واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در روزی که حقوقی ها دست از حمایت شاخص برداشتند ، نمادهای بورسی خودرویی و پالایشی بیشترین نقش را در کاهش ۲۲۴ واحدی شاخص کل ایفا کردند. به این ترتیب شاخص کل ۳ دهم درصد افت کرد. عملکرد نمادهای خودرویی درست برعکس روز قبل از آن یعنی یکشنبه بود که نقش اصلی را در مثبت شدن شاخص داشتند.
به گزارش اقتصادنیوز ، روز دوشنبه تشدید فشار فروش باعث شد که قیمت این نمادهای خودرویی در مسیر نزولی قرار گیرد و با افت قیمت بر شاخص کل فشار وارد کنند. انتشار عملکرد 6ماه «شبریز» بر معاملات سایر نمادهای پالایشی فشار وارد کرد. عملکرد نامناسب پالایشگاه تبریز، توقف نماد معاملاتی این شرکت را به دنبال داشت. با این حال نگرانی درخصوص احتمال تعدیل سودآوری سایر شرکتهای پالایشی، نزول قیمت این نمادها را به دنبال داشت. پس از پایان معاملات دوشنبه پیشبینی سود هر سهم پالایش نفت تبریز بر اساس عملکرد 6 ماهه با تعدیل منفی 83درصدی سودآوری روی «کدال» قرار گرفت.
اما مهمترین اتفاق روز دوشنبه انتشار صورتهای مالی بانک ملت و ریزش 75درصدی سودخالص این بانک نسبت به پیشبینی قبل بود. با ارائه عملکرد بانک ملت باید در انتظار بازگشایی نماد این بانک بود. همچنین احتمال بازگشایی سایر نمادهای بانکی با ارائه صورتهای مالی تعدیلشده وجود دارد. باید در نظر داشت که نمادهای بانکی نزدیک به 6 ماه است که از فضای بازار دور هستند.
در این میان پیش از این انتظار برای ریزش سودآوری این شرکتها با توجه به الزامات بانک مرکزی وجود داشت. در این شرایط، شناسایی سود ازسوی این شرکت عاملی امیدوارکننده است. باید در نظر گرفت، در صورتیکه تمامی الزامات بانک مرکزی در صورتهای مالی بانکها اعمال میشد بانک ملت نیز توانایی شناسایی سود برای سال جاری و سال مالی گذشته را نداشت.
دو بانک بزرگ بورسی دیگر نیز به نظر میرسد بر اساس نامه کنونی بانک مرکزی تعدیلات را در نظر بگیرند. در این میان باید توجه داشت که بانک صادرات پیش از این نیز از هزار میلیارد تومان ذخیره تکلیفی درخصوص مطالبات از دولت، تنها 100 میلیارد تومان را در نظر گرفته بود. در بانک تجارت نیز این ذخایر در صورتهای مالی سال گذشته در نظر گرفته نشده است. در نامه جدید بانک مرکزی که بهصورتهای مالی 6 ماهه این بانک ضمیمه شده است به لزوم اخذ ذخایر لازم مطالبات مشکوکالوصول و همچنین اعمال کسری ذخایر بازنشستگی کارکنان تاکید شده است. در این میان باید توجه داشت بخش مهمی که بانک مرکزی در نامههای پیشین خود برای بانکهای صادرات و تجارت به آن اشاره داشت، شناسایی سود حدود 1900 میلیارد تومانی ازسوی بانک صادرات بابت فروش شرکت نیشکر و همچنین مبلغ حدودی1500 میلیارد تومان بابت فروش شرکتهای مولد نیروگاهی تجارت فارس توسط بانک تجارت بوده است. همچنان درخصوص نحوه شناسایی این درآمدها توسط این بانکها تردید وجود دارد و کوتاه آمدن بانک مرکزی از موضع خود در این خصوص چندان محتمل نیست.
در روزهای آتی انتظار ارائه صورتهای مالی 6ماه نخست سال مالی جاری و پیشبینی سودآوری برای سال مالی جاری از سوی سایر بانکها وجود دارد. در این شرایط به نظر میرسد پس از بازگشایی نماد بانک ملت به تدریج باید در انتظار بازگشایی نماد معاملاتی دیگر بانکها نیز بود. در ماههای گذشته فعالان بازار توقف بانکها را یکی از عوامل فشار بر نقدشوندگی سهام و همچنین ایجاد ابهام در بازار عنوان میکردند. در شرایط کنونی بازگشایی نماد بانکها میتواند فضای منفی بازار را تشدید کند. گرچه نسبت به پیشبینیها، افت سودآوری این شرکت به مقدار فراوانی تعدیل شده است، اما همچنان ریزش سودآوری میتواند فشار زیادی از سوی فروشندگان را به دنبال داشته باشد. با این حال باید به این موضوع توجه داشت، در صورتیکه بانکها بتوانند از دولت مجوز شناسایی سود لازم را روی مطالبات خود دریافت کنند، بار سنگینی از دوش بانکها برداشته میشود. در این شرایط با طرح اصلاح نظام بانکی میتوان به شروع دوره جدیدی برای بانکها امیدوار بود.
۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]