تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند اِبا دارد از اين كه باطلى را حق معرفى نمايد، خداوند اِبا دارد از اين كه حق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835661770




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ورود مجلس به اقتصاد دانش بنيان دولت را هم غافلگير كرد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ورود مجلس به اقتصاد دانش بنيان دولت را هم غافلگير كرد
با وجود قانون سرمايه‌گذاري خارجي در كشور مصوب اوايل دهه 80، مجلس طي روزهاي گذشته طرحي را به تصويب رساند و به‌رغم عدم پيشنهاد دولت، در برنامه ششم توسعه گنجاند كه طي آن دولت مكلف به تأسيس شركت‌هاي دانش‌بنيان با مشاركت شركت‌هاي خارجي است.
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام 


با وجود قانون سرمايه‌گذاري خارجي در كشور مصوب اوايل دهه 80، مجلس طي روزهاي گذشته طرحي را به تصويب رساند و به‌رغم عدم پيشنهاد دولت، در برنامه ششم توسعه گنجاند كه طي آن دولت مكلف به تأسيس شركت‌هاي دانش‌بنيان با مشاركت شركت‌هاي خارجي است. اين تصميم در جريان بررسي گزارش كميسيون تلفيق در مورد ماده 81 لايحه برنامه ششم توسعه، اتخاذ شد. اين در حالي است كه همزمان دولت با تأسيس صندوق سرمايه‌گذاري جسورانه طي هفته‌هاي اخير در بازار فرابورس سعي در جذب سرمايه‌هاي سرگردان داخلي به منظور توسعه و تقويت شركت‌هاي دانش بنيان كرده است. گفتني است هر دوي اين اقدامات به منظور تحقق سياست‌هاي ابلاغي رهبر انقلاب در حوزه علم و فناوري معرفي شده‌اند.

اين دومين ورود جسورانه مجلس به توسعه اقتصاد دانش بنيان بعد از قانون حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان به شمار مي‌رود.
 جذب سرمايه‌گذار خارجي در شركت‌هاي دانش بنيان و مشاركت شركت‌هاي خارجي براي تأسيس شركت‌هاي دانش‌بنيان دو روي سكه توسعه شركت‌هاي دانش بنيان هستند. بنابراين رفع خلأهاي قانوني اين اقدامات كه مجلس و دولت بر سر ضرورت آنها متفق‌القولند از جمله دغدغه‌هاي مشترك اين دو نهاد است كه مجلس ترجيح داده است به رغم عدم پيشنهاد دولتي، آن را در لايحه برنامه ششم بگنجاند.

جذب سرمايه براي پيشبرد اهداف علم و فناوري ايده‌آل هر جامعه‌اي است. در مورد كشور ما دو گزينه از جنس سرمايه در برابر برنامه‌ريزان و مجريان قرار دارد كه بهره‌مندي نظام علم و فناوري ما از آنها ساز و كارهاي اجرايي خاص خود را مي‌طلبد. يكي جذب سرمايه‌هاي سرگردان داخلي مانند هزينه‌هايي كه افراد جامعه براي خريد و پس انداز طلا و سكه و ارز و ملك در نظر مي‌گيرند و ديگري جذب سرمايه‌گذار خارجي، اما هر دوي اينها يك وجه مشترك دارند:‌«‌اطمينان بخشي براي حفظ و بازگشت اصل و سود سرمايه گذاري» كه محكم‌ترين مشوق براي سرمايه‌گذاري است.
با اين وجود طي هشت سال گذشته كه شركت‌هاي دانش‌بنيان در ايران اعلام موجوديت كردند و در فرآيند دانش‌بنيان و درون‌زا كردن اقتصاد نقش پذيرفتند، هيچ برنامه‌اي از سوي دولت‌ها در هيچ دوره‌اي براي جذب سرمايه صورت نگرفت.
  
سرمايه‌ها نيامدند، شركت‌ها را بياوريد
با اين وجود، مجلس در جريان بررسي گزارش كميسيون تلفيق در مورد ماده 81 لايحه برنامه ششم توسعه، پا را از جذب سرمايه براي شركت‌هاي دانش‌بنيان فراتر گذاشته و دولت را مكلف كرده است به منظور افزايش درون‌زايي اقتصاد با رعايت قانون تشويقي و حمايت از سرمايه‌گذاري خارجي مصوب 1381 و قانون حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان مصوب سال 1389 از تأسيس شركت‌هاي دانش‌بنيان در داخل كشور با مشاركت شركت‌هاي خارجي صاحب صلاحيت و داراي دانش براي طراحي، مهندسي، ساخت، نصب تجهيزات و انتقال فناوري در حوزه‌هاي انرژي شامل بالادستي و پايين‌دستي نفت‌ و گاز و تبديل نيروگاهي و اعطاي تسهيلات لازم در اين زمينه در قالب بودجه سنواتي حمايت كند.

همچنين نمايندگان ملت در تبصره اين بند مصوب كردند، شركت‌هايي كه تحت عنوان انتقال فناوري با طرف ايراني قرارداد منعقد مي‌كنند بايد شركتي دانش‌بنيان با حداقل 51درصد سهم متخصصان و سرمايه‌گذاران ايراني در داخل كشور براي اين منظور به ثبت برسانند تا از طريق رشد فناوري در گذر تغييرات زمان بومي شود.
آنچه باعث شده دولت محتاط‌تر از مجلس در ورود سرمايه‌گذار خارجي عمل كند و مجلس اين تابو را بشكند، در نوع خود قابل‌توجه است. آن هم در شرايطي كه دولت در حفظ شيب افزايش موجودي صندوق نوآوري و شكوفايي با تنگناهايي مواجه است.
  
تفاوت استراتژي‌هاي سرمايه‌گذاري و تأسيس شركت
سيدمحمد صاحبكار خراساني، سرپرست امور شركت‌ها و مؤسسات دانش‌بنيان معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در اين رابطه به «جوان» مي‌گويد: سرمايه‌گذاري خارجي در كشور تابع قانون دهه‌هاي قبل است و در اين باره مشكلي وجود ندارد.
وي در عين حال مي‌افزايد: ورود سرمايه‌گذار خارجي همزمان مي‌تواند مزايا و معايبي داشته باشد و بايد به صورت موردي بررسي شود و استراتژي سرمايه‌گذاري مورد به مورد مطالعه و تصميم‌گيري شود. در جريان سرمايه‌گذاري خارجي روي منابع يا ايده‌هاي داخلي بايد دقت شود منافع ملي به صورت حداكثري حفظ شود.  صاحبكار در خصوص تأسيس شركت دانش بنيان با شرايطي كه در مصوبه اخير مجلس آمده ادامه مي‌دهد: هر شركتي در محدوده قوانين جمهوري اسلامي ايران به ثبت برسد مي‌تواند از مزاياي قانوني حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان بهره‌مند شود، اما نمايندگي و شعبه شركت‌ها نمي‌توانند از اين مزايا استفاده كنند.  وي همچنين از راه‌اندازي صندوق سرمايه‌گذاري جسورانه در فرابورس طي هفته‌هاي اخير خبر مي‌دهد و مي‌گويد: اين صندوق سرمايه‌گذاران حرفه‌اي بورس را تشويق به پذيره‌نويسي سهام مي‌كند و پول آن صرف توسعه شركت‌هاي دانش بنيان مي‌شود كه در نوع خود اقدام پيشرفته‌اي در راستاي جذب سرمايه‌هاي سرگردان است.

شركت‌هاي دانش بنيان جايي ميان اطمينان بخشي و اطمينان‌گيري
در حال حاضر شركت‌هاي دانش بنيان و محصولات آنها در دنيا تجارت ميليون دلاري را به خود اختصاص مي‌دهند و هنوز معلوم نيست چون پولدارند جدي گرفته مي‌شوند يا چون جدي گرفته شده‌اند، پولدار شده‌اند. بنابراين شايد مشاركت خارجي در تأسيس شركت‌هاي دانش‌بنيان تا حدودي بتواند رقابت نابرابر دانش بنيان‌هاي داخلي و خارجي را تعديل كند، اما قطعاً اين اقدام برنامه‌اي را مي‌طلبد كه نفوذناپذيري به‌رغم توسعه مشاركت‌ها يكي از آنها خواهد بود.
علاوه بر اين، آنچه آشكار است اين است كه دولت و مجلس هنوز ترجيح مي‌دهند به جاي جلب اطمينان سرمايه‌گذاران، خود از جانب تأمين به موقع سرمايه مطمئن باشند و هنوز براي برنامه‌ريزي و تغيير سياست‌هاي سرمايه‌اي كشور برنامه‌اي ندارند و ترجيح مي‌دهند همچنان روي سرمايه‌هاي بزرگ و تضمين شده حساب كنند تا سرمايه‌هاي خرد و خانگي و محلي.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن