تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه سپرى است از آفت هاى دنيا و پرده اى است از عذاب آخرت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828021767




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیاست‌های سینمایی حوزه‌هنری عُرف يا قانون؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سیاست‌های سینمایی حوزه‌هنری عُرف يا قانون؟
در اذهان عمومي و سينماگران اينگونه رايج شده است كه اگر فيلمي داراي مجوز نمايش است، تمامي سالن‌هاي سينمايي موظف يا به تعبيري مكلف به اكران آن هستند.
نویسنده : عليرضا رسولي 
در اذهان عمومي و سينماگران اينگونه رايج شده است كه اگر فيلمي داراي مجوز نمايش است، تمامي سالن‌هاي سينمايي موظف يا به تعبيري مكلف به اكران آن هستند. جالب است بدانيم هيچ قانوني در وزارت ارشاد وجود ندارد كه سينمادار مكلف به اكران فيلمي باشد.
در سال‌هاي اخير با توجه به اتفاقاتي كه در عرصه سينما رخ داد، حوزه هنري از اكران برخي فيلم‌ها كه از ديدگاه مسئولان آن مغاير با اهداف و سياست‌هاي كلان فرهنگي نظام و متعرض به هنجارها و اخلاقيات جامعه بوده، صرفنظر كرد.
 تحریم تعبیر غلطی است
 اين ماجرا كه كاملاً بديهي و قانوني بود به دلايل متعددي تعبير به «تحريم فيلم» از سوي حوزه هنري شد و عده‌اي با توجه به اينكه منفعت خود را در پرداخت چنين واژه‌اي مي‌دانستند در موضع اپوزيسيون قرار گرفته و بار اين واژه را بر دوش كشيدند و مدام بر شيپور آن دميدند. از اين رو سعي كردند تا به استفاده از رسانه‌ها و شبكه‌هايي كه در اختيار داشتند، حوزه هنري را آماج حملاتشان قرار دهند.  نبايد از داخل زمين سينما به مشكلاتمان بنگريم. اين كار همانند عادتي است كه خودمان را فقط با خودمان بسنجيم! در صورتي كه وقتي از دورتر و با فاصله به مشكلات و نارسايي‌ها نگاه كنيم متوجه مي‌شويم كه زمين سينماي ايران فاقد قدرت مولد در شرايط فعلي است و براي رونق و رشد آن، توجه كردن به تجارب كشورهاي ديگر مي‌تواند بسيار مفيد باشد.
بايد بپذيريم كه قواعد سينما در حوزه توزيع و نمايش در همه جاي دنيا مبتني بر به رسميت شناختن حق «حيات طبيعي» اين فعاليت است و متأسفانه در سينماي ايران اين حق طبيعي سال‌هاست كه توسط انحصار داخلي «سلب» شده است.
 حوزه دغدغه فرهنگی دارد
متأسفانه برخي از شِبه‌سينماگران چون توانمندي خود را در لمپن‌بازي و تشويش اذهان عمومي مي‌بينند بنابراين تمام توان و وقت خود را صرف ماجراي پس از توليد مي‌كنند. اگر نگاهي به تاريخ سينماي ايران بيندازيم متوجه خواهيم شد كه همه سينماداران برحسب سليقه و نگاه شخصي خود، فيلم مورد نظرشان را در سينماي تحت مديريتشان نمايش مي‌دهند و طبيعي است كه حوزه هنري به عنوان يكي از نهادهاي مؤثر فرهنگي كشور بر اساس اساسنامه و اولويت‌هايش اين حق را دارد تا در سالن‌هاي سينمايي كه از سوي رهبر انقلاب به اين نهاد واگذار شده است، دغدغه نمايش آثاري را داشته باشد كه در جهت ايجاد تعالي و نشاط سالم، امنيت و آسايش خانواده‌ها و تقويت مناسبات اخلاقي در جامعه حركت ‌كنند و به فيلم‌هاي هنجارشكن كه از گلوگاه ارشاد با رانت و فشار و سياسي‌كاري عبور كرده‌اند با ملاحظه و تأمل بنگرد.
حقی که برای حوزه محفوظ است
وقتي هر سينماداري به دلخواه در قالب مراوده با شركت‌هاي پخش اقدام به اكران فيلم‌ها مي‌كند، اين حق براي ساير سينماداران از جمله حوزه هنري هم وجود دارد كه با توجه به ضرورت‌هاي فرهنگي - اخلاقي جامعه و بر محوريت همان اولويت‌هاي مورد نظر خود، فيلم‌ها را انتخاب و نمايش دهد.
اين در حالي است كه به نظر مي‌رسد برخي از فيلمسازان سعي دارند تا با استفاده از حربه تكراري و نخ‌نما شده «عوامفريبي»، بر شهرت و محبوبيت خود بيفزايند. حربه‌اي تكراري كه گويا راهي شده براي بدل به موفقيت كاذب! در واقع آنچه اين روزها شاهد آن هستيم اين است كه اصالت و خودانگيختگي جاي خودش را به تقليد و دروغ داده است و تبديل به راه چاره عده‌اي براي رهايي از گمنامي و بدنامي شده است!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن