واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در مقدمه گزارش خود به دستاوردهای این آژانس در سال 2016، از تهیه گزارش اصلی درباره تأیید و نظارت بر فعالیت های هسته ای ایران، اجرایی کردن متمم الحاقی به کنوانسیون حفاظت فیزیکی مواد هسته ای (CPPNM)، عکس العمل در مقابل شیوع بحران زیکا در آمریکای لاتین و حوزه کارائیب و نهایتا ترویج راه حل های هسته ای امن برای تحقق توسعه پایدار در سراسر جهان، به عنوان برخی از دستاوردهای اصلی این آژانس در سال 2016 اشاره کرده است.
قسمت اول این گزارش به ایران اختصاص داده شده و در آن آمده است: گزارش اصلی درباره روند اجرای برجام یا طرح جامع اقدام مشترک (JCPOA) در روز 16 ژانویه سال 2016 از سوی یوکیو آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی منتشر شد. در این گزارش تایید شده است که ایران مراحل آماده سازی موارد ذکر شده در ضمیمه 5 برجام که در ماه جولای 2015 بین ایران و گروه موسوم به E3 / EU + 3 شامل چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلستان، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا امضاء شد، را کامل کرده است.
حال نمایندگان مجلس به بررسی این گزارش و رویکردهای آژانس در تدوین آن پرداخته اند.
نظارت بر برجام؛ دستاورد آژانس در سال ۲۰۱۶
مجتبی ذوالنوری، با اشاره به گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره دستاوردهایش در سال 2016، گفت: یکی از محورهای عملکرد آژانس در سال 2016، نظارت بر اجرای برجام از سوی ایران بود، که این مسئله را می توان یکی از وظایف مهم این نهاد در سال گذشته دانست.
مجتبی ذوالنوری
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: کار آژانس در سال 2016، کار راحت و سهلی بود، زیرا جمهوری اسلامی در اجرای توافق هسته ای به تمام تعهداتش به خوبی عمل کرد، از این رو نظارت بر اجرای آن، تهیه گزارش و ارائه آن کار آسانی برای این نهاد بین المللی بوده است.
وی گفت: مأموران و بازرسان آژانس برای بررسی وضعیت تأسیسات هسته ای ایران به صورت مداوم در کشورمان حضور فیزیکی داشتند و دوربین های آنها نیز به صورت آفلاین عملکردها را مورد بررسی و نظارت قرار می دادند.
ذوالنوری افزود: آژانس در بعد نظارت بر عملکرد ایران در اجرای برجام، از هیچ اقدامی بر اساس برجام فروگذاری نکردند و حتی فراتر از تعهدات و وظایفشان عمل کردند و در این عرصه نیز ایران رویکرد خوبی در اجرای توافق هسته ای داشت.
رئیس کمیته هسته ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، ادامه داد: با توجه روند اجرای برجام از سوی جمهوری اسلامی، آژانس می تواند نظارت بر برجام را یکی از دستاوردها و نتایج عملکرد مثبت خود تلقی کند.
عملکرد آژانس در حوزه نظارت برجامی بر ایران در سال ۲۰۱۶ تقریبا منصفانه بود
سیدحسین نقوی حسینی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره دستاوردهایش در سال 2016، گفت: جمهوری اسلامی در اجرای برجام، تاکنون مطابق راستی آزمایی های آژانس و رصد گروه 1+5، به تمام تعهداتش عمل کرده است.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: آژانس نیز در یک سال اخیر در نظارت برجام، در موضع گیری ها و بیانیه های خود، عملکرد مثبت جمهوری اسلامی در اجرای توافق هسته ای را تأیید کرده است.
وی افزود: در حوزه اجرای برجام و تعهدات دو طرف مذاکره، ایران همواره در یک سال اخیر از آژانس انتظار داشت که همانند نظارت بر عملکرد جمهوری اسلامی، اقدامات و عملکرد طرف های غربی و گروه 1+5 را نیز در این حوزه مورد بررسی و رسیدگی قرار دهد. تا در گزارش های خود به نقض عهدها و عهدشکنی غربی ها بپردازد.
نقوی حسینی ادامه داد: اگر مسئله نظارت بر اجرای برجام از سوی گروه 1+5 را کنار بگذاریم، به نظر من عملکرد آژانس در حوزه توافق هسته ای منصفانه بوده است.
نظارت بر برجام، مهم ترین آزمون آژانس در سال گذشته
ولی الله نانواکناری با اشاره به گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره دستاوردهایش در سال 2016، گفت: یکی از مهم ترین وظایف و اقدامات آژانس در سال گذشته، قطعا نظارت بر اجرای توافق هسته ای بوده است.
ولی الله نانواکناری
نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: آژانس در حدود یک سال اخیر گزارش های متعددی را درباره نحوه اجرای برجام از سوی ایران منتشر کرده و در تمام گزارشها عملکرد جمهوری اسلامی درحسن اجرای توافق هسته ای از سوی آژانس تأیید شده است.
وی گفت: از طرف دیگر نیز مقامات آژانس در واکنش به بدعهدی آمریکایی دراجرای برجام نیز موضع قابل پذیرشی گرفتند که به نظر من مقامات این نهاد باید اقدامات بیشتری در این حوزه صورت دهند.
نانواکناری افزود: متأسفانه یکی از نواقص و مشکلات در شرایط کنونی در عرصه بین الملل این است که آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان ملل تحت نفوذ و کنترل آمریکایی ها هستند و قطعا نمی توانند رویکرد و عملکرد مستقلانه ای را اتخاذ کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، ادامه داد: به طور حتم روابط ایران با آژانس و نهادهای دیگر باید بر اساس تدبیر، مصلحت و مسائل دیگر صورت گیرد تا اقتدار و منافع ملی در تمام عرصه ها حفظ شود.
۱۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]