تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835644839




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دام‌هايي كه در كام ما پنهان شده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دام‌هايي كه در كام ما پنهان شده‌اند
رفتار خشونت‌آميز چه به صورت فيزيكي و چه كلامي يا زبان بدن در ميان افراد جامعه بسيار مشاهده مي‌شود
نویسنده : داريوش يوسف‌وند‌ 


رفتار خشونت‌آميز چه به صورت فيزيكي و چه كلامي يا زبان بدن در ميان افراد جامعه بسيار مشاهده مي‌شود. چه زيبا فرموده است حضرت علي(ع) كه «بلاي انسان در زبان اوست» و چه خوب است اين آموزه ارزشمند را بفهميم و در عمل استفاده كنيم. دام‌هاي بيشماري در كلام ما پنهان شده است كه اگر آنها را نشناسيم خيلي زود آسيب‌هايش را بايد به جان بخريم.
      
در يك رابطه اگر طرف مقابل من محبت بيشتري از آنچه من به او مي‌دهم بخواهد او وابسته و نيازمند است اما اگر من محبت بيشتري از آنچه او مي‌دهد بخواهم، او سرد و بي‌احساس است! اگر همكار من بيشتر از من به جزئيات توجه كند ايرادگير و وسواسي است اما اگر من بيشتر از او به جزئيات توجه كنم او شلخته و بي‌نظم است!
وقتي مردم نه از روي ميل و نثار از صميم قلب، بلكه از روي ترس، گناه و شرم هماهنگ با‌ارزش‌ها و نيازهاي ما رفتار كنند؛ بهاي گزافش را خواهيم پرداخت و دير يا زود با پيامدهاي آن يعني كاهش حسن نيت آنها كه به اجبار دروني يا بيروني از ارزش‌هاي ما اطاعت كرده‌اند، روبه‌رو خواهيم شد.
از طرف ديگر آنها بهاي عاطفي آن را خواهند پرداخت زيرا خشم فرو خورده آنها از ترس، گناه و شرم سبب كاهش عزت نفسشان مي‌شود. علاوه بر اين، پس از هر بار كه همان احساس ترس، گناه و شرم در ذهنشان تداعي شود، احتمال دريافت پاسخ محبت‌آميز به نيازها و ارزش‌هايمان را در آينده كاهش مي‌دهيم.
خشونت به دو گونه است؛ خشونت فاعلي، خشونت منفعل. در واقع خشونت منفعل است كه به آتش خشونت فاعل و فيزيكي سوخت مي‌رساند. رابطه مستقيمي بين خشونت و زبان وجود دارد. پروفسور هاروي روانشناس دانشگاه كلرادو در تحقيقي رابطه مستقيمي بين كلماتي كه با آنها مردم طبقه‌بندي و قضاوت مي‌شوند را با وقايع خشونت‌آميز نشان داد.
در برنامه‌هاي تلويزيوني كه در آن قهرمان آدم‌هاي بد را مي‌كشد يا كتك مي‌زند و معمولاً اين خشونت در نقطه اوج نمايش قرار دارد؛ بيننده هم فكر مي‌كند مردم بد لايق تنبيه اين شكلي هستند و از تماشاي آن لذت مي‌برد.
ما مسئوليت اعمالمان را انكار مي‌كنيم وقتي ما علتشان را نسبت مي‌دهيم به نيروهاي غير‌شخصي (من مجبور بودم)، شرايط‌مان، تشخيص‌مان، سابقه شخصي يا رواني‌مان، اعمال ديگران و...، بارها و بارها لحظات ناراحت‌كننده‌اي (آسيب‌زا) را تجربه كرده‌ايم؛ لحظات ترس و وحشت، عدم درك، ياس، نااميدي و بي‌عدالتي از هر نوع، بدون هيچ اميدي براي رهايي را تجربه كرده‌ايم. غافل از ارتباطي كه قرن‌ها بين تفكر و زبان وجود دارد كه ايجاد‌كننده خشونت است.
خطرناك‌ترين و سخت‌ترين دشمني كه با آن روبه‌رو هستيم، كسي كه واقعاً ما را اذيت مي‌كند و باعث مي‌شود سال‌ها زندگي را با آسيب بگذرانيم ترس و خشم خودمان است. در اين ديدگاه خشم، افسردگي، شرم و احساس گناه كه معمولاً همراه هميشگي ما هستند در واقع علامتي براي آگاهي ما نسبت به نيازهايي است كه تحقق نيافته‌اند.
به جاي اينكه توجه خود را بر نيازهاي تحقق نيافته متمركز كنيم، بر طبقه‌بندي، تحليل و ميزان غلط بودن آنها متمركز ‌شويم. هر گاه به افراد يا رفتار‌هايي برخورد مي‌كنيم كه دوست نداريم يا نمي‌فهميم، آنها را غلط تلقي مي‌كنيم. اگر معلم‌ها تكليفي معين مي‌كردند كه نمي‌خواستيم انجام دهيم آنها خبيث يا نامعقول بودند! اگر در ترافيك كسي ناگهان جلوي ما مي‌پيچد، او را احمق خطاب مي‌كنيم!
وقتي از چنين زباني استفاده مي‌كنيم، بر اين اساس هم فكر كرده و ارتباط برقرار مي‌كنيم، يعني به اين فكر مي‌كنيم كه ديگران چه مشكلي دارند كه اينقدر بد و غلط رفتار مي‌كنند يا گاهي فكر مي‌كنيم كه خودمان چه مشكلي داريم كه آنگونه كه دوست داريم موضوع را نمي‌فهميم و درست رفتار نمي‌كنيم.
وقتي ما در افكار انتقاد آميز، سرزنش‌آميز يا خشمگين گرفتار شده باشيم بسيار مشكل است كه يك محيط سالم دروني براي خودمان به وجود بياوريم. خشم ما از قضاوت، برچسب، افكار سرزنش‌آميز، از آنچه مردم بايد انجام دهند و آنچه لايقش هستند سرچشمه مي‌گيرد. قضاوت و سرزنش تبديل به طبيعت دوم ما شده است. مردم به شنيدن سرزنش عادت كرده‌اند. بعضي وقت‌ها آن را مي‌پذيرند و از خودشان متنفر مي‌شوند و بعضي وقت‌ها از سرزنش‌كننده متنفر مي‌شوند، كه در هر دو صورت تغيير در رفتارشان حاصل نمي‌شود. مردم هرچه بيشتر سرزنش و قضاوت مي‌شوند بيشتر حالت دفاعي و پرخاشگري مي‌گيرند و به نيازهاي طرف مقابل كمتر توجه خواهند كرد.
همه خشونت‌ها نتيجه اين طرز تفكر است كه دليل رنج و عذابشان ديگران هستند و آنها را لايق تنبيه مي‌دانند. رفتار ديگران ممكن است تحريكي براي احساس ما باشد اما دليل آن نيست. در فرهنگي كه از گناه به عنوان وسيله‌اي براي كنترل مردم استفاده مي‌كنند چنين عادتي به سادگي شكل مي‌گيرد در صورتي كه آنچه ديگران انجام مي‌دهند هرگز علت چگونگي احساس ما نيست. روزنبرگ عنوان مي‌كند؛ به نظر من كشتن مردم لايه بسيار سطحي خشم است. كشتن، زدن، سرزنش كردن و آسيب رساندن به ديگران جسماني يا ذهني همه ابراز ظاهري آن چيزي است كه وقتي عصباني هستيم در درون ما مي‌گذرد.
ما به گرفتن لبخند، دستي بر پشت زدن، به قضاوت كلامي مردم كه ما يك فرد خوب، والدين خوب، همشهري خوب، كارگر خوب، دوست خوب و... هستيم معتاديم. ما كارهايي مي‌كنيم كه مردم دوستمان داشته باشند و از كارهايي كه ممكن است موجب كاهش دوست داشته شدن يا تنبيه ما شود اجتناب مي‌كنيم.
ارتباط بدون خشونت لازم است مورد توجه قرار گيرد و موضوعي آموزشي و قابل يادگيري است، چيزي كه جاي خالي آن را در رفتار اجتماعي، فردي، خانوادگي به وضوح مي‌توان شاهد بود. نگاهي به رفتار شهروندي، پرونده‌هاي قضايي و... اين ضرورت را دو چندان مي‌كند. اين ضرورت را در ساختار آموزش با چند لايه و هدف‌هاي متناسب با آن، مي‌توان به آن پرداخت.
در گام اول خانواده در اولويت آموزشي است كه انجمن ازدواج و خانواده كشور با هدف كاهش خشونت خانگي در نظر دارد با تربيت متخصصان ارتباط بدون خشونت اين رويكرد را كه مورد حمايت يونسكو بوده و در 60 كشور داراي نمايندگي فعال است در دستور كار قرار دهد.
در گام بعدي آموزش اين رويكرد در سطح كودكان در سطح پيش دبستاني و دبستان با هدف پيشگيري و تربيت نسلي به دور از خشونت است. در سطح دبيرستان و دانشگاه‌ها نيز با هدف كاهش خشونت، لازم است در دستور برنامه‌هاي اجرايي سازمان بهزيستي، آموزش و پرورش و وزارت علوم با هدف كاهش خشونت فردي، اجتماعي قرار گيرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن