تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، اعمال را پاكيزه، اموال را بسيار، بلا را برطرف و حساب (قيامت) را آسان مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828952503




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پایان ساماندهی نمای مدرسه «علمیه» در بهارستان - ایسنا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
مدرسه علمیه
خیابان جمهوری کمتر از صد متر مانده تا میدان تاریخی بهارستان؛ مدرسه‌ای با حدود ۱۲۰ سال قدمت قرار دارد، مدرسه‌ای که عمرش فراتر از عمر وزارت آموزش و پرورش در کشور است و به نظر می‌رسد بار دیگر به نخستین روزهای افتتاح‌اش بازگردانده شده است. به گزارش ایسنا، مدرسه‌ی «علمیه» در سال ۱۲۷۶ شمسی تاسیس شد و ۴۶ سال پس از تاسیس نخستین مرکز آموزشی مدرن ایران، «دارالفنون» که در زمان خود به منزله نخستین دانشگاه ایران به شمار می‌رفت، به عنوان نخستین دبیرستان ایران و به همت انجمن «معارف» از نهادهای مردم بنیاد در آستانه‌ی مشروطیت برپا  شد. این مدرسه به عنوان یکی از آخرین جداره‌های طرح ساماندهی نما و منظر میدان تاریخی بهارستان در دستور کار سازمان زیباسازی شهر تهران قرار داشت که صبح امروز (چهارشنبه) با حضور عیسی علیزاده، رئیس سازمان زیباسازی، حیدری، رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۲ و چند مسئول دیگر پس از پایان مرمت بار دیگر، نمای هویتی آن رونمائی شد.  هادی صادقی، معاون سازمان زیباسازی در این مراسم رونمایی به پیشینه حضور سازمان زیباسازی در بهبود فضاهای شهری و از جمله بهسازی جداره و نمای خیابان انقلاب اشاره کرد و افزود: میدان بهارستان تاریخ تهران و تاریخ هویت ملی ایران است. او ادامه داد: در این عرصه دبیرستان «علمیه» نخستین دبیرستان ایران و دومین مرکز آموزش مدرن ایران به شمار می‌رود که در طرح بهسازی بهارستان موظف به تعیین بخشی و نماسازی این بنای با هویت بودیم. وی با تاکید بر این‌که  راز توسعه جوامع در صنعت نیست، بلکه در آموزش و تربیت است؛ ادامه داد: ما مفتخریم که در سال۱۲۷۷ شمسی دارای دبیرستان بوده‌ایم، آن‌هم برای مردم عادی و نه افراد درباری و ثروتمند. عیسی علیزاده، مدیرعامل سازمان زیباسازی نیز اظهار کرد: شهرداری وظیفه خود می‌داند تا به بهبود فضای شهر و عناصر هویت سازش توجه ویژه کند. نماسازی این مدرسه از افتخارات سازمان زیباسازی است. سید محسن هاشمی، مدیر راهبردی پروژه ساماندهی نما و منظر میدان بهارستان نیز درباره‌ی این پروژه اظهار کرد: پروژه بهسازی و ساماندهی نما و منظر بهارستان از آبان ماه سال ۹۴ آغاز و تا پایان پاییز امسال به بهره‌برداری نهائی می‌رسد. در این طرح نصب کتیبه معرفی رویدادهای بهارستان، دیوار نگاره بهارستان ، نماد یوم‌التوپ، حک اسامی نمایندگان مجلس نخست مشروطیت و جمهوریت و نیز کاشی نگاره تهران و چنارستان در میدان به اجرا درآمد. او همچنین درباره‌ی وقایع تاریخی این مدرسه‌ی تاریخی اظهار کرد: تا سال ۱۲۷۴ شمسی تنها مرکز علمی رسمی نوین ایران «دارالفنون» بود، اما این مدرسه تا آن زمان نتوانسته بود نیاز جامعه رو به تحول ایران به اشخاص تحصیل کرده و با سواد را برآورده کند.

مدرسه علمیه پس از جداره‌ سازی نما
وی به خاطرات «احتشام السلطنه» از موسسان انجمن  معارف اشاره کرد که در آن، بازدهی نداشتن مطلوب دارالفنون و بالا بودن هزینه تحصیل برای اطفال طبقه متوسط و فقیر و نیاز به مراکز جدید برای جایگزینی نظام مکتب خانه‌ای از اهداف تشکیل انجمن معارف اعلام شده است.

هاشمی با تاکید بر این‌که انجمن معارف نخستین و مهمترین انجمن فرهنگی بود که به تاسیس مدارس جدید دست پیدا کرد، افزود: پیش از این نیز «میرزا حسن تبریزی» ملقب به «رشدیه» نخستین کسی بود که به فکر تاسیس مدارس ابتدائی به شکل کنونی افتاد. او سال‌ها از نزدیک با مدارس ابتدائی عثمانی آشنایی داشت و با حمایت «امین الدوله»، صدر اعظم مظفرالدین شاه نخستین دبستان را در تبریز در سال ۱۲۶۶ شمسی ایجاد کرد. او همچنین به روایت یحیی دولت‌آبادی درباره‌ی آغاز به کار این مدرسه اشاره کرد و افزود: در هفتمین  جلسه انجمن معارف سنگ بنای این مدرسه گذاشته شد. براساس آن روایت، همزمان با هشتمین جلسه انجمن معارف، مدرسه «علمیه» آغاز به کار کرد و به سرعت با استقبال مردم رو به رو شد. در این مدرسه کودکان فقیر بدون پرداخت شهریه می‌توانستند درس بخوانند. مدیر راهبردی پروژه ساماندهی نما و منظر میدان بهارستان با بیان این‌که مدرسه «علمیه» به ریاست احتشام‌السطنه در محلی که پیش از این خانه «انیس الدوله» از همسران ناصرالدین شاه بود و در پشت شهرداری قرار داشت شروع به فعالیت کرد، گفت: بعدها «علمیه» از خانه «امین‌الدوله» به خانه «شمس العماء» به  لاله‌زار منتقل شد و ریاست آن را «علی خان ناظم العلوم» بر عهده گرفت او از بنیانگذاران «علمیه» و دانش آموخته پلی تکنیک فرانسه بود.

هاشمی با بیان این‌که مدرسه «علمیه» تا سال ۱۳۱۶ شمسی بارها تغییر مکان داد، اظهار کرد: خانه «حاج سیف الدوله» در خیابان جمهوری (شاه‌آباد) تا منزل علاءالملک در خیابان صفی علیشاه (خانقاه) و سپس خیابان اکباتان و باغ نگارستان هر کدام مدتی میزبان مدرسه بودند و سر انجام در سال ۱۳۱۶ شمسی مدرسه امروزی «علمیه»  عنوان دانشسرای عالی گرفت و ساختمان آن به خیابان پشت مجلس شورای ملی انتقال یافت و بالا خره درسال ۸۱-۱۳۸۰ شمسی در نتیجه  طرح توسعه مجلس شورای اسلامی به محل فعلی که پیش از این مدرسه شاهدخت (سال تاسیس ۱۳۲۹شمسی) بود، نقل مکان کرد.

به گفته‌ی وی، دبیرستان «علمیه» که در نزدیکی مکان‌های مهمی مانند ساختمان مجلس شورای اسلامی، مسجد سپهسالار، مدرسه‌ی شهید مطهری قرار گرفته بود میانه‌ی تحولات میدان تاریخی بهارستان خاطرات روزهای شهریور ۱۳۲۰شمسی، تیر ۱۳۳۱شمسی، کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲شمسی, اعتصاب‌ها و اعتراضات دهه ۱۳۴۰شمسی و در نهایت ظهور انقلاب اسلامی را با خود همراه دارد. او تاکید کرد: در این مدرسه بزرگانی و بعضا تاثیرگذارانی در تاریخ ایران مانند سعید نفیسی(ادیب و نویسنده)، سردار فاخرحکمت, رضا حکمت(از روسای مجلس سنا)، محمود مهران(وزیر فرهنگ)، غلامحسین رهنما(وزیر فرهنگ)، صادق هدایت(نویسنده)، امیرعباس هویدا(نخست وزیر رژیم پهلوی)، سید ابوالحسن بنی صدر(نخستین رئیس جمهور)  درس خوانده‌اند.

رونمائی از نمای هویتی مدرسه علمیه با حضور رئیس سازمان زیباسازی و رئیس اموزش و پورورش منطقه ۱۲
انتهای پیام


چهارشنبه / ۱۰ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۵:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن