در اين رويداد، گفتمان انقلاب اسلامي بايد مطرح و برجسته شود.
وي در بخش ديگري از اين نشست درباره انتخاب آثار بخش بينالملل و نيز در پاسخ به اينكه اين آثار ارتباطي با انقلاب اسلامي و مناسبت دهه فجر پيدا ميكنند يا خير، اظهار كرد: اعتقاد من اين است كه تئاتر ايران براي جهان پيشنهاد دارد و بايد در اين راستا فرصتسازي كرد كه يكي از اين فرصتها جشنواره تئاتر فجر است.
وي خاطرنشان كرد: در دنيا مجموعه آثاري كه به لحاظ تكنيكي يا مضموني اجرا ميشوند بايد براي انتخاب با فرهنگ ما مطابقت داشته باشند. بر اين اساس يكي از آثاري كه در جشنواره امسال كاملاً با رويكرد و موضوعات مدنظر منطقه منطبق است، نمايشي از اسپانياست كه به سفر پناهندگان برخي از كشورهاي اطراف ما به اروپا ميپردازد.
تئاتر ايران بايد از فرماليسم افراطي رها شود
اسدي در ادامه تأكيد كرد: تئاتر كاويدن مدبرانه جامعه است و نميتواند نسبت به مسائلي كه مبتلابه جامعه است بياعتنا باشد. نقادي و تعامل با جامعه سويه مهمي در هنر تئاتر است و يكي از كاركردهاي هنر نمايش براي رستگار كردن جامعه همين مورد است. از اهداف هر جشنوارهاي ايجاد نشاط عمومي است و به نظر من جشنواره عرصه رقابت نيست بلكه سهيم بودن مردم در اين رويداد اهميت زيادي دارد. ديدگاه حاكم بر وزارت ارشاد بحث ايران فرهنگي است و تعامل تئاتر با اقشار مختلف جامعه به ويژه در جريان برگزاري جشنواره فجر از اهميت زيادي برخوردار است.
وي از گرايش افراطي هنر تئاتر در سالهاي اخير به فرماليسم و زيباييشناسي به عنوان يك آسيب ياد كرد و به اين اشاره كرد كه ما به اين بازخواهيم گشت كه تئاتر فقط زيباييشناسي فرمي نيست. امروز تئاتر شهرستانهاي ما جاي خود را در اين هنر در سطح كشور پيدا كرده است و اميدواريم آنچه مشاهده ميكنيم عصاره تئاتر كشور باشد. اعتقاد من اين است كه تئاتر ايران براي جهان پيشنهاد دارد و بايد در اين راستا فرصتسازي كرد كه يكي از اين فرصتها جشنواره تئاتر فجر است.
تداخل جشنواره تئاتر و فيلم فجر
در بخشي از اين نشست دبير اجرايي جشنواره تئاتر فجر هم با اشاره به اينكه تا روز ۱۲ بهمن اجراي رسمي جشنواره ادامه خواهد داشت، گفت: از ۱۲ تا ۲۲ بهمنماه بخش ديگر و در واقع ادامه جشنواره را خواهيم داشت كه آن هم به حضور گروه «يوجينو باربا» در ايران مربوط ميشود. او به همراه گروه خود روز ۱۲ بهمن به ايران ميآيد و پنج روز اجراي عمومي به همراه مستركلاس و وركشاپ براي وي برنامهريزي شده است.
شريعتي ادامه داد: جشنواره سيوپنجم تئاتر فجر شايد به لحاظ مهمان يكي از مهمترين دورههاي اين جشنواره باشد، چراكه امسال حدود 2هزار نفر مهمانخواب از شهرهاي مختلف داريم كه به تهران سفر ميكنند و قطعاً سرويسدهي به آنها در اولويت جشنواره است. ضمن اينكه حدود ۲۰گروه نمايشي خارجي هم با تعداد نفرات مختلف به ايران ميآيند كه مثلاً گروه لهستان ۴۰ نفر هستند و تمام آنها مشكلات عديدهاي را به لحاظ ورود بار يا حضور در ايران دارند.
او خاطرنشان كرد: جشنواره تئاتر فجر يكي از مهمترين جشنوارهها در حوزه اجرايي است، چراكه در جشنوارهاي مثل فيلم فقط كپي فيلمها آماده ميشود اما در تئاتر از ويزا گرفته تا بار و دكور گروههاي نمايشي و شرايط سياسي كه حضور گروهها را تحت تأثير قرار ميدهد، مشكلات متعددي وجود دارد.
وي با اشاره به اينكه در اين دوره از جشنواره دو كار نمايشي بزرگ بر پايه ادبيات جهان يعني «كوري» ژوزه ساراماگو و «در اعماق» ماكسيم گوركي اجرا ميشوند از همكاري شهرداري تهران در بخشهاي مختلف ياد و اشاره كرد كه در روزهاي آينده بايد شاهد حجم تبليغاتي كه براي جشنواره تئاتر در نظر گرفته شده است، باشيم. سيوپنجمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر از يكم تا 12 بهمن ماه در تهران برگزار ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]