تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844123788




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سید مهدی طباطبایی:رد صلاحیت روحانی به صلاح کشور نیست/با فرمان دولت قبل، پیش می‌رفتیم، نظام لطمه می‌خورد/قوه قضائیه به زندانیان سیاسی و غیر سیاسی رسیدگی کند


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



سید مهدی طباطبایی:رد صلاحیت روحانی به صلاح کشور نیست/با فرمان دولت قبل، پیش می‌رفتیم، نظام لطمه می‌خورد/قوه قضائیه به زندانیان سیاسی و غیر سیاسی رسیدگی کند
تا همین چند سال پیش بیشتر او را در قاب تلویزیون می‌دیدم. او که در جریان انتخابات مجلس هفتم مورد حمایت لیست آبادگران بود و به مجلس راه پیدا کرد بعدها از منتقدین سیاست‌های احمدی نژاد شد و در نوبت‌های مختلف باب انتقاد از احمدی نژاد باز نگه داشت و به همین دلیل حضورش در برنامه‌های صدا و سیما کمرنگ شد.
روز نو :  تا همین چند سال پیش بیشتر او را در قاب تلویزیون می‌دیدم. او که در جریان انتخابات مجلس هفتم مورد حمایت لیست آبادگران بود و به مجلس راه پیدا کرد بعدها از منتقدین سیاست‌های احمدی نژاد شد و در نوبت‌های مختلف باب انتقاد از احمدی نژاد باز نگه داشت و به همین دلیل حضورش در برنامه‌های صدا و سیما کمرنگ شد. این حضور آنقدر کمرنگ شد که چندی پیش حضورش در تلویزیون بخاطر ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی، باعث تعجب نشد. با این حال اما هرگز مسیر صحبت‌هایش را تغییر نداد و با اینکه بیشتر به معلم اخلاق شناخته شده است اما مسیر اظهارنظرهای سیاسی‌اش مورد توجه رسانه‌ها قرار می گرد. همراه نواب صفوی و آیت الله کاشانی این روزهایش را در دفتری حوالی خیابان محلاتی تهران می‌گذراند و همچنان به رسم درس اخلاق، مسئولان را در هر سمتی مورد نصحیت و پند و اندرز قرار می‌دهد. این عضو جامعه روحانیت مبارز که از حامیان سرسخت حسن روحانی است در گفت‌و‌گویش با امید ایرانیان نسبت به احتمال رد صلاحیت روحانی واکنش نشان می‌دهد و آن را به صلاح کشور نمی‌داند. گفت‌وگوی  با این معلم اخلاق اهل رفسنجان که قبل از ارتحال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، انجام شد، در ادامه می‌آید:


 هر چه به انتخابات نزدیک‌تر، بیشتر شاهد بداخلاقی‌های سیاسی می‌شویم. این موضوع مانند یک رسم در کشور ما شده است. فکر می‌کنید که راهکار این موضوع چیست؟


اول باید تذکر دهم که کشور ما یک کشور، اسلامی است. بنابراین مردم توقع بیشتری دارند که ما به وظایف دینی‌مان عمل کنیم. حالا برخی کشورما اسلامی نیستند، ماجرا فرق می‌کند. اما دروغگویی، تهمت زدن، اختلاس و امثالهم در یک کشور اسلامی، انتظار نمی‌رود که رخ دهد. اما درباره انتخابات باید بگویم که برخی ممکن است، حرف‌هایی بزنند که از نظر سیاسی جای تأمل داشته باشد. اما باید به یاد داشته باشیم که هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. ممکن است، برخی حرفها درست باشد اما وقتی در آستانه انتخابات زده می‌شود، دیگر اثرگذاری لازم را ندارد. چراکه اینطور برداشت می‌شود که برخی در پی بهره برداری انتخاباتی هستند. بنابراین دلیل نمی‌شود که هر حرفی که به ذهنمان می‌رسد، بزنیم و آن را در رسانه‌ها مطرح کنیم. هیچ گاه نباید به گونه‌ای حرف بزنیم که در جامعه، نزاع و کشمکش ایجاد شود. چراکه این کشمکش‌ها به نظام ما آسیب می‌رساند. رهبر انقلاب هم در دیدار با مردم قم گفتند که نزاع‌ها را کنار بگذارید. درباره نزاع‌های داخلی هم به سران قوا تلویحاً تذکر دادند که به مسائل کشور دامن نزنند. حضرت امام هم بارها تأکید کردند که با کشمکش و دعوا، نظام را تضعیف نکنید. چون باعث بدبینی جامعه می‌شود. بنابراین باید بساط دعوا و نزاع در کشور جمع شود و این نکته را هم به یاد داشته باشیم که باطن خوب، هرگز دعوا نمی‌کند و باید ترسید از روزی که باطن افراد، مشخص شود. بنابراین راهکار این موضوع این است که به جای دعوا، مسئولان به فکر مردم باشند. مسائل بسیار زیادی در قوه قضائیه وجود دارد و مشکلات زیادی درباره این در قوه، در جامعه مطرح است که بهتر است مسئولان قوه قضائیه نسبت به نقدها بی تفاوت نباشند. لازم است که قوه قضائیه به زندانیان از هر قشری اعم از سیاسی و غیر سیاسی، بر اساس دستورات اسلامی رسیدگی کند. قوه مجریه هم کار خودش را بکند. یعنی اوضاع را رصد کند. در جامعه فقر، بیکاری، گرانی از جمله مشکلاتی است وجود دارد و زیبنده نظام نیست و باید حل شود. در این شرایط دیگر زمانی برای دعوا نمی‌ماند. اگر هر قوه‌ای کار خود را انجام دهد، این مشکلات پیش نمی‌آید.


اما بعضاً دیده می‌شود که برخی مسئولان به گونه‌ای عمل می‌کنند، که جای انتقاد از عملکردشان وجود دارد.


بله. درست است اما از قدیم می‌گفتیم که حرمت امامزاده را باید خود امامزاده نگه دارد. اگر می‌خواهیم، هیچ قوه‌ای تضعیف نشود، آقایان باید حرمت خود را نگه دارند. وقتی حرفهای ناروا زدند و اقداماتی ناشایست کردند که مردم هم متوجه آن شدند و بعد حاضر به عذرخواهی از مردم هم نشدند، دیگر چه توقعی داریم؟ این بدان معناست که آنها خودشان در حال تضعیف قوه خود هستند. هیچ قوه‌ای نباید شخصیت خود را خورد کند و وارد کاری که به او مربوط نیست، بشود.


نزدیک به 4 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری آتی باقی مانده است. توصیه شما به حسن روحانی به عنوان رئیس دولت چیست؟


مسأله گرانی و فقر مردم باید حل شود. فکر می‌کنید که ما چقدر می‌توانیم به فقرا برسیم؟ همین الان فردی برای تهیه پول داروی فرزندش پیش من آمد. آیا این رواست که مردم تنگدست و برخی در پی دعوا با باشند. دعواهایی که هیچ سودی هم برای کشور ندارد. اگر دولت مسأله فقر و بیکاری را حل کند، قطعاً دوباره مردم به او اقبال نشان خواهند داد.


اما حل مسأله فقر در کشور، بنیادی است و حل این معضل به دست دولت زمانبر و بسیار سخت است و نیاز به همراهی قوا دارد.


بله. درست است. همه باید برای حل مشکل فقر در کشور کمک کنند. ضمن اینکه دولت قبل هم در ایجاد گرانی و بر هم خوردن فضای کشور، کم مقصر نبود. به طوری که اگر با همان دست فرمان پیش می‌رفتیم، قطعاً به نظام لطمه جدی وارد می‌شد. یکی از عوامل موفقیت ایمان مردم است. این در حالی است که ایمان با فقر از بین می‌رود.


فکر می‌کنید که روحانی می‌تواند در انتخابات آتی، مرد پیروز میدان رقابت باشد؟


اول این نکته را اشاره کنم که در شرایط فعلی، هیچ فردی بهتر از روحانی برای اداره کشور وجود ندارد. اسامی زیادی مطرح می‌شود که به نظرم باز هم روحانی نسبت به دیگران بهتر است. شاید برخی ندانند که حسن روحانی و دولتش چه اقداماتی کرده و دولت قبل چه بر سر کشور درآورده است. اما من به شما می گویم که مردم بدانند، تمام دغدغه روحانی در این دولت، پر کردن چالش‌هایی است که دولت گذشته ایجاد کرده است. امروز کشور ما می‌توانست موفق‌تر باشد اگر در دولت گذشته برخی اتفاقات رخ نمی‌داد. یعنی ارتباطات ما با دنیا در دولت قبل به حداقل رسید. درحالی که آیا ما نیاز به صادرات و واردات نداشتیم؟ بخشی از فسادی که در کشور ایجاد شد، به دلیل همین موضوع تحریم‌ها بود.


موضع جامعه روحانیت مبارز درباره حمایت از حسن روحانی برای انتخابات آتی چیست؟


آقایان هنوز تصمیم نگرفته‌اند. البته جلساتی برگزار شده است اما هنوز مشغول گفت و گو هستیم. نتیجه نهایی را سخنگوی جامعه روحانیت مبارز اعلام می‌کند. اما قطعاً شرکت و حضور مردم در انتخابات هدف ما است.


برخی در این میان بحث رد صلاحیت حسن روحانی مطرح کردند. به نظر شما این اتفاق تا چه اندازه محتمل است؟


این نکته را یادآور شوم که امیدوارم در انتخابات پیش رو همه آقایان، اخلاقیات دینی را نگه دارند و با بداخلاقی بیش از این به کشور آسیب نزنند. درباره طرح بحث رد صلاحیت هم باید بگویم که طرح چینین بحثی به صلاح کشور نیست. ضمن اینکه رد صلاحیت ایشان هم به صلاح کشور نیست. اما نکته مهم این است که برخی مواقع اگر رد صلاحیت صورت گیرد، بغض، کینه و عداوت افراد مشخص می‌شود. خدا روزی را نیاورد که افراد عدم صلاحیت‌ها را بر اساس یک تنگ نظری‌ها و عقده‌های گذشته انجام دهند و فکر کنند که مردم هم این موضوع را نمی‌فهمند. زمانی که مردم متوجه شوند، آرام نمی‌نشینند و جنجال ایجاد می وشد.


بنابراین باید دلایل رد صلاحیت‌ها مشخص شود. زمانی فردی را در حد یک استان رد صلاحیت می‌کنیم، نیاز است که فقط افراد آن استان بدانند که چرا رد صلاحیت صورت گرفته است اما در تأیید و یا رد صلاحیت رئیس جمهور موضوع به گونه دیگری است. یعنی چون رئیس جمهور مطعلق به همه کشور است، همه مردم باید دلیل آن را بدانند. دلیل هم باید به گونه‌ای باشد که همه قانع شوند که اگر نشوند، همان مسأله عداوت شخصی افراد پر رنگ می‌شود.


نکاتی هم درباره کاندیداتوری خانم دستجردی به گوش رسیده است. به نظر شما آیا کاندیداتوری زنان می‌تواند، نقطه روشنی را ایجاد کند؟


زنان در انتخابات ریاست جمهوری معمولاً کاندیدا می‌شوند ولی آنچه بیش از کاندیداتوری مطرح است، بحث رجل سیاسی است. یعنی شورای نگهبان باید تعیین تکلیف کند که آیا یک زن می‌تواند رجل سیاسی باشد یا خیر. بنابراین کاندیداتوری زنان ایرادی ندارد اما درباره تأیید صلاحیت‌ها، تفسیرهای متفاوتی وجود دارد. این نکته نیز قابل ذکر است که اگر درکشور ما بحث ریاست جمهوری زنان مطرح شود، چون ارق دینی و مذهبی وجود دارد، ممکن است که بعضاً از علما واکنش نشان دهند. نکته دیگر اینکه اگر بخواهیم از این الگو بگیریم که فلان خانم در فلان کشور کاندیدا شده و در ایران باید چنین روشی پیاده شود، خطرناک است.
امید ایرانیان



تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن