تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هان! ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست. از آن حضرت درباره معناى اين فرمايش س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817580362




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شعر انقلاب موضع دارد، نه موضوع


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: شعر انقلاب موضع دارد، نه موضوع
شعر انقلاب هیچ محدودیت موضوعی ندارد، بلكه محدودیت موضعی و رویكرد دارد.


به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ میلاد عرفان‌پور، شاعر، با بیان اینكه شعر انقلاب در یك موضوع خاص متوقف و محدود نیست، اظهار كرد: شعر انقلاب، در محدوده گفتمانی انقلاب اسلامی كه از عشق تا حماسه و از جامعه تا سیاست را در بر می‌گیرد، گسترده است. در همه این موضوعات شعری كه رنگ و بوی گفتمانی انقلاب اسلامی را داشته باشد، شعر انقلاب است.
 
وی ادامه داد: شعر انقلاب هیچ محدودیت موضوعی ندارد، بلكه محدودیت موضعی و رویكرد دارد. از لحاظ رویكردی ممكن است یك شعر عاشقانه در قالب شعر انقلاب اسلامی باشد و در عین حال شعری سیاسی نباشد.
 
این شاعر با تاكید بر اینكه مخاطبان شعر انقلاب بر اساس موضوع دسته‌بندی نمی‌شوند، عنوان كرد: شعر انقلاب، شعری است كه با رویكرد و گفتمان خود تعریف می شود. مخاطبان شعر انقلاب هم می‌توانند علاقه‌مند به انقلاب اسلامی باشند و هم مخالف انقلاب باشند، اما شعر انقلاب را بخوانند و حرف شاعر انقلاب را بشنوند.
 
عرفان‌پور همچنین گفت: شعر بعد از انقلاب اسلامی با تحول مذهبی و فرهنگی كه با پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد شد، با توجه به همین مبانی ایدئولوژیك و مذهبی پایه‌های خود را شكل داد. در حوزه ساختار و ساخت شعر نیز اتفاقاتی رخ داد؛ درست است كه گروهی از شاعران به قالب‌های سنتی اقبال نشان دادند؛ اما در عین حال اقبال به قالب‌های نو مثل نیمایی و سپید را در شعر انقلاب می‌بینیم. از همان دوران آغازین انقلاب اسلامی برخی قالب‌ها مانند رباعی و مثنوی كه كم‌رنگ شده بودند، احیا شدند. در كنار این قالب‌ها كه با توجه به رویكرد شعر سنتی احیا شدند، می بینیم كه شعر نیمایی هم فضای دیگری در شعر انقلاب اسلامی پیدا كرد و با محتوای دیگر و رویكرد نظری و گفتمانی دیگری، شعر نیمایی هم با همت شاعرانی مانند قیصر امین‌پور و سید حسن حسینی احیا شد و این شاعران نامدار بودند كه زیرساخت های شعر انقلاب اسلامی را پایه گذاری كردند.
 
شاعر مجموعه «درباره تو» با اشاره به اینكه قالب‌هایی مانند غزل مثنوی در دوران انقلاب اسلامی به وجود آمده است، تصریح كرد: شعر انقلاب اسلامی معیارها و شاخص‌هایی دارد كه سبك شعر انقلاب را می‌توان بر اساس آن سنجید. البته این موضوعات مفصل است و شرح آن احتیاج به زمان و پژوهش بیشتری دارد. اما در حوزه محتوایی توجه به حماسه در كنار عاطفه و عشق یا سیاست، همه دست به دست هم داده در شعر شاعران انقلاب اسلامی دیده می‌شود. شاعران انقلاب در كنار شعر حماسی و سیاسی گفتن، شعر عاشقانه دارند. زندگی گاهی شامل دغدغه های اجتماعی و سیاسی است و گستره زندگی در شعر انقلاب اسلامی به وفور و به وضوح دیده می‌شود. مشخصه و ویژگی‌های سبك شعری انقلاب اسلامی باید طی بررسی و پژوهش های دقیق پیاده سازی و ارائه شود و امیدوارم هر چه زودتر این اتفاق رخ دهد.
 
عرفان‌پور درباره جذب مخاطبان امروزی توسط شاعران انقلاب اسلامی، گفت: نخست باید به این نكته تاكید كنم كه لزومی ندارد هر شاعری و هر شعری مخاطب میلیونی داشته باشد. برخی شاعران انقلاب اسلامی هم هستند كه مخاطبان عمومی و مردمی ندارند. این‌ها در واقع شاعر شاعران هستند. یعنی شاعران دیگر، آثار این افراد را می‌خوانند و با توجه به چیزهایی كه آموخته اند، با زبان نرم‌تر و سهل‌تری، پیام ها را به مردم منتقل می‌كنند.
 
وی اظهار داشت: شاعرانی كه به مخاطبان حداكثری نیاز دارند، قطعا باید به دغدغه‌های مردم و آن چیزی كه مردم در زیست روزمره خود می بینند، نزدیك تر شود، مردم به آن دسته از شاعران توجه بیشتری نشان می‌دهند. آن دسته از شاعرانی كه مفاهیم و الهامات شعری خود را از جایی می‌گیرند كه مردم چندان به آن توجه ندارند، اقبال مخاطبان را هم نمی‌توانند جذب كنند.
 
حوزه هنری انقلاب اسلامی به منظور پاسداشت و ارتقای دستاوردهای شعر انقلاب و همچنین كشف استعدادهای برتر، ششمین جشنواره شعر انقلاب را در دو قالب شعر نو و كهن دی ماه 1395 در استان فارس برگزار می كند.






۰۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۳:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن