واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: پایان بلاتکلیفی مسکن مهر
حسام عقبایی گفت: یکی از بهترین اقدامات مجلس تعیین تکلیف طرح مسکن مهر بود چرا که بسیاری از افراد با وجود پرداخت مبالغی هنوز مسکن خود را دریافت نکرده و بلاتکلیف بودند.
توجه ویژه مجلس و دولت به مقوله مسکن مهر آغازگر فصلی برای حل یک معضل چندین ساله است؛ ابتدا مجلس، دولت را موظف به تکمیل مسکن مهر کرد و سپس شورای پول و اعتبار نیز تسهیلات این بخش را افزایش داد.
به گزارش پولنیوز، چندی پیش مجلس در روند بررسی لایحه برنامه ششم توسعه و رسیدگی به ماده ٧٣ این لایحه، تکالیف دولت را برای ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن تعیین کرد بر اساس بخشی از این ماده قانونی دولت وظیفه دارد احداث مسكن مهر را متوقف و اعتبار لازم را براي تكميل واحدهاي نيمهكاره فراهم كند.
پس از آن شورای پول و اعتبار در اقدامی هماهنگ تسهیلات مسکن مهر را از 30 میلیون به 40 میلیون تومان افزایش داد تا تکمیل پروژه های نیمه تمام طرح یاد شده، مشروط به عدم استفاده از منابع جدید بانک مرکزی و با تشخیص و تایید بانک عامل، تسریع یابد.
امروز هم محسن نریمان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، گفت که افزایش تسهیلات به هیچ وجه به معنی افزایش قیمت مسکن مهر نیست زیرا قیمتها نهایی شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه افزایش تسهیلات به واحدهای تکمیل نشده تعلق می گیرد، تصریح کرد: این افزایش تسهیلات به متقاضیانی که از نظر پرداخت آورده مشکل دارند کمک می کند تا اورده خود را تکمیل و کار سریعترصورت گیرد.
نریمان گفت: واحدهای مسکن مهر را با امکانات زیر بنایی و روبنایی از جمله آب، فاضلاب، فضای سبز، درمانی و... تحویل می دهیم به همین جهت باید برای آماده سازی خدمات زیربنایی و روبنایی اعتبارات و یارانه تخصیص داده شود.
پیشینه
طرح مسکن مهر در سال 1385 و در ابتدای دولت نهم و همزمان با رشد جهشی قیمت مسکن در بازار و با رویکرد خانه دار کردن اقشار کم درآمد کلید خورد که اجرای آن بر واگذاری زمین رایگان از سوی دولت استوار بود.
در این طرح قرار بود سالیانه 1.5 میلیون واحد مسکونی ساخته و به مردم واگذار شود که به دلیل ناتوانی در تامین مالی و با وجود استقراض دولت از بانک مرکزی برای اجرای آن، در پایان دولت دهم فقط 1.2 میلیون واحد مسکونی تحویل متقاضیان شد و بقیه طرح ها نیمه تمام باقی ماند.
دولت یازدهم نیز تمایل چندانی به اجرای این طرح قانونی نداشت و وزیر مسکن و شهرسازی بارها از این طرح انتقاد کرده اما حالا مجبوراست که این طرح پر از ایراد و اشکال را نهایی کند و حتی متعهد شده که مسکن مهر تا پایان عمر دولت یازدهم تعیین تکلیف شده و ابهامات آن رفع شود.
بر اساس آمار بانک مسکن 502 هزار میلیارد ریال برای ساخت مسکن مهر در سطح کشور قرارداد منعقد شده که تاکنون 470 هزار میلیارد ریال آن به این پروژه ها پرداخت شده است.
از 2 میلیون و 300 هزار واحد مسکن مهر در کشور تاکنون یک میلیون و 682 هزار واحد به مرحله فروش اقساطی رسیده است. همچنین تاکنون 366 هزار میلیارد ریال از محل فروش اقساطی این پروژه ها وصول شده است.
تاثیر تعیین تکلیف مسکن مهر بر رکود
مصوبه مجلس به همراه تصمیم دولت برای پایان دادن به کار پروژه مسکن مهر با استقبال فعالان بازار مسکن همراه شده است؛ به گفته حسام عقبایی رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک پایان دادن به طرح مسکن مهر مهمترین اقدام دولت یازدهم است.
رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک در گفتگو با خبرنگار پولنیوز خاطر نشان کرد: یکی از بهترین اقدامات مجلس تعیین تکلیف این طرح بود چرا که بسیاری از افراد با وجود پرداخت مبالغی هنوز مسکن خود را دریافت نکرده و بلاتکلیف بودند.
وی در مورد افزایش تسهیلات خرید مسکن مهر از 30 میلیون به 40 میلیون نیز گفت: بسیاری از متقاضایان مسکن مهر به دلیل افزایش قیمت هایی که این طرح نداشت، نتواستند آورده خود را تکیمل کنند و این افزایش تسهیلات اقدام مثبتی است که می تواند دهکهای ضعیف جامعه را که به سختی از پس هزینه ها بر می آیند یاری کند.
حسام عقبایی ابراز امیدواری کرد با تمرکز دولت بر تکمیل مسکن مهر و نیز افزایش میزان تسهیلات بخش های نیمه کاره رها شده به زودی تکمیل شده و به متقاضیان تحویل داده شود.
رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک خاطر نشان کرد: دولتها باید بر روی یک برنامه جامع حرکت کنند؛ در حال حاضر تضمینی وجود ندارد که دولت دوازدهم سیاستهای دولت یازدهم را ادامه بدهد به همین جهت برخی مسائل مانند بهداشت، آموزش، مسکن و ... که نیاز به چشم انداز دارند باید در سطح کلان تعریف شوند و دولتها بر اساس آن حرکت کنند.
این کارشناس حوزه مسکن افزود: در این راستا وزارتخانه ها باید 5 تا 10 درصد حق اعمال سلیقه داشته باشند و سیاست کلی تغییر 100 درصدی نکند تا زندگی مردم تخت الشعاع قرار بگیرد.
وی در پایان گفت: تعیین تکلیف مسکن مهر اقدام مثبتی در راستای حمایت از دهکهای پایین جامعه است اما در اقتصاد کلان کشور همچون خروج از رکود و حل معضل مسکن تاثیر چندانی ندارد.
به گزارش پولنیوز، دولت یازدهم طرح های بسیاری برای خانه دار شدن مردم از جمله مسکن اجتماعی را مطرح کرد، طرح هایی که در عمل نتواستند نسخه مناسبی برای رونق مسکن باشند به همین جهت به نظر می رسد اقداماتی همچون تعیین تکلیف طرح های نیمه کاره از بهترین راهکارهایی است که دولت می تواند انجام داده و بسیاری از متقاضیان این طرح ها را از بلاتکلیفی خارج کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۹ - ۱۶ دی ۱۳۹۵ - 05 January 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]