واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: رییس دیوان محاسبات: گزارشهای صداوسیما کاریکاتوری شدهاند/ پژوهشگران گاهی دچار جوزدگی میشوند
متاسفانه صداوسیما در گزارشهای خود یک بخش را که میتواند مُعضل یا ویژگی مثبت مورد پسند یک جریان باشد، با درشتنمایی به تصویر میکشد، به عنوان مثال اگر گزارشی از وضعیت اشتغال در کشور میدهد آمار شهرهایی که سطح اشتغال آنها پایینتر است را همچون بخشهایی از یک کاریکاتور درشتتر کرده و بر روی آن تاکید میکند.
رییس دیوان محاسبات با بیان اینکه گزارشهای صداوسیما کاریکاتوری شدهاند، گفت: متاسفانه صداوسیما در گزارشهای خود یک بخش را که میتواند مُعضل یا ویژگی مثبت مورد پسند یک جریان باشد، با درشتنمایی به تصویر میکشد.
به گزارش ایلنا، عادل آذر امروز در پنجمین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری با تبریک هفته پژوهش عنوان سخنرانی خود را «روششناییهای نوپدید در حوزه تحقیقات پارلمانی یا تحقیقات سیاستپژوهی» عنوان کرد و گفت: با توجه به اقتضائات و شرایط موجود در حوزه پارلمانی نمیتوان روشهای جدید را کشف و در حوزه سیاستگذاری اجرا کنیم اما در عین حال باید در این تحقیقات ابداعاتی نیز وجود داشته باشد که از آن به عنوان «نوپدید» نام میبریم.
رئیس دیوان محاسبات افزود: در حوزه قانونگذاری با پیچیدگیهایی روبرو هستیم؛ پیچیدگی رفتاری بدین معنا که گروهها و فضاهای تحلیلی و تصمیمگیری مختلف در قانونگذاری دخالت میکند البته این معضل و بسیاری از معضلات دیگر در این حوزه فقط خاص ایران نیست چرا که سیاست زدگی و اعمال سلایق و علایق توسط گروههای مسلط در همه جای دنیا وجود دارد اما سوال این است پژوهشگر حوزه پارلمان چطور میتواند بر این امور غلبه کند.
وی با بیان اینکه متأسفانه پژوهشگران گاهی تحت تأثیر شرایط قرار گرفته و به نوعی دچار جوزدگی میشوند، گفت: بارها در کمیسیونها دیدهایم که یک پژوهشگر متأثر از فضای جلسه یا فضای فکری نمایندگان گزارشی را ارائه میدهد.
آذر با تأکید بر اینکه دنیا ساز و کاری برای غلبه به این موضوع و انجام تحقیقات خوب و صادق پیدا کرده است، گفت: ویژگیهای شخصیتی پژوهشگر و ابزارهایی که به دست پژوهشگر میدهند (مکانیزم پژوهشی) از جمله این سازو کارها هستند.
وی در توضیح ویژگیهای شخصیت پژوهشگر، گفت: این ویژگی در قالب اصول اخلاق حرفهای پژوهشی تعریف میشود لذا اگر بگویم مهمترین ویژگی یک پژوهشگر خوب در این فضای سیاست زده و مشکلات موجود چیست قطعا میگویم شجاعت و استقلال فکری اصلی ترین ویژگی چنین پژوهشگری است.
آذر با بیان اینکه اگر پژوهشگر شجاعت و استقلال فکری نداشته باشد، دچار گزارشهای کاریکاتوری شده یا گزارشهایی مورد پسند گروه حاکم یا اکثریت مجلس ارائه خواهد کرد، گفت: معتقدم پژوهشگر باید خود را از عوامل تاثیرگذار بر کار و تفکرش جدا کرده و گزارشهای او عاری از این تاثیرگذاریها باشد.
وی با بیان اینکه گزارشهای صداوسیما کاریکاتوری شدهاند در حالی که این رسانه باید در نقش یک پژوهشگر اصیل و صدیق ظاهر شود، افزود: متاسفانه صداوسیما در گزارشهای خود یک بخش را که میتواند مُعضل یا ویژگی مثبت مورد پسند یک جریان باشد، با درشتنمایی به تصویر میکشد، به عنوان مثال اگر گزارشی از وضعیت اشتغال در کشور میدهد آمار شهرهایی که سطح اشتغال آنها پایینتر است را همچون بخشهایی از یک کاریکاتور درشتتر کرده و بر روی آن تاکید میکند.
رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه دنیای پیشرفته «اصول اخلاق پژوهشی» را تدوین و برای آن مکانیزم ارائه کردهاند، گفت: در این جهان تقریبا پژوهشهای تطبیقی منسوخ شدهاند اما ۳ ویژگی «استواری در مقابل تلاشها»، «معتبر بودن» و «قابل اعتماد بودن» را به عنوان ویژگیهای اصلی یک پژوهش خوب معرفی کردهاند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۹ - ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - 19 December 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]