واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری فارس: این روزها که فضای رسانهای و روحی جامعه ایران ،غمگین و ناراحت از برخورد خشن صورت گرفته با گورخوابهای گورستان نصیرآباد شهریار است تعدادی از مسئولان شهری به همراه جمعی از اصحاب رسانه شب گذشته برای سرکشی از گرمخانههای تهران که ویژه طرح جمعآوری و اسکان کارتنخوابهاست از این مراکز بازدید کردند.
بازدید از گرمخانههای تهران در حالی انجام شد که این گفتار مسئول ارشد دولت سازندگی در مورد له شدن فقرا زیر چرخ توسعه را، هیچکس فراموش نمیکند و در دولت تدبیر و امید که برخی افراد آن را برگرفته و ادامه دهنده دولت پنجم و ششم میدانند، آوازه برخورد خشن با گورخوابیهای بیخانمانی که به قبر پناه بردهاند آبرویمان را در دنیا به حراج گذاشته است.
این گزارش ماحصل مشاهده وضعیت مراکز نگهداری کارتنخوابیهایی است که تحت نظر شهرداری تهران مدیریت میشوند.
در ابتدا به مرکز بهاران هرندی رفتیم جایی که شهرداری تهران توانسته بسیاری از معتادین متجاهر را جمعآوری و سروسامانی را به آن محله بدهد؛ محلهای که در گذشته به مرکز فساد تبدیل شده بود.
مرکز بهاران هرندی مکانی برای ارائه خدمات بهداشتی، درمانی، اسکان، روانشناسی به خانواده است. در این مرکز، معتادین حضور ندارند، بلکه افرادی حضور پیدا میکنند که اعتیاد خود را کنار گذاشته و در حال حاضر پاک محسوب میشوند.
در حاشیه بازدید از مرکز بهاران، انسانهایی که بین 19 تا 50 سال دارند را دیدیم که توانسته بودند از چنگال وحشتناک اعتیاد رهایی پیدا کرده و برای کسب روزی حلال مشغول فعالیت کاری بودند.
توسل، مدیر مرکز بهاران هرندی درباره فعالیتها و اقدامات این مرکز گفت: مرکز بهاران هرندی 150 نفر ظرفیت پذیرش افرادی را دارد که پس از ترک اعتیاد با تمایل خود به این مرکز آمده و حرفه و شغل به آنها آموزش داده میشود.
توسل ادامه داد: ارائه خدمات پزشکی، روانشناسی، مذهبی و حتی دندانپزشکی نیز در این مرکز به مددجوها ارائه میشود.
مدیر مرکز بهاران هرندی یادآور شد: توانمندسازی این افراد از مهمترین برنامههای مرکز بهاران است ضمن اینکه در حال حاضر 40 نفر مددجو در این مرکز مستقر هستند که در بخشهای کارگاه خیاطی، معرقکاری، موسیقی و شابلونزنی فعالیت میکنند.
پس از صحبتهای مدیر مرکز بهاران، همراه وی، بازدیدی از بخشهای مختلف داشتیم.
عباس حدود 35 سال سن دارد و میگوید همه جور موادی را مصرف کرده است، ولی توانسته با کمک مراکز شهرداری تهران نسبت به ترک اعتیاد اقدام و در نهایت به مرکز بهاران منتقل شده است.
عباس بیش از یک سال است که در مرکز بهاران معرقکاری آموخته و میتواند با ساقه گندم، اثری هنری ایجاد کند.
وی در جمع خبرنگاران گفت بعد از ترک اعتیاد توانسته پسر خود را پس از 8 سال ببیند که بهترین اتفاق زندگیاش بوده است ضمن اینکه در حال حاضر در مرکز بهاران هرندی اثری هنری تولید کرده و به فروش میرساند.
در کنار عباس، محمد 45 ساله با سابقه 30 ساله اعتیاد و 15 ساله کارتنخواب در حال معرقکاری است. محمد در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران گفت که دوست ندارد به وضعیت قبل بازگردد یا شرایط سخت گذشته را مجددا به یاد آورد و به همین دلیل ذکر همیشهاش شکر خدا است.
پس از بازدید از مرکز بهاران، به گرمخانه خاوران که در روزهای سرد زمستان بیش از 700 نفر از کارتنخوابها و معتادین را پذیرش میکند، رفتیم.
در این بین با رضا قدیمی مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران هم کلام شدیم.
وی به ما گفت: گرمخانه خاوران بزرگترین گرمخانه شهر تهران است که مأموران شهرداری تهران براساس گشتها و پیامهای مردم به سامانه 137 نسبت به مردم جمعآوری کارتنخوابها و معتادین اقدام و به مراکز مختلف منتقل میکنند.
قدیمی یادآور شد: بخشی از معتادین و کارتنخوابها تمایل ندارند به گرمخانهها بیایند و در حقیقت تابع قوانین خود هستند، بنابراین برای حفظ شأن و انسانیت این افراد اتوبوسهایی را برای اولین بار در نظر گرفته شده که در آن اتوبوسها میتوانند یک تخته پتو و یک وعده غذای گرم دریافت کنند.
وی افزود: بحث انتقال به گرمخانهها، اجباری نیست بلکه موضوعی اختیاری است اما با توجه به فصل زمستان و برودت سرما تاکنون 1037 نفر پذیرش شدهاند در حالی که ظرفیت گرمخانه خاوران 600 تخت است به همین دلیل بخشی از آنها بر روی زمین میخوابند.
قدیمی بیان داشت: وقتی که این افراد جمعآوری و به گرمخانه منتقل میشوند در ابتدای امر برای آنها حمام و رختکن در نظر گرفته شده و غذای گرم میل میکنند.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران یادآور شد: در حال حاضر در شهر تهران 19 مددسرا داریم که 6 هزار نفر از معتادین و کارتنخوابهای تهران را در خود جای دادهاند.
وی با تأکید بر اینکه 80 درصد کارتنخوابها در تهران، شهرستانی هستند، گفت: 20 درصد از این کارتنخوابها که اکثراً معتاد هستند تمایل به ترک اعتیاد دارند.
قدیمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد کارتنخواب در شهر تهران وجود دارد، گفت: براساس ظرفیت پذیرشی این مددسراها 6 هزار نفر در مراکز ما شناسایی شدهاند، ولی قطعاً تعداد پذیرش شده از این عدد بیشتر است.
وی درباره همکاری دیگر دستگاههای ذیربط در حوزه کارتنخوابها و معتادین متجاهر گفت: بهزیستی و دستگاههای ذیربط به شهرداری کمکی نمیکنند و صددرصد کار با شهرداری تهران است اما با این حال دست یاری و کمک به سوی همه ارگانهای ذیربط دراز میکنم.
وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر احداث کمپ دانشآموزان نیز گفت: ما در حال ایجاد کمپ دانشآموزی هستیم و این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: نباید آسیبهای موجود در جامعه را کتمان کنیم، بلکه باید از ابتدا جلوی آن را بگیریم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر تأکید آموزش و پرورش در خصوص کمپهای دانشآموزی گفت: کتمان کردن چنین موضوعی درست نیست و ما مکاتباتی با آموزش و پرورش داشتهایم.
قدیمی یادآور شد: به طور متوسط در هفته 30 میلیون تومان هزینه درمان کارتنخوابها و معتادین میشود.
به گزارش فارس، در شرایطی که کارتنخوابها در بازی مسئولان دست به دست میشوند و هر کس نظری میدهد و برخوردی میکند، شهرداری تهران، در عمل به ارائه خدمات و افزایش آن برای کارتن خوابها به میدان آمده است.
۰۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]