تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817361218




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مراقب «سرما خوردگی روانی» باشید


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: متخصص روانشناسی بالینی با اشاره به اینکه 25 در صد زنان و 12 در صد مردان در طول عمرشان از افسردگى اساسى رنج خواهند برد، گفت: تغییر در ارتباطات عصبى، سیستم غدد درون‌ریز و هورمون‌ها می‌تواند سبب افسردگی شود.

به گزارش فارس، فرشاد شیبانی در تعریف اختلال افسردگی اساسی گفت: اختلال افسردگی اساسی یا افسردگی بالینی یکی از شایع‌ترین تشخیص‌های روانپزشکی است؛ چیزی که از آن به عنوان «سرما خوردگی روانی» یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه افسردگى چیزى نیست که در افراد غیر معمول رخ دهد، افزود:  افسردگى در همه افراد ایجاد شود.

متخصص روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه هر سال، تعداد زیادى از افراد از افسردگى اساسى رنج می‌برند، ادامه داد: 25 در صد زنان و 12 در صد مردان در طول عمرشان از دوره افسردگى اساسى رنج خواهند برد. شانس عود دوره دیگر بعد از دوره اولیه نیز بالاست البته خوشبختانه، درمان‌‏هاى بسیارى وجود دارد که می‌تواند به‏‌طور معناداری احتمال بازگشت را کاهش دهند.

دبیر کمیته دانشجویی سلامت روان و رسانه انستیتو روانپزشکی تهران با بیان اینکه دلیل تفاوت جنسى در شیوع افسردگى کاملاً روشن نیست، گفت: دلایل احتمالى این است که زنان تمایل بیش‌ترى به تأیید احساس غمگینى و خود انتقادى دارند در حالى که مردان ممکن است ماسک بزنند یا افسردگى خودشان را پشت مشکلات دیگر مانند سوء مصرف الکل و دارو پنهان کنند.

وی در ادامه اظهار داشت: علاوه بر این، اغلب زنان از سنین اولیه یاد می‌‏گیرند ناامید و وابسته باشند. هم‏چنین زنان نسبت به مردان با پاداش کمتر کنترل می‌شوند و دستاوردهایشان اغلب بیشتر نادیده گرفته می‌شود.

وی در ادامه به علائم اختلال افسردگی اساسی اشاره و بیان کرد: خلق افسرده مانند احساس غمگینی، درماندگی، احساس پوچی و همچنین گریه کردن بی‌مورد، کاهش قابل ملاحظه علاقه نسبت به تمام فعالیت‌ها یا فقدان احساس لذت، احساس بی‌ارزشی یا گناه بیجا، کاهش تمرکز و به دنبال آن کاهش قدرت تفکر و تصمیم گیری، خستگی یا فقدان انرژی،کاهش یا افزایش اشتها، بی‌خوابی یا پرخوابی که بی‌خوابی شایع تر است، کندی روانی حرکتی،کاهش یا افزایش میل جنسی که کاهش آن شایع‌تر است، افکار خودکشی از جمله علائم اختلال افسردگی اساسی است.

عوامل ابتلا به افسردگی را بشناسیم

شیبانی دلیل ابتلا به افسردگی را ترکیبی از عوامل ژنتیکی، جسمی، محیطی و روانشناختی دانست و در خصوص عوامل ژنتیکی گفت: ثابت شده است که در بعضى از اقوام و خانواده‌ها افسردگى شایعتر بوده ولى وجود یک فرد افسرده در یک خانواده لزوماً دلیل بر وقوع این امر در بقیه اعضاء خانواده نیست. اما هرچه درجه خویشاوندى نزدیکتر باشد، به همان نسبت آسیب‌پذیرى براى افسردگى بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه تغییرات زیستى متعددى در مغز افراد افسرده روى می‌دهد، افزود: این تغییرات (جزو عوامل جسمی است) شامل تغییر در ارتباطات عصبى، سیستم غدد درون‌ریز و هورمون‌ها (مثل مشکلات تیروئید)، تغییر در سیستم انتقال‌دهنده‌هاى عصبی (مثل سروتونین) و تغییر در فعالیت‌هاى الکتریکى مغز است. همچنین مصرف بعضی داروها (مثل داروهای مربوط به فشارخون) یا الکل یا مواد با افسردگی مرتبط هستند.

این روانشناس بالینی درباره عوامل روانشناختی بیان کرد: افرادى که داراى افکار منفى در مورد خود، زندگى و آینده هستند، دچار افسردگى می‌گردند. این افراد به جنبه منفى هر چیزى فکر می‌کنند و به نقایص خود خیلى توجه نموده و به طور مداوم خودشان را با دیگران مقایسه می‌کنند. نکته مهم اینکه این افراد هر نوع اطلاعات را سوء تعبیر می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه افسردگى را چند عاملى در نظر می‌‏گیریم، ادامه داد: این عوامل می‌تواند زیست شیمى، میان‏فردى، رفتارى یا شناختى باشد. افسردگى می‌تواند در هر شخصى توسط هر یک از این زمینه‏‌ها ایجاد شود، اما احتمالاً توسط ترکیبى از تمام این زمینه‏‌ها بروز می‌یابد.

شیبانی در پایان با تأکید بر اینکه عوامل زیست شیمى می‌تواند شامل آمادگى ژنتیکى خانوادگى و شیمى مغز باشد، اظهار داشت: تعارض و فقدان‏‌ها در روابط میان ‏فردى می‌تواند عاملى در ایجاد افسردگى باشد و عوامل رفتارى مانند افزایش استرس و کاهش تجارب لذت‏بخش و مثبت نیز می‌‏توانند منجر به افسردگى شوند. عوامل شناختى شامل شیوه‏‌هاى تفکر ناسازگارانه و تحریف شده مختلف است.

۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن