واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: همه اعضاي خانواده منتظر او هستيم
زمين كه خوردم، دستهاي كوچكم را مادرانه گرفت و گفت: عيب ندارد! مرد زمين هم ميخورد. پاشو عزيزم! با بچههاي كوچه كه دعوايم شد...
نویسنده : خديجه همتيانپورفرد
زمين كه خوردم، دستهاي كوچكم را مادرانه گرفت و گفت: عيب ندارد! مرد زمين هم ميخورد. پاشو عزيزم! با بچههاي كوچه كه دعوايم شد، بابا آمد و گفت: دوست خدا دعوا نميكند! خواستم پفك بخورم يادم داد هر لذتي، چشيدني نيست! شبها ساعت 9 به رختخواب ميرفتم. تازه فهميدم لالايي مامان بهانهاي بود براي آسان جلوه كردن نظم، براي من! اگر امروز عاشق كمك كردن به مردمم! نظم هم برايم مثل تقوا ارزش دارد. با هر سختياي زير گريه نميزنم و قد خم نميكنم. اينكه صبورم و با هر ضربهاي از كوره در نميروم، به خاطر تربيت مهدوي شماست. پدر و مادر عزيزم!
در اين نوشتار ميخواهيم لذتي را كه در خانواده چشيدهايم، به ياد هم بياوريم و به خود بباليم كه دينمان اسلام عزيز است و با تذكر نكاتي مختصر خود را به آرمانشهر مهدوي نزديك كنيم. به اميد لبخند رضايت قطب عالم، مهدي صاحبالزمان(عج).
ركن نظام هستي
پيامبر رحيم ما فرمودند: «هيچ بنايي در اسلام پايهگذاري نشده است كه در پيشگاه خداوند (عزيز و جليل) دوستداشتنيتر و ارجمندتر از تشكيل خانواده باشد.» وقتي چشم به جهان ميگشاييم خود را در حريم امن آن ميبينيم و در همان جا رشد ميكنيم و به كمال ميرسيم. اصلاً بعضي كمالات ما فقط درون همين جامعه كوچك، ميتواند ظهور كند. زيرا انسان براي رشد و كمال، نياز به آرامش روحي، جسمي و عاطفي دارد و خانواده با به وجود آوردن آرامش و گرمي، زمينه شكوفايي استعدادهاي كمالي انسان را فراهم ميكند و باعث سعادتمندي انسان در اين دنيا و آن دنيا ميشود.
حتي اگر پيوند ما در خانواده، پيوند ايماني باشد، محدود به اين جهان نشده و در بهشت نيز ميتوانيم به ارتباط زيبا و لذت انس ادامه دهيم. زيرا تمايل به زندگي خانوادگي در بشر، فطري است و او در جهان باقي نيز دوست دارد به اين ارتباط ادامه دهد. قرآن عزيز به اين نكته اشاره فرموده و ميفرمايد: «هم خودشان و هم كساني از پدران [ و مادران] و همسران و فرزندانشان كه نيكوكارند، وارد بهشتهاي جادوان ميشوند. كساني كه ايمان آوردهاند و فرزندانشان نيز در ايمان از ايشان پيروي كردهاند، فرزندانشان را [در بهشت] به ايشان برسانيم.»
انسان مؤمن در آن دنيا به ياد خانوادهاش ميافتد و آرزو ميكند كاش كنار او بودند، پس خداوند به اين خواسته او جواب مثبت ميدهد. پيامبر عزيز اسلام ميفرمايند: هنگامي كه انسان وارد بهشت ميشود، سراغ پدر و مادر و همسر و فرزندانش را ميگيرد، به او ميگويند: آنان به مرتبه و مقام تو نرسيدهاند. گويد: پروردگارا! من براي خود و آنها عمل كردم. پس فرمان داده ميشود كه آنها را به او ملحق كنند.
باورتان ميشود عزيزان كه خانواده، يك ركن نظام هستي باشد! نظر خداوند مهربانمان را ببينيم: امام صادق(ع) فرمودند: ازدواج كنيد، ولي جدا نشويد، كه عرش [الهي] از اين جدايي به لرزه در ميآيد.
تعدادي از خوبيهاي اين مجموعه زيبا
توليد و بقاي نسل انسان، آرامش جسمي و رواني، تنظيم و قانونمندسازي مناسبات، ايجاد كانون لذت، تبادل و تعامل عواطف و محبت، تأمينكننده استراحت، خواب و خوراك سالم، ارزان و مطمئن براي والدين و فرزندان، استمرار شبكههاي سالم و نظاممند اجتماعي و خويشاوندي، كانون تربيتي و آموزشي براي زوجين و فرزندان، كانون سالم گذراندن اوقات فراغت، تأمين و احراز نيمي از ديانت و معنويتگرايي، پشتيباني اقتصادي از نسل آينده و انتقال سرمايه به آنها، رشد و تمرين جامعهپذيري و ديگرگرايي، كنترل جرم و جنايت و بزهكاري در جامعه، حمايت و مراقبت از نسل اول، دوم و سوم (كودكان، ميانسالان، سالمندان)، حمايت از يكديگر در برابر دشمنيها، خطرات، كمبودها، شكستها و بيماريها، انگيزهسازي و آمادهسازي افراد جهت ورود به جامعه و انجام كارهاي بزرگ، عامل تحرك، پويايي، مسئوليتپذيري و توسعه شخصيت و عامل آفرينش تمدنهاي پيشرفته و تكامليافته.
رهبر معظم انقلاب ميفرمايند: «ملتهايي كه در مقابل تمدن غرب، مكتب توحيد را انتخاب ميكنند، هم به پيشرفت حقيقي و همهجانبه دست مييابند و هم تمدني عميق و ريشهدار ميسازند كه فكر و فرهنگ آنها را در جهان گسترش ميدهند.» (بيانات رهبر معظم انقلاب در جمع جوانان خراسان شمالي).
خانواده مهدوي، خانواده متعالي
حال كه به برخي از فوايد اين جامعه كوچك زيبا اشاره كرديم، ميخواهيم از خانواده مهدوي صحبت كنيم؛ خانوادهاي كه در عين قانونمندي و رابطه عاطفي بين اعضاي خانواده، اصولي را رعايت ميكند كه در آن تربيت مهدوي شكل گيرد.
خانواده مهدوي خانوادهاي است كه با درك حضور ولي خدا در زندگي سعي دارد رفتار خويش را با رضايت ولي خدا انطباق داده و خود را در مسير اهداف آن سالار مكتب عشق و آن غايب از نظر به شكوفايي برساند تا نه تنها در مقابل دشمنان انس و جن مقاوم باشد، بلكه در عين حال به پرورش ياران مهدي هم فكر كند و هم تلاش كند. در اين خانواده باور ميكنيم امام مهدي زنده است، حاضر است و هر لحظه به اعمال ما نظر دارد: اين عقيده ميتواند باعث صبر خانواده در بحرانهاي اجتماعي شود و با اين باور با نشاط و آرامش براي رسيدن به ارزشهاي الهي تلاش ميكنيم، با بالا بردن سطح سلامت جسمي و روحي خود بر مبناي فرهنگ مهدوي ميتوانيم به ياري مولا بشتابيم. در اين خانواده سلامت جسمي و روحي بر مبناي رضايت ولي خدا حفظ ميشود. مسير حركت اطاعت و رضايت امام است. در تغذيه خود دقت ميكنيم كه حلال باشد و بدون شبهه در مصرف ميانهروي ميكنيم و از راه كانال انتقال غذا به روح كه همان جسم است، از روح مراقبت كرده و حق آن را ادا ميكنيم. انفاق و بخشش را متناسب با ظرفيت خود انجام ميدهيم و...
يادآوري روزانه مولا در ارتباط عميق خانواده با او اثر دارد و شناخت امام اصلي مهم در زندگي دنيا و آخرت ما است. مثلاً به وسيله سلام ابتداي روز به امام ياد او باشيم و قرار روزانه خانواده اين باشد كه سايتها يا كتابهاي مهدوي را مطالعه كند و در حد 10 دقيقه در روز در مورد مطالب آنها صحبت كنند. دعاي ما براي ظهور امام مهدي(عج) مؤثر است. پس قرار هميشگي اين خانواده دعا براي مولاست. در واقع رويكرد زندگي مهدوي تلاش براي رضايت امام مهدي(عج) و آرزوي تمام اعضاي خانواده آمدن اوست. تلاشي مقدس كه با درك حضور امام و رضايت او در دوران غيبت شكل گرفته است. به نظر شما نبايد براي داشتن يك جامعه ايدهآل، يعني آرمانشهر مهدوي بيشترين هزينه فكري و مالي را متوجه كانون مقدس خانواده كرد؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]