واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
لزوم فرهنگسازی حفظ آثار تاریخی در مدارس فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی آذربایجان شرقی گفت: فرهنگسازی حفظ آثار تاریخی بایستی با همکاری آموزش و پرورش شهرستانها از مدارس آغاز شود.
به گزارش فرهنگ نیوز ، انجمنهای میراث فرهنگی شهرستان اهر و بخش مرکزی و روستاهای این شهرستان در حالی بهطور همزمان و برای نخستین بار در بین شهرستانهای آذربایجان شرقی با معرفی اعضای اصلی آغاز به کارکرد که سید محمد عابدی فرماندار اهر بهعنوان رئیس انجمن میراث فرهنگی شهرستان اهر و حسن باقرپور بهعنوان دبیر انتخاب شده و همچنین احمد نیکنفس سرپرست بخشداری مرکزی اهر بهعنوان رئیس انجمن میراث فرهنگی بخش مرکزی و روستاهای شهرستان اهر و سید خلیل تاجالدین بهعنوان دبیر این انجمن از سوی مرتضی آبدار مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان شرقی انتخابشدهاند.
جلب حمایت مادی و معنوی مردم و تشویق همهجانبه آنان درزمینهٔ پژوهش، حفظ، احیاء، معرفی و آموزش میراث فرهنگی شهرستان، تشویق و ترغیب مردم شهرستان به رعایت و احترام میراث فرهنگی و حفظ و صیانت آن و ترغیب و اجرای برنامه آموزشی برای حفظ آثار تاریخی شهرستان برای عمومی مردم خصوصاً جوانان و نوجوانان بخشی از وظایف این انجمن است.
مشورت و پیدا کردن راههای عملی برای جلوگیری از هرگونه اقدام غیرقانونی درزمینهٔ حفاریهای غیرمجاز، تخریب آثار تاریخی، خرید و فروش اموال فرهنگی و پیشنهاد آن به اداره کل میراث فرهنگی، معرفی آثار تاریخی و فرهنگی با ارزش شهرستان، روستاها و بخشهای تابعه به استان و همکاری با اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان شرقی در راستای تحقق اهداف نیز جزء اختیارات و وظایف انجمن میراث فرهنگی بخش مرکزی شهرستان اهر عنوان شده است.
فرهنگسازی حفظ آثار تاریخی باید با از مدارس آغاز شود
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی آذربایجان شرقی شامگاه یکشنبه در نخستین نشست این انجمن با اشاره به اینکه اطلاعرسانی و فرهنگسازی زمینه کاهش جرائم علیه میراث فرهنگی را کاهش میدهد، اظهار داشت: حفاریهای غیرمجاز که توسط قاچاقچیان آثار تاریخی صورت میگیرد بایستی با همکاری مسئولین مربوطه و مردم از این جرائم جلوگیری شود.
سرهنگ محبوب ساسانی بابیان اینکه روستائیان و اعضای شورای اسلامی روستاها ملزم به همکاری با یگان حفاظت میراث فرهنگی جهت جلوگیری از سرقت آثار تاریخی هستند، افزود: حفاریهای غیرمجاز بهمنظور کشف اشیای عتیقه و تاریخی در روستاهای آذربایجان شرقی بیشتر شده و برای اینکه بتوانیم با قاچاقچیان آثار تاریخی مقابله کنیم نیازمند همکاری سازمانهای مردمنهاد و انجمنهای میراث فرهنگ شهرستانهاست.
وی هوشیاری مردم را جهت حفظ و حراست از آثار تاریخی در مقابل افراد فرصتطلب ضروری دانست، ادامه داد: برخی از افراد سودجو با برنامهریزی و ترفندهای مختلف علاوه بر سرقت آثار تاریخی، هویت تاریخی یک ملت و کشور را تخریب میکنند.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی آذربایجان شرقی تصریح کرد: خروج یک آثار تاریخی از کشور بسیار آسانتر از بازگرداندن همان اثر ملی است و با هوشیاری پرسنل یگان حفاظت میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و مأموران نیروی انتظامی تعدادی از آثار تاریخی کشفشده و مجرمین به دستگاه قضایی معرفیشدهاند.
ساسانی با تأکید بر اینکه جلب مشارکتهای مردمی اصلیترین عامل بازدارنده در حفظ و صیانت از آثار تاریخی مقابل افراد فرصتطلب محسوب میشود، اظهار کرد: فرهنگسازی حفظ آثار تاریخی بایستی با همکاری آموزش و پرورش شهرستانها از مدارس آغاز شود تا ضمن اینکه دانش آموزان علاوه بر آشنایی با میراث ملی و تاریخی، بر صیانت از این آثار ملی حساسیت به خرج دهند.
بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی شهرستان اهر در شرف ثبت است
دبیر انجمن میراث فرهنگی بخش مرکزی شهرستان اهر نیز در این نشست اظهار داشت: شهرستان اهر در حال حاضر ۱۵۰ اثر تاریخی تحت حفاظت و ۸۸ اثر ثبتی داریم و ۵۰۰ اثر تاریخی دیگر نیز در شرف ثبت است و در ۱۰ سال گذشته بیش از یکهزار و ۵۰۰ اثر تاریخی توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی در شهرستان کشف و ضبط شده است.
سید خلیل تاجالدین همچنیبن خاطر نشان کرد: در سه سال گذشته با همکاری دستگاههای مربوطه ۷۵ نفر از افراد فرصتطلب دستگیر و به مراجع قضایی معرفیشدهاند که نشانگر فعالیتهای میراث فرهنگی است.
وی بابیان اینکه طولانیترین مسیر آثار تاریخی شهرستان اهر بر اساس موقعیتهای جغرافیایی در ۱۲۰ کیلومتری این شهرستان واقعشده است، گفت: میراث فرهنگی شهرستان اهر کمبودهایی دارد که از مسئولان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی خواهشمندیم نسبت به رفع کمبودهای این حوزه توجه ویژه ای داشته باشند.
منبع: مهر
95/10/13 - 10:19 - 2017-1-2 10:19:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]