تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828282540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كامپيوترها از مواد ژنتيكي ساخته شده‌اند!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كامپيوترها از مواد ژنتيكي ساخته شده‌اند!
كوچك‌تر از ويروس ايدز؛ در حال‌حاضر محيط كوچك‌ترين ترانزيستورها اين چنين است. در 60 سال گذشته، صنعت عناصر مركزي تراشه‌هاي كامپيوتري را تا 14 نانومتر كاهش داده‌است...
نویسنده : مترجم: رضا قادريان 
كوچك‌تر از ويروس ايدز؛ در حال‌حاضر محيط كوچك‌ترين ترانزيستورها اين چنين است. در 60 سال گذشته، صنعت عناصر مركزي تراشه‌هاي كامپيوتري را تا 14 نانومتر كاهش داده‌است. روش‌هاي مرسوم، با وجود اين، مرزهاي فيزيكي را هدف قرار مي‌دهند. محققان در سراسر جهان به دنبال جايگزين‌هايي براي اين مسئله هستند.
يكي از روش‌ها مي‌تواند خودسازماندهي اجزاي پيچيده ‌از مولكول‌ها و اتم‌ها باشد. دانشمندان پيشرفت‌هاي مهمي داشته‌اند. فيزيكدانان، از طريق نانوسيم‌هاي طلااندود، كه به طور مستقل از رشته‌هاي DNA ي واحد ايجاد مي‌شوند، جرياني ‌را هدايت كردند.
 در نگاه اول، شبيه خطوط كرم‌مانند در مقابل يك پس‌زمينه سياه است. اما آنچه ميكروسكوپ‌هاي الكترونيكي از نزديك نشان مي‌دهد ساختارهايي با اندازه‌هاي نانومتري است كه دو تماس الكتريكي را به‌هم متصل مي‌كند. دكتر آرتور آرب از مؤسسه فيزيك يون پرتو مي‌گويد: «اندازه‌گيري‌هاي ما نشان مي‌دهد كه جريان الكتريكي از طريق اين سيم‌هاي كوچك هدايت مي‌شوند.» اين فيزيكدان تأكيد مي‌كند كه اين امر لزوماً بديهي و خودآشكار نيست.
محققان، براي توليد نانوسيم‌ها، از طريق جفت‌هاي پايه، يك رشته واحد و درازي از مواد ژنتيكي را با قطعات DNA كوتاه‌تر تركيب مي‌كنند تا يك رشته دوتايي باثبات ايجاد كنند. با استفاده از اين روش، ساختارها به طور مستقل شكل موردنظر را به‌خود مي‌گيرند. محققان معتقدند: «با كمك اين روش، كه شبيه اريگامي، هنر ژاپني تا دادن كاغذ است و به‌عنوان اريگامي- DNA بدان اشاره مي‌شود، مي‌توانيم الگوهاي بسيار كوچكي را خلق كنيم.» «مدارهاي بسيار كوچكي كه از اتم‌ها و مولكول‌ها ساخته شده‌اند نيز امكان‌پذير هستند.» هدف اين استراتژي، كه دانشمندان روش «پايين به- بالا» مي‌نامند، برعكس كردن و تغيير دادن كامل توليد مرسوم اجزاي الكترونيكي است. «صنعت تا كنون از آنچه متد «بالا به پايين» شناخته شده‌است استفاده كرده‌است. بخش بزرگي از مواد پايه جدا مي‌شود تا زماني كه ساختار موردنظر به دست آيد. به زودي، به دليل كوچك‌سازي مستمر ديگر ممكن نخواهدبود.‌» به جاي آن، رويكرد جديد رويكردي طبيعت‌گرا است. مولكول‌ها از طريق فرآيندهاي خودسازماني ساختارهاي پيچيده را توسعه مي‌دهند.
عناصري كه بدان وسيله توسعه يافتند به‌طورقابل‌توجهي از كوچك‌ترين اجزاي تراشه كامپيوترهاي امروزه كوچك‌تر خواهند بود. توليد مدارهاي كوچك‌تر از لحاظ نظري نياز به تلاش‌هاي كمتري خواهدداشت. با وجود اين، يك مشكل وجود دارد؛ محققان مي‌گويند:‌«مواد ژنتيكي بخوبي جريان را هدايت نمي‌كنند.» محققان با استفاده از پيوندهاي شيميايي، نانوذرات طلا‌اندود را بر روي سيم‌هاي DNA جاي داده‌اند. با استفاده از روش «بالا به پايين»، ليتوگرافي پرتوي الكترونيكي، آنها از نظر الكترونيك با هر كدام از سيم‌ها تماس ايجاد مي‌كنند.
فيزيكدانان معتقدند: «اين اتصال بين الكترودهاي بزرگ‌تر و ساختارهاي DNA ي منحصربه‌فرد تا كنون به مشكلات فني پرداخته‌است. با تركيب اين دو روش، مي‌توانيم اين مسئله را حل كنيم. ما مي‌توانيم به درستي انتقال بار را از طريق هركدام از سيم‌ها مشخص كنيم.» همانطور كه تست‌هاي محققان درسدن نشان داده‌است، جرياني كه در واقع از طريق سيم‌هاي طلااندود هدايت مي‌شوند، به دماي محيط بستگي دارند. انتقال بار به طور همزمان با كاهش دما كاهش مي‌يابد. در دماي طبيعي اتاق، سيم‌ها به خوبي عمل مي‌كنند، حتي اگر يك ذره طلا به ذره بعدي پرش كند، زيرا آنها به طور كامل با هم آميخته نشده‌اند. باوجوداين، اين فاصله بسيار كوچك است به طوريكه با استفاده از پيشرفته‌ترين ميكروسكوپ‌ها نيز ديده نمي‌شوند.» براي بهبود رسانايي، هدف تيم آرتور ارب تركيب پليمرهاي رسانا در بين ذرات طلا است.
اين محقق در ادامه مي‌گويد: فرآيند آبكاري هنوز هم مي‌تواند بهبود يابد. باوجوداين، او از نتيجه كلي راضي است: «ما توانستيم نشان دهيم كه سيم‌هاي DNA ي طلا‌اندود انرژي را هدايت مي‌كنند. در واقع هنوز در مرحله تحقيقات پايه هستيم، به همين خاطر است كه از طلا استفاده مي‌كنيم تا از يك فلز مقرون به صرفه‌تر. با اين‌حال، قدم مهمي در اين راستا برداشته‌ايم، كه مي‌توانيم در آينده براساس DNA دستگاه‌هاي الكترونيكي ايجاد كنيم.»
   منبع: ساينس ديلي


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن