تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846397921




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دستورالعمل فوریت های قضایی و نحوه عملکرد واحد کشیک ابلاغ شد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دستورالعمل فوریت های قضایی و نحوه عملکرد واحد کشیک ابلاغ شد
با صدور بخشنامه‌ای از سوی رئیس قوه قضاییه، دستورالعمل "فوریت های قضایی و نحوه عملکرد واحد کشیک" ابلاغ شد.

دستورالعمل فوریت های قضایی و نحوه عملکرد واحد کشیک ابلاغ شد
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوانبه نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، با صدور بخشنامه‌ای از سوی رئیس قوه قضاییه، دستورالعمل "فوریت های قضایی و نحوه عملکرد واحد کشیک" ابلاغ شد.


متن کامل بخشنامه رئیس قوه قضاییه به شرح زیر است:
 
«دستورالعمل فوریت های قضایی و نحوه عملکرد واحد کشیک»
 
در اجرای تكاليف مقرر در قانون آيين دادرسي كيفري، مصوب 1392 و اصلاحات الحاقات بعدي از جمله مواد 47، 69،‌ 95،‌ 186 و ‌226، مبنی بر ضرورت پذیرش شکایات کتبی و شفاهی مراجعین در تمامی اوقات و انجام اقدامات فوری در پرونده‌های قضایی، دستورالعمل فوریت­های قضایی و نحوه عملکرد واحدهای کشیک به شرح زیر ابلاغ می­شود:


الف) ساختار و  تشکیلات:


ماده 1 ـ به منظورانجام وظایف قضایی و پذيرش و پيگيري شكايات فوری و ضروری مراجعان و گزارش ضابطان دادگستری در ساعات غیر اداری و ایام تعطیل، در هر حوزه قضایی، واحد کشیک قضایی به ترتیب زیر تشکیل می­شود:


1) حداقل یک واحد در دادسرای هر حوزه قضایی شهرستان و یک واحد در دادسراي نواحي کلان شهرها به پيشنهاد دادستان حوزه مربوط و تاييد رييس كل دادگستري استان.


2) حداقل یک واحد کشیک از دادگاه كيفري2 در هر شهرستان و در صورت لزوم دادگاه کیفری يك، به پیشنهاد رييس دادگستری شهرستان و تأیید رييس کل دادگستری استان برای رسیدگی به جرایمي كه مطابق قانون به طور مستقيم در دادگاه رسيدگي مي شود. همچنين، در صورت لزوم و به تشخيص رييس كل دادگستري استان به تعداد لازم در كلان شهرها واحد كشيك در مجتمع هاي قضايي تشكيل مي شود.


تبصره ـ قاضی کشیک دادگاه كيفري 2 علاوه بر رسیدگی به پرونده­های جزایی، مجاز به رسیدگی به پرونده­های فوریت‌های قضایی در امور حقوقی نظیر ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی،‌ مصوب 1393 مجلس شوراي اسلامي نیز می‌باشد.


3) یک واحد کشیک در دادگاه های عمومی بخش به پیشنهاد رييس دادگاه و تأیید رییس کل  دادگستری استان.


ماده 2 ـ هر واحد کشیک از یک نفر قاضی، یک نفر از کارکنان اداری که دارای سوابق و تجربه کافی باشد و یک نفر از کارکنان پشتیبانی تشکیل خواهد شد.


ماده 3 ـ اعضاء واحد کشیک از میان قضات و کارکنان اداری داوطلب دادسراها و دادگاه ها انتخاب مي شوند و در صورت نبود داوطلب به صورت نوبتی تعیین خواهد شد. جابجایی اعضای کشیک حسب مورد با موافقت دادستان یا رييس حوزه قضایی مربوط مجاز می‌باشد و مراتب عنداللزوم باید به مراجع مربوط مانند ضابطان اعلام شود.


تبصره ـ تعیین قضات زن برای کشیک در صورت ضرورت و با تشخیص دادستان بلامانع است.


ب )  برنامه کشیک:


ماده 4 ـ برنامه کشیک حوزه های قضایی مشتمل بر تعداد اعضا، تعیین زمان شروع وخاتمه و نحوه انجام کشیک، با رعایت مفاد این دستورالعمل و با لحاظ نوع و تعداد پرونده، تعداد قضات و کارکنان شاغل، کثرت مراجعان و شرایط جغرافیایی و اجتماعی، به صورت سه ماهه در هر حوزه قضایی حسب مورد به پیشنهاد دادستان و یا رييس حوزه قضایی و تأیید رييس کل دادگستری استان صورت می­پذیرد. زمان کشیک همه روزه بعد از وقت اداری است. نحوه و زمان استقرار واحد كشيك حسب مورد به تشخيص رييس كل دادگستري و دادستان مربوط خواهد بود.


تبصره 1 ـ در مواردی که بنا به ضرورت، "کشیک شب" ایجاد  می شود، زمان آن حداكثر 4 ساعت خواهد بود.


تبصره 2 ـ‌ دادستانهاي مراكز استانها به تشخيص رييس قوه قضاييه، علاوه بر كشيك مذكور در تبصره 1، مي توانند همه روزه از ساعت 24 تا 5 بامداد يكي از معاونين يا يكي از قضات باتجربه دادسرا را به عنوان كشيك فوق العاده معرفي نمايند. حق الزحمه كشيك مذكور دو برابر روز محاسبه خواهد شد.


ماده 5 ـ فهرست قضات کشیک و برنامه زمانی و اصلاحات آن حسب مورد با دستور دادستان و يا رييس حوزه قضایی به قضات و کارمندان کشیک ابلاغ می‌شود.


ماده 6ـ برنامه زمان بندی کشیک در ابتدای هر ماه به اطلاع ضابطین می­رسد و تأکید می شود که ضابطان از ارجاع پرونده های عادی در زمان کشیک خودداری نمایند و صرفاً موارد واجد فوریت به واحد کشیک ارسال شود.


تبصره ـ موارد فوری، پرونده‌هایی است که اتخاذ تصمیم سریع درباره آنها ضرورت داشته باشد از قبیل انجام اقدامات لازم در صورت وقوع قتل يا فوت مشكوك و تعيين تكليف متهمان و محكومان تحت نظر و جلب شده و متهمان پرونده هاي منتهي به فوت مجني عليه.


ماده 7 ـ قضات کشیک مکلفند بر اساس برنامه زمانی، حداقل سه ساعت در محل کشیک حضور داشته و خارج از این زمان تا نوبت بعدی کشیک یا وقت اداری، در حوزه قضائی مربوط در دسترس باشند و به نحو مقتضی نسبت به فوریت های قضایی تعیین تکلیف نمایند.


ماده 8 ـ در حوزه­های قضایی که ایجاد واحد کشیک ضرورت نداشته باشد، رييس حوزه قضایی یا دادستان مربوط مکلف است شخصاً یا با تعیین یکی از قضات، به عنوان "کشیک در دسترس" نسبت به انجام فوریت‌های قضایی به نحو مقتضی اقدام کند.
 
پ ) میزان و نحوه پرداخت حق کشیک:


ماده 9 ـ  میزان پرداخت حق کشیک، به هریک از اعضا (قاضی، کارمند اداری و پشتیبانی) با توجه به ساعات کار مقرر در اين آيين نامه، بر مبنای ضوابط اضافه کار می‌باشد.


ماده 10 ـ  حق کشیک در روزهای تعطیل و کشیک شب يك و نيم برابر و  در تعطیلات متوالی بیش از دو روز در حوزه هاي قضايي كه 5 شنبه ها تعطيل است و بيش از يك روز در ساير حوزه ها، دو برابر روزهای عادی می باشد و برای قضات کشیک در دسترس دادسرا یا دادگاه بخش با لحاظ عوامل مذکور در ماده 3 دستورالعمل از قبیل نوع و تعداد پرونده، از یک هشتم تا يك چهارم حق کشیک موضوع ماده 9 دستور العمل، به تشخیص رييس کل دادگستری پرداخت می‌شود. در مورد اخير در صورتي كه رسيدگي به پرونده در وقت كشيك مستلزم حضور قاضي در محل كشيك باشد، معادل حق كشيك به تشخيص رييس حوزه قضايي پرداخت خواهد شد.


تبصره ـ در خصوص كشيك ويژه قتل در صورتي كه مبادرت به معاينه جسد نمايند،‌ حق كشيك ويژه با تصويب معاونت راهبردي قوه قضاييه پرداخت مي شود.


ماده11 ـ در حوزه­های قضایی که بیش از یک واحد کشیک فعالیت می‌نماید ، حق‌الزحمه اعضای هر واحد جداگانه محاسبه و پرداخت می‌گردد.


ماده 12 ـ معاونت راهبردی قوه قضاییه هر 3 ماه، اعتبار کشیک دادگستری کل استان ها را بر اساس آمار عملکرد  و گزارشاتی که با ذکر مشخصات اعضای هر واحد و قید ساعات کشیک ارسال می شود، محاسبه، تخصیص و ابلاغ خواهد کرد.


تبصره ـ روسای کل دادگستري مکلفند گزارش پرداخت های مالی کشیک را بر اساس فرم ارسالی از معاونت راهبردی تنظیم و به آن معاونت ارسال نمایند.


ت) ساير مقررات:


ماده 13 ـ قضات موظفند پرونده های ارجاعی را در وقت اداری تعیین تکلیف کنند و از محول نمودن آن به وقت کشیک خودداری نمایند.


ماده 14 ـ قضات موظفند به منظور تسهیل در انجام امور افراد جلب شده در وقت کشیک، کلیه اطلاعات لازم از قبیل مشخصات متهم یا محکوم، علت جلب، نام شاکی، نوع اتهام، ميزان خسارت وارده به شاکی خصوصی و میزان محکومیت مالی را در برگ جلب درج نمایند. در جرائمي كه به تشخيص مرجع قضايي، ‌حيثيت اجتماعي متهم يا محكوم، عفت يا امنيت عمومي اقتضاء كند، ‌علت جلب ذكر نمي شود.


تبصره ـ مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه مکلف است امکان درج اطلاعات مربوط به متهمان و محكومان جلب شده را در مرحله تحقیقات مقدماتی و اجرای حکم، در سامانه مديريت پرونده قضايي(سمپ) فراهم نماید.


ماده 15 ـ دادگستری استان ها مکلف هستند نسبت به استقرار سامانه سمپ  و دسترسی  واحدهای کشیک به آن با همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات اقدام نمایند.


ماده 16 ـ روسای کل دادگستری ها مکلفند در پایان هر سال، خلاصه آمار عملکرد واحدهای کشیک استانی را به تفکیک هر یک از واحدهای کشیک جهت بررسی و اقدام مقتضی به دادستان كل كشور ارسال نمایند.


ماده 17 ـ روسای کل دادگستری ها و دادستانهاي مراكز استان موظفند شخصاً یا از طریق یکی از معاونان بر فعالیت واحدهای کشیک نظارت نمایند و در صورت مشاهده تخلف مراتب را به مبادي ذيربط گزارش كنند.


ماده 18 ـ معاونان مالی و پشتیبانی دادگستری استانها موظفند امکانات لازم و مطلوب از قبیل مکان، تلفن، دورنگار و خودرو را در اوقات کشیک فراهم نمایند.


ماده 19 ـ دادستان كل كشور برحسن اجرای این دستورالعمل نظارت دارد و گزارش سالانه آن را به رييس قوه قضاییه ارائه خواهد کرد.


ماده 20 ـ این دستورالعمل در 20 ماده و 8 تبصره در تاریخ 95/10/4 به تصویب رييس قوه قضاييه رسید و کلیه مقررات و ضوابط مغایر با آن ملغی می‌باشد.





۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن