تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 21 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قرآنى كه بر پيامبر نازل شد... عزتى است كه هوادارانش شكست نمى خورند... .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828344300




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهمترین عامل بروز حوادث جاده ای


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مهمترین عامل بروز حوادث جاده ای
حوادث جاده ای در ایران آمار بالایی دارد و بیشتر این حوادث در نیمه دوم خواب شبانه (ساعت 4 تا 6) رخ می دهد که رانندگان خواب آلوده هستند؛ این درحالی است که به گفته متخصصان علوم اعصاب شناختی و روانپزشکان افراد باید بین 6 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشند.
حوادث جاده ای در ایران آمار بالایی دارد و بیشتر این حوادث در نیمه دوم خواب شبانه (ساعت 4 تا 6) رخ می دهد که رانندگان خواب آلوده هستند؛ این درحالی است که به گفته متخصصان علوم اعصاب شناختی و روانپزشکان افراد باید بین 6 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشند.

بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،  سالانه 16 هزار مورد مرگ در اثر حوادث جاده ای در ایران رخ می دهد که همراه با آن 200 هزار نفر نیز مصدوم می شوند و هزینه های سنگین مالی و روانی بر افراد، خانواده ها و نظام سلامت کشور تحمیل می کند.
این درحالی است که با داشتن یک خواب کامل شبانه می توان از بروز بسیاری از این حوادث که عامل اصلی آن خواب آلودگی و اختلالات خواب رانندگان است، پیشگیری و به دنبال آن از صرف بسیاری از هزینه ها جلوگیری کرد.
 
دکتر محمد قدیری روانپزشک در این خصوص به خبرنگار علمی ایرنا گفت: با توجه به اینکه کشور ما بسیار حادثه خیز در سوانح رانندگی است، علل و عوامل بروز این حوادث بررسی شده و نتیجه این بررسی ها نشان می دهد که یکی از این عوامل بسیار مهم، بحث خواب آلودگی های روزانه رانندگان است.
 
وی افزود: اختلالات خواب یکی از عوامل مهم ایجاد حوادث در تمام دنیا است مثلا در حادثه چرنوبیل و انفجار اخیر در کارخانه مواد شیمیایی در هند عامل اصلی خواب آلودگی برخی عوامل مطرح شده است.
 
قدیری اظهار کرد: تحقیقات نشان می دهند که مدت طول خواب طی قرن اخیر حدود یک ساعت کاهش یافته است. از زمان صنعتی شدن جوامع، افراد کمتر می خوابند و مدت زمان خواب انسان ها نیز کمتر شده است.
 
وی ادامه داد: در گذشته یک تا دو ساعت بعد از تاریک شدن هوا افراد به خواب می رفتند و با روشن شدن هوا از خواب بیدار می شدند اما این نگرش در عصر حاضر تغییر یافته است.
 
قدیری اظهار کرد: بیشترین سوانح در نیمه دوم خواب یعنی در ساعات بین 4 تا 7 رخ می دهد و این مساله به این دلیل است که فرد خواب کامل نداشته و ساعاتی را که باید به خوابیدن اختصاص می داده، بیدار بوده است.
 
وی با تاکید بر اینکه باید در این زمینه آموزش های لازم ارائه شود، افزود: باید آموزش داده شود که افراد برای حفظ سلامتی و هوشیاری خود به چند ساعت خواب نیاز دارند و چه ساعاتی را در طول شبانه روز باید بخوابند.
 
قدیری با بیان اینکه همه افراد به ویژه کودکان باید حدود 8 تا 9 ساعت خواب شبانه داشته باشند، ادامه داد: لازم است به رانندگان آموزش داده شود که خواب کافی داشته باشند و نیروی انتظامی نیز باید در ساعات 4 تا 7 که اوج بروز حوادث جاده ای است، مداخله و دقت بیشتری داشته باشند.
 
وی به خواب میان روز اشاره کرد و گفت: اگر افراد بتوانند بین ساعت 14 تا 16 نیم تا یک ساعت بخوابند، بازتوانی خوبی از لحاظ شناختی پیدا می کنند و هوشیاری بیشتری در ساعات باقی مانده روز خواهند داشت.
 
قدیری اظهار کرد: اختلالات خواب شبانه یکی از دلایل افت تحصیلی دانش آموزان نیز به شمار می رود؛ این مساله باعث می شود دانش آموزان به دلیل کم خوابی، صبح ها با خواب آلودگی سرکلاس درس حاضر شوند و همین موضوع بر رشد تحصیلی آنها تاثیر می گذارد.
 
وی توصیه کرد که افراد ساعات خواب خود را تغییر ندهند و الگوی ثابتی برای خواب داشته باشند؛ به عنوان مثال بین ساعات 22 تا 24 بخوابند و حدود 6 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشند تا بتوانند از بازتوانی و هوشیاری خوبی در طول روز برخوردار باشند.
 
قدیری گفت: در واقع هر فرد باید یک برنامه بر اساس ساعات روز، برای خواب و امور زندگی خود داشته باشد زیرا با رعایت این برنامه، مغز به این الگو عادت می کند و خود به خود در ساعت مشخصی به خواب رفته و بیدار می شود.

منبع : ايــرنا



تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن