واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: « همهجا رشوه وجود دارد، منتها با درصد بالا يا پايين، هر جا وجود داشته باشد، قوه قضائيه با آن برخورد ميكند، قطعاً رشوه هست و كسي نميتواند منكر آن شود، اما بايد در بخشهاي دولتي و به ويژه خصوصي اين آسيب به حداقل برسد.» اين مطالب بخشي از سخنان دادستان تهران است كه روز گذشته در اتاق بازرگاني و در جمع خبرنگاران بيان شد.
به گزارش تراز ، « همهجا رشوه وجود دارد، منتها با درصد بالا يا پايين، هر جا وجود داشته باشد، قوه قضائيه با آن برخورد ميكند، قطعاً رشوه هست و كسي نميتواند منكر آن شود، اما بايد در بخشهاي دولتي و به ويژه خصوصي اين آسيب به حداقل برسد.» اين مطالب بخشي از سخنان دادستان تهران است كه روز گذشته در اتاق بازرگاني و در جمع خبرنگاران بيان شد.
صراحت بيان دادستان مبني بر اينكه رشوه همهجا وجود دارد، نشان ميدهد كه اين جرم در لايههاي مختلف جامعه نفوذ پيدا كرده است. حال اينكه چرا با اين جرم در سالهاي متمادي برخورد قاطع نشده است تا ريشه آن در بخشهاي مهم اقتصادي و اداري و ساير فعاليتها حذف شود، جاي سؤال و تأمل دارد.
نبود ساختار اداري منسجم و نظارت سيستمي در بخشهاي مختلف و كمكاري دستگاههاي متولي سبب شده تا هرازگاهي رشوه همچون ماري هفت سر از هر روزنه بيرون بزند و به ساختار يك سيستم لطمات فراواني وارد كند كه بياعتمادي و كاهش رضايتمندي و حيف و ميل بيتالمال نمونههاي بارز آن است. رشوه ريشه عميقي در ساختار و روابط كاري ميان دستگاهها دارد به گونهاي كه سلامت افراد و حتي امنيت جامعه را در معرض خطر و تهديد قرار ميدهد. بر اين اساس لازم است تا دستگاههاي مسئول و متولي با اين پديده و جرم تمامعيار كه خود زمينهساز ساير فسادهاست، برخورد مناسبي انجام دهند.
هرچند در قوانين بر برخورد با رشوهدهنده و رشوهگيرنده تأكيد شده است، اما به دليل نبود نظارتهاي سيستمي همواره شنيده ميشود كه براي راهاندازي كارها رشوه همچون كاتاليزور عمل ميكند!
رشوه در بسياري از موارد جرم نامشهود است كه نياز به تحقيق و تفحص دقيق دارد، بر اين اساس كشف آن به سختي صورت ميگيرد و در بسياري از موارد هم به كشف جرم هم نميانجامد.
در حقيقت در ساختار كارهاي اداري و تجاري و غيره بايد بستر و زمينههاي جرم به نوعي از بين برود تا بتوان اميدوار بود كه كمتر رشوهگيري صورت ميگيرد.
بنابراين از يكسو برخورد قاطعانه با مجرمان ميتواند به كاهش اين جرم ختم شود و از سوي ديگر ريشهيابي و از بين بردن بسترها به منظور آگاهسازي عمومي ميتواند رشوهدهي و رشوهگيري را پايين بياورد. در شرايط كنوني و حساس اقتصادي كشور برخورد با رشوه در هر سطحي خود به امنيت اقتصادي و كاري ميانجامد كه به نوعي گام برداشتن در مسير «اقتصاد مقاومتي» است كه برخورد قاطع «اقدام و عمل» آن را ميتوان در جامعه مشاهده كرد.
آنچه نبايد ناديده گرفته شود، آن است كه در بحث رشوه بايد دستگاههاي متولي پيشگام برخورد باشند؛ چراكه هرگونه كوتاهي و ناكارآمدي به رشد اين غده سرطاني كمك خواهد كرد و اين انتظار به جاي مردم از دستگاههاي متولي در اين زمينه است. بنابراين ميتوان گفت كه رشوه همچون قطره جوهري است كه ميتواند با كوچكترين اندازه هم يك مخزن آب پاك را آلوده كند و براي آلودگيزدايي هم بايد هزينه و زمان بسياري صرف كرد.
منبع: روزنامه جوان
زمانبندی انتشار: 14 دى 1395 - 08:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]