واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
گزارش لوموند از تب وطن پرستی در پایتخت ايران/حمايت ايراني ها از حضور نظامی ایران در عراق و سوریه
نشریه فرانسوی «لوموند» با اشاره به متحد شدن ایرانیان در کنار یکدیگر حول محور ملی گرایی از ترس سرایت خطر داعش و پیامدهای آن به داخل کشور می نویسد:«کشور ما به جزیره ثبات در منطقه تبدیل شده است. این باور در حال حاضر در میان بسیاری از مردم ایران وجود دارد. چه آنان که منتقد نظام هستند چه آنان که از نظام هواداری می کنند. جمهوری اسلامی ایران که هم مرز با افغانستان از شرق و با عراق و ترکیه از غرب است با نگرانی به رویدادها می نگرد از حملات تروریستی تا اقدام به کودتا، شورش و درگیری های مسلحانه و بی ثباتی در آن کشور همه را نظاره گر است. تهدید ناشی از طالبان در افغانستان و مهم تر از آن جهادی های گروه داعش که گفتمان ضد شیعه را اتخاذ کرده اند سبب شده اند تا این گفتمان در ایران حاکم شود که آن کشور جزیره صلح و ثبات است. هراس از سرایت معضل و خشونت خونین در خاورمیانه در ایران در کشوری که هشت سال جنگ خونین با عراق را در سال های ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۸۸ میلادی تجربه کرد قابل درک به نظر می رسد».
روز نو : نشریه فرانسوی «لوموند» با اشاره به متحد شدن ایرانیان در کنار یکدیگر حول محور ملی گرایی از ترس سرایت خطر داعش و پیامدهای آن به داخل کشور می نویسد:«کشور ما به جزیره ثبات در منطقه تبدیل شده است. این باور در حال حاضر در میان بسیاری از مردم ایران وجود دارد. چه آنان که منتقد نظام هستند چه آنان که از نظام هواداری می کنند. جمهوری اسلامی ایران که هم مرز با افغانستان از شرق و با عراق و ترکیه از غرب است با نگرانی به رویدادها می نگرد از حملات تروریستی تا اقدام به کودتا، شورش و درگیری های مسلحانه و بی ثباتی در آن کشور همه را نظاره گر است. تهدید ناشی از طالبان در افغانستان و مهم تر از آن جهادی های گروه داعش که گفتمان ضد شیعه را اتخاذ کرده اند سبب شده اند تا این گفتمان در ایران حاکم شود که آن کشور جزیره صلح و ثبات است. هراس از سرایت معضل و خشونت خونین در خاورمیانه در ایران در کشوری که هشت سال جنگ خونین با عراق را در سال های ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۸۸ میلادی تجربه کرد قابل درک به نظر می رسد».
به گزارش سايت روزنو، روزنامه فرانسوی «لوموند» اشاره می کند که تا همین اواخر مقام های ایرانی به حضور نیروهای تروریستی در ایران اشاره ای نمی کردند اما با بازداشت های متعدد اعضای گروه های سلفی در ایران و یا عناصر نفوذ کرده به داخل آن کشور موضوع علنی شد. این روزنامه اشاره می کند که علیرغم اقدامات تروریستی در کشور همسایه ایران در عراق آن کشور در سال های اخیر اقدامات تروریستی را تجربه نکرده است. این نشریه اشاره می کند که این وضعیت امنیتی امکان آشتی میان طیف های مختلف سیاسی و اجتماعی در ایران را امکان پذیر ساخته است.
این روزنامه می نویسد:«این در حالیست که پس از انتخابات سال ۲۰۰۹ میلادی در ایران پس از انتخاب دوباره احمدی نژاد چنین امکانی به نظر نمی رسد. سینا در این زمینه می گوید که امنیت و ثبات نگرانی اصلی ایرانیان است و کسانی که ضامن آن هستند به طور طبیعی محبوبیت زیادی را بدست می آورند. او دانشجو و از حامیان حسن روحانی رییس جمهوری میانه رو است که در آگوست سال ۲۰۱۳ میلادی به قدرت رسید.
نکته جالب آنجاست که او در انتخابات به اصلاح طلبان رای داده و حامی نامزدی بوده که ازادی های بیش تر و روابط صلح آمیز با غرب را خواستار بوده است. سینا از توافق هسته ای حاصل شده در جولای ۲۰۱۵ میلادی استقبال می کند چرا که سبب لغو تحریم های بین المللی علیه تهران شد و به سیاست درهای باز مدنظر روحانی کمک کرد. سینا اما مداخله نظامی کشورش در سوریه و عراق را کاملا مشروع می داند. این مرد جوان هم چنین سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه را تحسین می کرد او می گفت هیچ یک از دیگر مقام های نظامی تا این اندازه کاریزماتیک نیست و احساس همدلی را در میان مردم با برنیانگیخته است. بسیاری با او در این زمینه هم نظر هستند و از سردار سلیمانی به عنوان یک قهرمان ملی یاد می کنند. حتی روشنفکری چون محمود دولت ابادی نیز اخیرا در مصاحبه ای گفته بود کشورش به قاسم سلیمانی و افرادی چون او نیاز دارد».
این نشریه فرانسوی در ادامه اشاره می کند که با توجه به این حامیان قوی جدیدی، اگر سربازان ایرانی در سوریه و عراق مبارزه کنند با حمایت مواجه می شوند چرا که از دید جوانان این افراد می روند که آن ها مجبور به جنگیدن در خیابان های تهران نباشند. این نشریه می نویسد:«روزنامه شرق در مطلبی به قلم علی ابطحی از فعالان اصلاح طلب نوشت که حضور نیروهای ایران در سوریه یک استراتژی پیشگیری برای دفاع از ایران، امنیت و تمامیت ارضی است. سید عبدالامیر نبوی استاد دانشگاه می گوید داعش اساسا هراسی را بوجود آورده که هیچ کس تردیدی درباره حضور نظامی ایران در سوریه و عراق از خود نشان نمی دهد این چرخشی شگفت انگیز است چرا که معترضان به نتیجه انتخابات در آن دوران همدلی ای نسبت به نظامیان از خود نشان نمی دادند».
این نشریه در ادامه می افزاید:«تب وطن پرستی بر در و دیوار پایتخت نیز دیده می شود پرتره هایی که از شهدای مدافع حرم هستند. ایران دوست ندارد از حضور نیروهای نظامی اش در کشورها بگوید و ترجیح می دهد از اصطلاح مستشاران نظامی برای آنان استفاده کند.
لوموند در ادامه اشاره می کند که این احیای حس میهن پرستی گاهی اوقات به ملی گرایی سرسختانه تبدیل می شود به خصوص زمانی که مقام های ایرانی عربستان سعودی را متهم به ترویج بنیادگرایی سنی می کنند. دکتر عبدالامیر نبوی در ادامه می افزاید:«فراتر از ملی گرایی ضد سعودی احیای احساسات ضد عربی با خاستگاه دیرپا نیز در ایران رواج دارد. این نفرت در قبال جهان عرب و سنی نشین با فتح ایران توسط اعراب در قرون ماضی اغاز شد. برخی از ایرانیان با توجه به آن که خود را از نژاد اریایی و وارثان ایین زرتشتی دین اکثریت در ایران قبل از ورود اسلام می دانند اهل سنت و دین آنان را وارداتی و منبع دور شدن آنان از ریشه های خود می بینند. امروز آنان خود را در تحقیر کردن جهان عرب با آزادی عمل بیش تری می بینند».به گزارش روزنو،در بخش پایانی این گزارش سمیرا یک طراح گرافیک در تهران می گوید:«من از نژادپرستی ضد عرب بدم می آید اما خوشحالم که روابط ما با عربستان سعودی تیره و تار شده است. او که سی و پنج ساله است می گوید:«اکنون بحث دفاع از تمامیت ارضی است و همه مردم در کنار یکدیگر جمع شده اند».
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]