تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):خدا را بسيار ياد كنيد و هميشه به ياد مرگ باشيد و قرآن زياد بخوانيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817410571




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا صدای برخی افراد غیرطبیعی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چرا صدای برخی افراد غیرطبیعی است؟
در دوران بارداری ،تارهای صوتی زنان باردار ، کمی متورم می‌شوند و گاهی صدای آنها بم و یا زنگ دار می شود اما این تغییرات پس از بارداری از بین می‌رود. با افزایش سن علاوه بر تغییرات هورمون ها به علت خستگی تار های صوتی صدای تغییر می‌کند. صدای زنان به ویژه زنان حدود سن 50 سالگی اغلب بم‌تر ویا خشن و صدای مردان زیرتر می‌شود.
 آیا تغییرات هورمونهای جنسی در مردی که صدای زیر و زنانه دارد و یا خانمی که صدای بم و کلفتی دارد ، موجب غیرطبیعی بودن، صدای آنها شده است؟

آیا همواره ، غیرطبیعی بودن صدای افراد به علت تغییرات هورمون های جنسی آن هاست ؟ برای مثال آیا نوسانات هورمونهای جنسی در مردی که صدای زیر و زنانه دارد و یا خانمی که صدای بم و کلفتی دارد ، موجب غیرطبیعی بودن، صدای آنها شده است؟
پاسخ این سوال "خیر" است...!
مهم ترین هورمون های جنسی تستسترون و استروژن هستند که به ترتیب در بروز صفات مردانه و زنانه دخالت دارند .

تستسترون یک هورمون مردانه است . تستسترون منجر به بروز صفات ثانویه جنسی در مردان می شود که یکی از این صفات ثانویه جنسی در مردان بم و کلفت شدن صدا می باشد .
استروژن باعث رشد دستگاه تولید مثلی و ایجاد صفات زنانه در جنس مونث و داشتن صدای زیر و زنانه می شود .

همان طور که گفته شد ،از جمله صفات ثانویه جنسی در دوران بلوغ تغییرات صدا در هر دو جنس می باشد . اما آنچه حائز اهمیت است این است که تغییرات هورمون جنسی نه تنها هنگام بلوغ بلکه در تمام عمر، صدای انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. برای روشن شدن این مسئله به مثال هایی از تأثیر تغییرات ترشح هورمون های جنسی بر روی صدا اشاره می کنیم .

در دوران بارداری ،تارهای صوتی زنان باردار ، کمی متورم می‌شوند و گاهی صدای آنها بم و یا زنگ دار می شود اما این تغییرات پس از بارداری از بین می‌رود. با افزایش سن علاوه بر تغییرات هورمون ها به علت خستگی تار های صوتی صدای تغییر می‌کند. صدای زنان به ویژه زنان حدود سن 50 سالگی اغلب بم‌تر ویا خشن و صدای مردان زیرتر می‌شود.


همچنین تغییرات هورمون های جنسی همراه با برخی از بیماریها وسعت صدای فرد را محدود می‌کند. حال باید بدانیم که همواره غیرطبیعی بودن صدای افراد به علت تغییرات هورمون های جنسی آن نیست . گاهی برخی بیماری ها ،مشکلات ساختاری در چین های صوتی ، بد یا زیاد استفاده کردن از صدا( که موجب اختلالاتی مانند ندول، پولیپ و... میشود) ، عوامل روانشناختی و عوامل اجتماعی موجب تغییراتی یا اختلالاتی در صدا می شوند.

برای مثال خانمی که ندول دارد و در پی آن صدایش بم و مردانه شده است. و مردی که به دلیل قرار گرفتن نادرست جایگاه حنجره اش در جلوی گردن ( بالاتر از حد نرمال قرار گرفتن ) دچار صدای زیر و زنانه و بیماری فالستو ( زیر و زنانه شدن صدا ) شده است . همان طور که گفته شد علت صدای غیر طبیعی هیچ کدام از ایشان تغییرات هورمون های جنسی آن ها نمی باشد.

همچنین مردی که در اثر عوامل روانشناختی دچار صدای زنانه شده است ، این مسئله ربطی به تغییرات هورمون جنسی وی ندارد .(از جمله عوامل روانشناختی که شیوع آن ها نیز رو به افزایش است ترس از مسئولیت های فردی بعد از بلوغ و از دست دادن حمایت های عاطفی و اجتماعی، اعتماد به نفس کم و عدم تمایل به صحبت در جمع با صدای بلند، عدم توجه و اهمیت دادن به صدای خود، مسائل تربیتی اعم از وجود یک پیوند عاطفی عمیق میان فرد و مادر خود می باشد. در رابطه با عوامل محیطی نیز مواردی همچون قرار گرفتن در محیط زنانه، نداشتن مسئولیت های اجتماعی، تشویق نشدن برای پذیرش نقش مردانه و یا ماندن در دوران کودکی مطرح شده اند. )

از آنجا که صدا از ویژگی های شخصیتی هر فرد می باشد و در ارتباطات و فعالیت های روزانه وی اثر به سزایی می گذارد، هر انسانی خواهان صدایی طبیعی است و غیر طبیعی بودن آن فرد را آزار می دهد .

حال این سوال مطرح می شود آیا مردی که صدای زیر و زنانه دارد و یا زنی که صدای بم و مردانه دارند و یا هر فردی که از صدای خود راضی نیست می تواند به صدای طبیعی و مورد علاقه ی خود دست پیدا کند؟
پاسخ این سوال "بله" است...!
در کل باید گفت صدای هر فرد گستره دینامیک ( محدوده زیر و بمی ) خود را دارد ، اما با دانشی که آسیب شناس گفتار و زبان از آناتومی ، تنفس ، فیزیک ، آواشناسی و نظام گفتاری دارد،قادراست صدا را زیر تر و یا بم تر کند و گستره ی این محدوده( زیر و بمی ) را افزایش دهد . پس میتوانیم با مراجع به گفتار درمانگر حرفه ای به صدای طبیعی و زیبای خود دست پیدا کنیم .

منبع: سلامت نیوز









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن